Linköpings kommun

Yrkes- och studieval har stor betydelse för framtiden

Dela

Det ska bli lättare för Linköpings elever att göra rätt studie- och yrkesval. Linköpings kommun har därför antagit en ny strategi för studie- och yrkesvägledning.

Hösten 2017 beslutade bildningsnämnden och barn- och ungdomsnämnden att ta fram en ny gemensam strategi. Syftet är att förenkla för eleverna när de ska göra sina studie- och yrkesval. Dessutom är det viktigt att säkerställa att alla Linköpings elever får en likvärdig övergång mellan grundskola/gymnasieskola och gymnasieskola/gymnasiesärskola.

– Alla elever skall kunna göra ett informerat val om sin framtid. Därför behövs en väl fungerande studie och yrkesvägledning på alla skolor, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Jakob Björneke (S).

Den nya strategin ska utgöra ett stöd i varje enskild skolas studie- och yrkesvägledning.

– Det finns många val från förskola till färdig gymnasieexamen. För att eleverna ska göra hållbara och kanske otraditionella val, behövs en stärkt studie- och yrkesvägledning genom hela skolan. En vägledning som är tillgänglig och likvärdig för alla elever är viktigt både för de enskilda eleverna och för samhället, säger Karin Granbom Ellison (L), ordförande i bildningsnämnden.

Eventuellt kommer strategin att revideras våren 2019, eftersom regeringen hösten 2017 gav ett uppdrag att ta fram en utvecklad studie- och yrkesvägledning. Uppdraget redovisas i slutet av oktober 2018.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum