Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 322 allmännyttiga kommunala och 11 privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har vi närmare en miljon hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Pressbilder på www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännyttas YouTube-kanal

Nytt avtal ska starta en energirevolution i Sverige18.3.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Sveriges Allmännytta och ViaEuropa initierar samarbete för att påskynda den gröna omställningen I en strävan efter att leda vägen för den gröna omställningen i Europa och globalt, har Sveriges Allmännytta och ViaEuropa tagit sig an utmaningen att snabba på övergången till ett mer hållbart energisystem. Deras gemensamma mål är att främja energigemenskaper som en kraftfull drivkraft för förändring.

Slutrapport: Energieffektivisering - så dyrt blir det14.2.2024 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Sveriges Allmännytta, presenterar idag en viktig slutrapport som belyser den kritiska frågan om energieffektivisering i byggnader. Byggnader står för en betydande del av energianvändningen och bidrar därigenom till klimatförändringen. För att adressera detta har EU nyligen omarbetat direktivet om byggnaders energiprestanda (EPBD), vilket syftar till att främja energirenoveringar och övergången till förnybar eller fossilfri energi.

Nu öppnar vi för dialog om våra nya Kombohus7.2.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Byggandet har gått i stå men det finns fortfarande efterfrågan på prisvärda bostäder – inte minst lägenheter i småhus. Sveriges Allmännytta förbereder därför upphandlingen av nya Kombohus Småhus. – Vi vill öppna en dialog med branschen om hur de nya Kombohusen ska se ut och hur de kan byggas för att på bästa sätt bidra till fler goda bostäder, säger Sofia Hansdotter, fastighetsutvecklingsexpert på Sveriges Allmännytta.

Stärkt kompetens och engagemang - nya ledamöter till Vd-rådet hos Sveriges Allmännytta30.1.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Sveriges Allmännytta är glada att välkomna Ola Richards, Lotta Björklund, Cathrine Holgersson, Erik Engelbrektsson, Jennie Sahlsten, Anders Karlsson, Christina Johansson och Jonas Larsson, som nya medlemmar till Sveriges Allmännyttas vd-råd. Vd-rådet är sammansatt av 14 vd:ar från medlemsföretagen och är ett betydelsefullt organ inom ramen för Sveriges Allmännytta. Dessa vd:ar utses av övriga vd:ar inom Sveriges Allmännyttas medlemsföretag och har en central roll som rådgivare till Sveriges Allmännyttas vd. Utöver detta agerar Vd-rådet som Sveriges Allmännyttas representation i Hyresmarknadskommittén.

Christina Johansson ny medlem i Sveriges Allmännyttas vd-råd30.1.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

–Att bli invald i Sveriges Allmännyttas VD-råd är en stor ära och en möjlighet att vara med och forma framtiden för bostadssektorn. Jag känner mig stolt och engagerad över att få denna möjlighet att tillsammans med branschkollegor arbeta för att skapa förutsättningar för hållbara, trygga och inkluderande boendemiljöer för alla. Jag ser fram emot att bidra med min kunskap och energi för att driva positiv förändring inom branschen, säger Christina Johansson, Vd, LysekilsBostäder AB

Lotta Björklund ny medlem i Sveriges Allmännyttas vd-råd30.1.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

-Jag vill sätta ljuset än mer på hur viktig hyresrätten som boendeform är för många i vårt land, och inte minst för välfärdssamhället. Vi får inte tappa bort att allmännyttans hyresrätter har haft en direkt avgörande betydelse för att undanröja bostadsbrist och höja bostadsstandarden. Jag ser framemot att tillsammans fortsätta skapa förutsättningar för att förvalta och bygga nya bostäder. Lika viktigt är den fortsatta resan med ett stort hållbarhetsansvar som ligger oss naturligt nära, både som kärnverksamhet och inte minst utifrån de samhällsutmaningar vi står mitt i. Allmännyttan är viktigare än någonsin, säger Lotta Björklund, vd Mitthem.

Ola Richard ny medlem i Sveriges Allmännyttas vd-råd30.1.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

–Jag ser fram emot att vara med i de övergripande frågorna och inte minst driva och sätta fokus på att vi jobbar med människor, i fastighetsbranschen har vi lätt för att prata teknik, kostnader och ”hårda värden”, vilket vi också skall men det behöver göras tillsammans med de mjuka frågorna som gör att våra hyresgäster trivs och mår bra. En annan viktig del är att vara insatt och lyfta fram den vardag som de allmännyttiga fastighetsbolagen likt Hässlehem arbetar i och de utmaningar vi står mitt i, säger Ola Richard, vd Hässlehem AB.

Cathrine Holgersson ny medlem i Sveriges Allmännyttas vd-råd30.1.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

–I en tid när säkerhetsläget i Europa försämras, när kostnadsutvecklingens slår hårt på fastighethetsbranschen och den ökade gängkriminaliteten skapar social oro i våra bostadsområden är det särskilt viktigt med en stark och kunnig medlemsorganisation. Med örat mot rälsen och blicken mot horisonten hjälper Sveriges allmännytta oss alla runt om i landet genom att röja hinder och skapa bättre förutsättningar för oss medlemmar. Därför känns det extra spännande att just nu kliva in som en del av VD rådet och på så vis ges möjlighet att påverka i de stora frågor som berör allmännyttan kommande år, säger Cathrine Holgersson, VD, Gavlegårdarna.

Det blir ett dramatiskt bostadsunderskott - ny rapport visar växande gap mellan byggtakt och behov16.1.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Allmännyttan skulle behöva bygga uppemot 6 700 fler bostäder om året fram till 2030 för att uppfylla sin andel av bostadsbehovet. Det visar en ny marknadsrapport från Sveriges Allmännytta. – Det är ett dramatiskt bostadsunderskott som dessutom kommer att byggas på år efter år, säger Sofia Hansdotter, nyproduktionsexpert på Sveriges Allmännytta.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sista
  • >>

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 322 allmännyttiga kommunala och 11 privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har vi närmare en miljon hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Pressbilder på www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännyttas YouTube-kanal

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye