Natur & Kultur

Yuval Noah Harari levandegör mänsklighetens historia i ny bok för barn

Dela
I Den ostoppbara människan förenklar Harari idéerna om mänsklighetetens historia som drev hans kritikerrosade bästsäljare Sapiens. Boken vänder sig till läsare och elever i åldern 9-12.
Den ostoppbara människan av Yuval Noah Harari
Den ostoppbara människan av Yuval Noah Harari

– Här är berättelsen om mänskligheten så som du aldrig hört den förr. En fascinerande och färgstark bok för alla unga läsare som någonsin undrat vilka vi är och hur vi hamnade här. Ett måste i varje hem, i varje skola och på varje bibliotek, säger Emma Frey-Skött, förläggare på Natur & Kultur.

Precis som Sapiens är Den ostoppbara människan en storslagen berättelse om människans ursprung, nutid och framtid. Med sin signaturstil och sina tankeväckande idéer tar Harari med sina unga läsare in i en rik läsupplevelse där han levandegör människans historia, ackompanjerad av livfulla illustrationer av Ricard Zaplana Ruiz. Vi får följa med på en resa där vi människor började som ett däggdjur bland alla, till att vi spred oss över världen och tog över alla de områden vi kom till och vilka konsekvenser detta förde med sig för både djur, natur och miljö.

Den ostoppbara människan låg på New York Times bestseller-lista 2022.

Läs mer om Yuval Noah Hararis författarskap och om Den ostoppbara människan

Yuval Noah Harari (född 1976) har doktorerat i historia vid University of Oxford och undervisar vid Hebreiska universitetet i Jerusalem. Hans specialområde är världens historia och hans forskning fokuserar på breda historiska frågor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Den ostoppbara människan av Yuval Noah Harari
Den ostoppbara människan av Yuval Noah Harari
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Natur & Kultur
Natur & KulturVarje gång du väljer förlaget Natur & Kultur är du med och bidrar till något större. Vi är en oberoende stiftelse som ska göra skillnad i samhället. Förutom att inspirera till läsande och lärande stärker vi röster i det demokratiska samtalet genom priser, stipendier och stöd. Vi ger ordet till fler.

Följ Natur & Kultur

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Natur & Kultur

Förläggaren Jenny Franke till Natur & Kultur29.5.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

De senaste åren har Natur & Kultur prisats och uppmärksammats för sin kvalitetsutgivning av barn- och ungdomsböcker. Nu stärker förlaget utgivningen ytterligare genom att anställa Jenny Franke som förläggare. – Att få vara en del av den viktiga satsning som Natur & Kultur nu gör är ett förtroende som jag är väldigt glad över. Kvalitetslitteratur för barn behövs nu mer än någonsin, säger Jenny Franke.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum