Svenskt Trä

Svenskt Trä sprider kunskap om trä, träprodukter och träbyggande för att främja ett hållbart samhälle och en livskraftig sågverksnäring. Det gör vi genom att inspirera, utbilda och driva teknisk utveckling.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksindustri och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ-, KL-trä- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Limträbranschen vässar processerna i värdekedjan25.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Genom ett branschöverskridande samarbete siktar landets limträtillverkare på att främja kunskap och användning av limträ på en ännu bredare front. Initiativet grundar sig på insikterna från den SWOT-analys som Limträkommittén inom branschorganisationen Svenskt Trä utfördes våren 2022. Satsningen kommer initialt att resultera i marknadsförings- och utbildningsinsatser och på sikt förhoppningsvis även i branschgemensamma forsknings- och utvecklingsprojekt.

Sara Kulturhus vinner Träpriset 202421.3.2024 21:32:56 CET | Pressmeddelande

På Träprisgalan under torsdagskvällen offentliggjordes vinnaren av Träpriset 2024. Vinnaren blev Sara Kulturhus i Skellefteå – ett landmärke som har fått internationell uppmärksamhet för sin innovationskraft som flyttat fram positionerna för träbyggandet. Vart fjärde år delar branschorganisationen Svenskt Trä ut Träpriset till en byggnad som representerar god svensk arkitektur i trä som speglar och utvecklar den tid vi lever i.

Här är alla finalbidrag i Träpriset18.3.2024 12:55:00 CET | Pressmeddelande

Efter en omfattande urvalsprocess och gediget juryarbete är nu alla finalbidrag i arkitekturtävlingen Träpriset klara. Tolv unika byggnader i trä från Malmö i söder till Gällivare i norr gör upp om det prestigefyllda priset. I finaluppställningen ingår bostadshus, produktions- och kontorshus, samhällsfastigheter och även en infrastrukturanläggning. Årets vinnare utses vid den direktsända Träprisgalan den 21 mars med kulturminister Parisa Liljestrand som prisutdelare.

Outdoor Office i Stockholm nomineras till Träpriset 202415.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Outdoor Office i Norra Djurgården i Stockholm är en av de utvalda kandidaterna i 2024 års upplaga av den prestigefulla arkitekturtävlingen Träpriset. Vart fjärde år delar branschorganisationen Svenskt Trä ut Träpriset till en byggnad som representerar god svensk arkitektur i trä som speglar och utvecklar den tid vi lever i. Outdoor Office är en spännande byggnad som erbjuder ett kreativt och inspirerande arbetsutrymme.

Twelve Houses i Malmö nomineras till Träpriset 202415.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Twelve Houses är en av de utvalda kandidaterna i 2024 års upplaga av den prestigefulla arkitekturtävlingen Träpriset. Vart fjärde år delar branschorganisationen Svenskt Trä ut Träpriset till en byggnad som representerar god svensk arkitektur i trä som speglar och utvecklar den tid vi lever i. Twelve Houses är ett arkitekturprojekt med tolv radhus utformat av Förstberg Ling. Husen är byggda i korslimmat trä (KL-trä).

Kunskapshuset i Gällivare nomineras till Träpriset 20248.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Kunskapshuset i Gällivare är en av de utvalda kandidaterna i 2024 års upplaga av den prestigefulla arkitekturtävlingen Träpriset. Vart fjärde år delar branschorganisationen Svenskt Trä ut Träpriset till en byggnad som representerar god svensk arkitektur i trä som speglar och utvecklar den tid vi lever i. Kunskapshuset i Gällivare är en arkitektonisk pärla som utmärker sig genom sin unicitet och skönhet.

Nodi i Göteborg nomineras till Träpriset 20248.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Nodi, som ligger i stadsdelen Nya Hovås i Göteborg, är en av de utvalda kandidaterna i 2024 års upplaga av den prestigefulla arkitekturtävlingen Träpriset. Vart fjärde år delar branschorganisationen Svenskt Trä ut Träpriset till en byggnad som representerar god svensk arkitektur i trä som speglar och utvecklar den tid vi lever i. Nodi är för Nya Hovås en identitetsskapande byggnad med en tydlig siluett som utmärker sig genom att den blir större och större för varje våning.

Lägenhetshus i Karlskrona nomineras till Träpriset 20241.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Kilströmskaj i Karlskrona är en av de utvalda att gå vidare i 2024 års upplaga av den prestigefulla arkitekturtävlingen Träpriset. Vart fjärde år delar branschorganisationen Svenskt Trä ut Träpriset till en byggnad som representerar god svensk arkitektur i trä som speglar och utvecklar den tid vi lever i. Kilströmskaj är nominerad för sin innovativa konstruktion där husstommen består av byggelement i korslimmat trä (KL-trä).

Fritidshus i Karlsborg nomineras till Träpriset 20241.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Fritidshuset Höghult i Karlsborg är en av de utvalda att gå vidare i 2024 års upplaga av den prestigefulla arkitekturtävlingen Träpriset. Vart fjärde år delar branschorganisationen Svenskt Trä ut Träpriset till en byggnad som representerar god svensk arkitektur i trä som speglar och utvecklar den tid vi lever i. Höghult nomineras för sin arkitektoniska höjd där traditionell byggnadsteknik paras med enkelhet och modernism.

Hus i Bollnäs nomineras till Träpriset 20241.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Library House i Bollnäs är en av kandidaterna i 2024 års upplaga av den prestigefulla arkitekturtävlingen Träpriset. Vart fjärde år delar branschorganisationen Svensk Trä ut Träpriset till en byggnad som representerar god svensk arkitektur i trä som speglar och utvecklar den tid vi lever i. Library House är både behovsdesignad för de boende i huset och en hyllning till skönheten i svensk träbyggnadstradition och funktionaliteten i trä.

Cederhusen i Stockholm nomineras till Träpriset 202423.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Cederhusen i Stockholm är en av kandidaterna i den prestigefulla arkitekturtävlingen Träpriset. Vart fjärde år delar branschorganisationen Svenskt Trä ut Träpriset till en byggnad som representerar god svensk arkitektur i trä som speglar och utvecklar vår samtid. Cederhusen nomineras för att de representerar ett utmärkt exempel på modernt träbyggande i en komplex kontext som sticker ut i stenstaden.

Sara Kulturhus nomineras till Träpriset 202423.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Sara Kulturhus i Skellefteå är en av de nominerade i 2024 års upplaga av den prestigefulla arkitekturtävlingen Träpriset. Vart fjärde år delar branschorganisationen Svenskt Trä ut Träpriset till en byggnad som representerar god svensk arkitektur i trä som speglar och utvecklar den tid vi lever i. Sara Kulturhus nomineras för att ligga i framkant inom träbyggandet, inte bara i Sverige utan även internationellt.

Fjärrkylacentralen i Göteborg nominerad till Träpriset 202423.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Fjärrkylacentralen på Medicinareberget i Göteborg är en av kandidaterna i den prestigefulla arkitekturtävlingen Träpriset. Vart fjärde år delar branschorganisationen Svenskt Trä ut Träpriset till en byggnad som representerar god svensk arkitektur i trä som speglar och utvecklar vår samtid. Fjärrkylacentralen är nominerad för den arkitektoniskt höga ambitionsnivån för en infrastrukturanläggning.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sista
  • >>

Svenskt Trä sprider kunskap om trä, träprodukter och träbyggande för att främja ett hållbart samhälle och en livskraftig sågverksnäring. Det gör vi genom att inspirera, utbilda och driva teknisk utveckling.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksindustri och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ-, KL-trä- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye