Specsavers Sweden AB
Specsavers Sweden AB

Välkommen till Specsavers

Specsavers är en av Sveriges största optikkedjor. Genom att erbjuda bra priser, god service och hög professionell kunskap ger Specsavers sina  kunder värde för pengarna. Specsavers är ett familjeägt företag som  grundades 1984 på Guernsey. Företaget har över 2000 butiker med cirka 40 000 medarbetare i Storbritannien, Irland, Nederländerna, Sverige, Norge,  Danmark, Finland, Spanien, Nya Zeeland, Australien och Kanada. Specsavers etablerade sig i Sverige 2004 och har idag 121 butiker över hela landet. 

Great Place to Work utser Specsavers till en av Sveriges 10 bästa arbetsplatser™ 202419.4.2024 10:27:10 CEST | Pressmeddelande

Optikkedjan Specsavers är återigen placerade topp tio på listan över Sveriges bästa arbetsplatser™. Rankad som nummer nio bland stora organisationer med över 250 anställda. Placeringen är ett tydligt kvitto på en uppskattad arbetsplatskultur. Bakom utmärkelsen står Great Place to Work, som har sammanställt rankingen baserat på resultatet från världens största medarbetarundersökning.

Grön linje på gatorna i Umeå uppmärksammar synskadades vardag13.4.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

För synskadade i Umeå är vardagen fylld av stora och små hinder – och för att påminna om detta möts Umeborna idag av en grön linje som tar omvägar runt olika slags hinder inne i köpcentrumet Avion shopping i Umeå. Genom den gröna linjen vill Synskadades Riksförbund (SRF) Västerbotten och Specsavers i Umeå också skapa kännedom om Synlinjen, en jourhjälp som synskadade kan vända sig till med frågor som rör utmaningar i det dagliga livet.

Specsavers lyfter lokala butiksägare i ny varumärkesbyggande kampanj21.3.2024 12:20:22 CET | Pressmeddelande

Måndagen den 12 mars lanserade Specsavers sin nya kampanj där de lyfter de lokala butiksägarna och klinisk expertis i filmformat för TV och sociala medier. – Alla våra butiker ägs och drivs av lokala entreprenörer och det lokala ägandet har varit en framgångsfaktor under våra 20 år i Sverige. Kunderna känner sig sedda och väl omhändertagna. Specsavers vill göra god ögonhälsa tillgänglig för alla och med den här kampanjen vill vi nå ut med våra kliniska budskap till ännu fler, säger Ellen Samuelsson, Head of Marketing Sverige.

Friska ögon på jobbet – 8 tips vid användning av digitala skärmar13.12.2023 10:03:44 CET | Pressmeddelande

Spänningshuvudvärk, irriterade, torra och svidande ögon? Många svenskar som jobbar vid skärm lider i onödan – lösningen kan vara ett par bildskärmsglasögon, som arbetsgivaren enligt lagen ska stå för. Som en hjälp att påminna arbetsgivare och anställda att ta hand om sin ögonhälsa har optikkedjan Specsavers tagit fram en ”Första glasögonhjälpen”-låda – och med den följer 8 tips för alla som sitter framför skärmar och jobbar.

Ögats dag med fokus på synskadades vardag: Grön linje i centrala Uppsala11.10.2023 12:27:29 CEST | Pressmeddelande

Uppsalaborna möts idag av en ovanlig syn – en lång grön linje som löper längs gator centrala Uppsala. Linjen tar omvägar runt hinder som en synskadad kan möta i vardagen. Syftet: att rikta uppmärksamhet mot Synlinjen, en jourhjälp som synskadade kan vända sig till med utmaningar och problem i vardagen. – Med den gröna linjen vill vi påminna om att vardagen för människor med synnedsättning kan vara fylld av utmaningar, säger Tomas Wallén, Synskadades Riksförbund, SRF Uppsala, som idag också arrangerar Ögats Dag i Missionskyrkans lokaler.

Fokus på synskadades vardag: Grön linje i Stenungstorg centrum9.10.2023 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Stenungsundsborna möts idag av en ovanlig syn – en flera hundra meter lång grön linje som löper inne i Stenungstorg centrum. Linjen tar omvägar runt hinder som en synskadad kan möta i vardagen. Syftet: att rikta uppmärksamhet mot Synlinjen, en jourhjälp som synskadade kan vända sig till med utmaningar och problem i vardagen. Idag genomförs även Ögats dag på Folkets hus med fokus på ögonhälsa. – Med den gröna linjen vill vi påminna om att vardagen för människor med synnedsättning kan vara fylld av utmaningar, säger Camilla Svensson, ombudsman, SRF Synskadades Riksförbund Bohuslän

Specsavers växer i Göteborg6.10.2023 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Specsavers fortsätter sin expansion i Göteborg, nu öppnar den nya butiken på Linnégatan i heta området Linné. Bakom satsningen finns lokala entreprenörerna Emma Sjöberg och Frida Skarhall som tillsammans sedan tidigare driver en Specsaversbutik på Kungsgatan i city: - Det är ett drömläge här på Linnégatan, det händer så mycket spännande i det här området och vi möter också en stor efterfrågan, säger de båda delägarna.

Specsavers utsedda till Europas 12:e bästa arbetsplats2.10.2023 10:10:57 CEST | Pressmeddelande

Varje år utser Great Place to Work de bästa arbetsplatserna i Sverige och i Europa. Specsavers är nu inte bara sjätte bästa arbetsplats i Sverige, utan den 12:e bästa arbetsplatsen i Europa - och nummer 1 bland optikkedjorna. – Specsavers inkluderande kultur med en tydlig värdegrund skapar en arbetsplats där medarbetare trivs och vill stanna kvar, säger Marita Bertilson, VD Specsavers Sverige.

Fokus på synskadades vardag: Grön linje i centrala Skellefteå29.9.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Skellefteåborna möts idag av en ovanlig syn – en flera hundra meter lång grön linje som löper längs gator i centrala Skellefteå. Linjen tar omvägar runt hinder som en synskadad kan möta i vardagen. Syftet: att rikta uppmärksamhet mot Synlinjen, en jourhjälp som synskadade kan vända sig till med utmaningar och problem i vardagen. – Med den gröna linjen vill vi påminna om att vardagen för människor med synnedsättning kan vara fylld av utmaningar, säger Sverker Renström, Synskadades Riksförbund, SRF Lokalförening Skellefteå.

Barns ögon extra känsliga – optikerns råd om solglasögon28.6.2023 10:51:09 CEST | Pressmeddelande

Barn, ut och lek i det fina vädret – men glöm inte att använda solglasögon, det är optikerns råd inför sommarlovet: – Man pratar ofta om vikten av att smörja in sig i solen, men att skydda ögonen är minst lika viktigt. Eftersom barns ögon samtidigt mår väldigt bra av att vistas utomhus så är det bra att tänka på att också uppmuntra till det, säger Caroline Schiller, optiker och produktchef på Specsavers.

Specsavers växer i Göteborg7.6.2023 09:12:36 CEST | Pressmeddelande

Specsavers satsar på Göteborg, och öppnar i höst en ny butik på Linnégatan – men innan dess får butiken på Kungsgatan ett ansiktslyft – och medan det arbetet pågår flyttas verksamheten till en pop-up-butik till samma lokal som senare blir den nya butiken i Linnéområdet. Bakom expansionen i Göteborg står lokala entreprenörerna Emma Sjöberg och Frida Skarhall: – Linnégatan är ett drömläge, nu får vi en stor butik fast i två lokaler.

Fokus på synskadades vardag: Grön linje i centrala Västervik22.5.2023 11:00:16 CEST | Pressmeddelande

Idag möts Västerviksborna av en ovanlig syn – en flera hundra meter lång grön linje som löper längs gator centrala Västervik. Linjen tar omvägar runt hinder som en synskadad kan möta i vardagen. Syftet: att rikta uppmärksamhet mot Synlinjen, en hjälp som synskadade kan vända sig till med utmaningar och problem i vardagen. – Med den gröna linjen vill vi påminna om att vardagen för människor med synnedsättning kan vara fylld av utmaningar, säger Maria Sjötång, Synskadades Riksförbund, SRF Västervik som idag också arrangerar Ögats dag i Västervik.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sista
  • >>

Välkommen till Specsavers

Specsavers är en av Sveriges största optikkedjor. Genom att erbjuda bra priser, god service och hög professionell kunskap ger Specsavers sina  kunder värde för pengarna. Specsavers är ett familjeägt företag som  grundades 1984 på Guernsey. Företaget har över 2000 butiker med cirka 40 000 medarbetare i Storbritannien, Irland, Nederländerna, Sverige, Norge,  Danmark, Finland, Spanien, Nya Zeeland, Australien och Kanada. Specsavers etablerade sig i Sverige 2004 och har idag 121 butiker över hela landet. 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye