Alecta

William McKechnie ny chefsjurist på Alecta

Dela

William McKechnie blir ny chefsjurist och chef för avdelning Juridik på Alecta. Han kommer närmast från en roll som chefsjurist på If Sverige och har tidigare arbetat som advokat på Mannheimer Swartling Advokatbyrå. Han tillträder tjänsten på Alecta under det första kvartalet 2021.

- Jag är mycket glad att kunna välkomna William som ny chefsjurist på Alecta. Han har lång erfarenhet från försäkringsbranschen, och även från arbete med juridiken kring finansiella transaktioner. Williams kombination av djupa kunskaper inom det juridiska området och ledaregenskaper kommer att bli mycket värdefulla för Alecta och för utförandet av vårt uppdrag, säger Alectas vd Magnus Billing.

- Uppdraget att ge tjänstepensionen så stort värde som möjligt för de väldigt många svenskar som är Alectas kunder och ägare är mycket viktigt och utgör en betydande del av det svenska trygghetssystemet. Alecta befinner sig i en spännande utvecklingsfas bl.a. med sin omvandling till tjänstepensionsbolag och jag ser fram emot att vara med och driva det arbetet framåt. Det ska bli både roligt och utmanande att börja på Alecta och tillsammans med mina nya kollegor hantera de många regleringar som påverkar verksamheten, säger William McKechnie.

William McKechnie är född 1978. Han har en juristexamen från Trinity College i Dublin och en kompletteringsutbildning för EU-advokater från Stockholms universitet. På If Sverige var han förutom chefsjurist även Senior Vice President och tidigare chef för bolagsjuridik.

Alectas nuvarande chefsjurist Charlotte Rydin lämnar Alecta för att i januari 2021 börja på Swedbank i rollen som bankkoncernens chefsjurist.

Nyckelord

Kontakter

Om

Alecta
Alecta
Regeringsgatan 107
10373 Stockholm

+46 76 16 43 959http://www.alecta.se

Alecta är förvaltare av tjänstepension sedan 1917. Vårt uppdrag är att ge kollektivavtalade tjänstepensioner så stort värde som möjligt för både våra företags- och privatkunder. Det gör vi genom god avkastning, bra kundservice och låga kostnader. Vi förvaltar drygt 1000 miljarder kronor åt våra ägare som är 2,6 miljoner privatkunder och 35 000 företagskunder.

Följ Alecta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum