We Effect

We Effect får 18 miljoner av Postkodlotteriet till kampen mot hungern i världen

Dela

Vid Svenska Postkodslotteriets utdelning av lotteriöverskottet 2021 har We Effect tilldelats 18 miljoner kronor. Pengarna kommer att gå till We Effects arbete med att stötta småskaliga bönder i världens fattiga länder mot hunger och fattigdom.

- De här pengarna kommer att göra skillnad! Jag vill rikta ett varmt tack till Postkodlotteriet och alla lottköpare. När världen nu befinner sig i kris är stödet till de mest utsatta viktigare än någonsin, säger Anna Tibblin, generalsekreterare på We Effect.

Totalt 58 ideella organisationer får dela på drygt en miljard kronor från Svenska Postkodlotteriet i år. We Effect har varit förmånstagare sedan 2009 och har sammanlagt tagit emot drygt 170 miljoner kronor över åren.

Pengarna från Postkodlotteriet kommer att användas till We Effects långsiktiga arbete med att stötta småskaliga bönder i 20 verksamhetsländer att driva ett hållbart och jämställt jordbruk för att försörja sig och trygga tillgången på mat.

- Runt hela världen lever miljontals människor i svår fattigdom. Många har inte tillräckligt med mat för dagen, och kvinnor är särskilt utsatta. We Effect vill förändra detta, säger Anna Tibblin.

We Effect arbetar för att utrota fattigdomen i världen genom att verka för rätten till mat, jämställdhet, klimaträttvisa, hållbar utveckling och hjälp till självhjälp. Organisationen är världens största kooperativa biståndsorganisation och samarbetar med cirka 160 partnerorganisationer i Afrika, Latinamerika, Asien, Mellanöstern och på Balkan.

Nästan en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet och betalar för en lott varje månad. Detta genererar ett överskott som går till ideella organisationer. Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. 

Totalt har Poskodlotteriet delat ut drygt 12 miljarder kronor till ideella organisationer sedan starten 2005.

-Tillsammans med nära 60 ideella organisationer har vi en bättre värld i sikte. Vi kämpar tillsammans, sida vid sida. Vi, för att generera ett så stort överskott som möjligt till er. Och ni, för att världen ska bli bättre för människa, djur och natur. För det är ni som allra bäst vet hur vi når dit, säger Anders Årbrandt, vd på Novamedia Sverige AB som är operatörsbolag för Svenska Postkodlotteriet.

Pressbild bifogas och är fri för användning. Bilden visar We Effects generalsekreterare Anna Tibblin. Foto: We Effect

För mer information och intervjuer kontakta:
Anna Koblanck, Medieansvarig, anna.koblanck@weeffect.org, 072-070 17 81


Fakta: We Effect
- We Effect är den svenska kooperationens biståndsorganisation med verksamhet i ett 20-tal länder tillsammans med 160 partnerorganisationer i Afrika, Latinamerika, Asien, Mellanöstern och Balkan.
- We Effect arbetar för att utrota fattigdomen i världen genom att verka för rätten till mat, jämställdhet, klimaträttvisa, hållbar utveckling och hjälp till självhjälp.
- Organisationen grundades 1958 och är världens största kooperativa biståndsorganisation.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

We Effect
We Effect
Östgötagatan 90
116 64 Stockholm

08-120 371 56https://www.weeffect.se/

We Effect är den svenska kooperationens biståndsorganisation med verksamhet i ett 20-tal länder tillsammans med 160 partnerorganisationer. We Effect arbetar för att utrota fattigdomen i världen genom att verka för rätten till mat, jämställdhet, klimaträttvisa, hållbar utveckling och hjälp till självhjälp. Organisationen grundades 1958 och är världens största kooperativa biståndsorganisation. Läs mer på www.weeffect.se

Följ We Effect

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från We Effect

Ny podd uppmanar till fredagsmys utan skamkänslor17.6.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Många vill välja mat som är bra både för planeten och för alla som bor på den. Men ingen tjänar på att vi skäms för fredagsmyset med tacos eller på att vissa livsmedel stämplas som dåliga. Tacofärs och avokado kan vara bra både för oss själva och världen om vi väljer produkter som är producerade på ett schysst sätt. Den nya podden Schysst Mat bjuder på inspiration och vägledning utan pekpinnar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum