Skola24

Skola24 har sedan starten haft skolan och framförallt eleven i fokus. Elever ska gå i en skola där allt är möjligt. Varje dag strävar vi efter att vara innovativa och utveckla moderna IT-lösningar som gör skillnad och förenklar närvaro. Vi är experter på skolans arbete med schemaläggning, resursoptimering, tjänstefördelning och närvarohantering.
Närvaro börjar med ett flexibelt schema.

Göteborg väljer Skola24 för långsiktigt integrationssamarbete14.12.2021 11:48:18 CET | Pressmeddelande

I Göteborg har man en uttalad vision att vara en ledande utbildnings- och kunskapsstad. Sedan många år arbetar staden tillsammans med Skola24 för att skapa förutsättningar för en skola i världsklass, där eleven är i centrum. Nu har Skola24 och Göteborg stad kommit överens om att ta administrativa skolsystem till ytterligare en nivå genom ett långsiktigt samarbete runt automatiska integrationer av grunddata. Ett omfattande arbete som säkerställer automatiska och effektiva flöden från elevregister till schema, vilket sparar massor av arbete och tid för Göteborg stad.

Schemaevent med eleven i fokus15.10.2021 09:55:22 CEST | Pressmeddelande

I skolan kan ett schema vara skillnaden mellan att eleven lyckas i skolan eller inte. Ett bra schema kan ge rätt möjligheter för eleverna att få sin garanterade undervisningstid, motverka problematisk frånvaro och få alla delar inom skolan att fungera på ett optimalt sätt. Vad kan då ett perfekt schema åstadkomma? Temat för årets Schemadigidagar är just målbilden utifrån att lyckas med det perfekta schemat och under dagarna kommer man grotta ner sig i schemaläggningens värld utifrån temat.

Skola24 diskuterar nationell frånvarostatistik2.7.2021 09:54:37 CEST | Pressmeddelande

Behövs nationell frånvarostatistik för att skapa en likvärdig skola? Kan den nationella statistiken öka skolornas förståelse för hur de arbetar med hög frånvaro? Skolverket har fått i uppdrag av en riksdagsmajoritet att se över möjligheten att upprätta nationell statistik över elevers frånvaro i skolan. Utredningen ska vara klar i december. Under Almedalsveckan bjuder Skola24 in till en paneldiskussion där frågan kommer diskuteras av forskare, verksamhetsutvecklare, politiker samt representanter från skola och förvaltning.

Nationell frånvarostatistik ger ovärderlig hjälp för svensk skola2.2.2021 13:39:32 CET | Pressmeddelande

Skolverket har fått i uppdrag av en riksdagsmajoritet att se över möjligheten att upprätta nationell statistik över elevers frånvaro i skolan. - Vi ser att det idag saknas långsiktig statistik kring frånvaro och heller ingen standard på vad det är man ska titta på eller utgå från när det handlar om frånvarodata. Att nu kunna utläsa trender eller slå fast tydliga problemområden är helt omöjligt. Så vi ser ett klart och tydligt behov av en nationell frånvarostatistik och vilket värde det faktiskt skulle ha, förklarar Ingrid Martens, Verksamhetsspecialist på Skola24.

Skola24 släpper Skola om skolan11.11.2020 11:02:13 CET | Pressmeddelande

I Sverige finns drygt 1,1 miljoner familjer med barn under 18 år. Barnen går varje dag iväg till förskola, grundskola, fritids eller gymnasiet och möter olika utmaningar. Men hur skolan egentligen fungerar och varför vissa saker är som de är – det är frågor som föräldrar ofta ställer sig utan att hitta svaren. Därför har nu IT-företaget Skola24 tagit fram en webbplats som ska hjälpa alla de som söker svar på skolfrågor. Webbplatsen som lanseras i början av november heter ”Skola om skolan”.

Ny affärsutvecklingschef på Skola2411.9.2020 13:53:46 CEST | Pressmeddelande

Andreas Åstrand är ny Affärsutvecklingschef på Skola24 och efterträder tidigare Affärschef, Claudia Lindström, som nu går vidare till nya utmaningar. Andreas klev in i rollen efter sommaren och har nu börjat komma igång med arbetet. - Mina första veckor på Skola24 har varit helt fantastiska. Jag ser en mycket bra produkt, otroligt kompetenta kollegor och en stor vilja att bidra till svensk skolutveckling, säger Andreas Åstrand, Affärsutvecklingschef Skola24.

​Toppbetyg för Skola24 när kunderna svarar16.4.2020 11:10:00 CEST | Pressmeddelande

Nyligen presenterades resultatet från den senaste kundundersökningen för Skola24. I undersökningen sticker Skola24 positivt ut i Edtechbranschen när det kommer till viktiga kategorier som kundnöjdhet, rekommendation, köpvilja och kännedom. - Det här är fantastiska resultat att se och visar att våra kunder tycker väldigt gott om oss. Det är någonting vi är mycket stolta över och värdesätter otroligt högt. Men vi är inte nöjda utan strävar efter att erbjuda ännu mer värde för kunderna, säger Magnus Elmshorn, Marknads- och kommunikationschef på Skola24. Företaget Skola24 har gjort en rikstäckande kundundersökning med hjälp av företaget Origo Group. Mätningen ligger till grund för det kontinuerliga förbättringsarbete och den verksamhetsplanering som görs årligen. Resultaten som presenterades visar på ett lyckosamt arbete där Skola24 utmärker sig som en mycket omtyckt och förtroendeingivande aktör på en stor Edtechmarknad. - Det är glädjande för alla oss inblandade att se hur det hårda arbe

​Fjärrundervisning bidrar till god närvaro3.4.2020 13:45:00 CEST | Pressmeddelande

På Västerhöjdsgymnasiet i Skövde kommun läser eleverna enligt vanligt schema men via fjärrundervisning hemifrån. Alla lektioner hålls på de tider de som de gjorde innan rådet om fjärrundervisning trädde i kraft. Praktiskt går det till så att eleverna checkar in och ut i deras lärplattform och ska under hela lektionen vara kontaktbara. Vissa lektioner hålls via videomöte och vissa via en plattform med den lektionsinformation som eleven behöver. Ökad närvaro hos elever med hög frånvaro Den anmälda frånvaron har minskat otroligt mycket sedan fjärrundervisningen startades. Elever som mycket sällan varit på lektioner innevarande läsår sitter nu uppkopplade kl.08.00 för undervisning. - Vi har en stor skola med över 1500 elever, för vissa elever kanske denna typ av undervisning passar bättre. Vi är nöjda och hoppas att den goda närvaron håller i sig, berättar Annika Lindgren som är schemaläggare på Västerhöjdsgymnasiet. Annika berättar också att fjärrundervisningen märks av för lärarna. Det ä

Nästa steg med Skola24 NXT10.3.2020 13:16:00 CET | Pressmeddelande

IT-företaget Skola24 släpper idag en stor uppdatering av sin nya tekniska plattform, namnet är Skola24 NXT. Uppdateringen innebär en modern och responsiv design och är i stora delar tekniskt omarbetad för att bli ännu mer optimerad till den svenska skolans administrativa behov. Uppdateringen kommer rullas ut till kunderna under året och redan imorgon, 11 mars, kommer alla kunder att få en första release med utvalda funktioner.

​Årets schemaläggare utses vid nationellt event5.11.2019 14:13:00 CET | Pressmeddelande

För att få den svenska skolans verksamhet att fungera så är schemaläggaren en av de viktigaste personerna. Det är många detaljer i schemat som ska stämma för att dagarna ska gå ihop. Allt börjar med ett fungerande och flexibelt schema. Men ofta glöms de viktiga vardagshjältarna bort och därför har ett event skapats som heter Schemadagarna. Under 6-7 november träffas nära hundra schemaläggare på Knistad Herrgård för att ta svensk schemaläggning till nästa nivå. Som arrangör av eventet står det IT-företaget Skola24. - Vi kände att det var dags att det finns ett event som lyfter vikten av alla dessa fantastiska schemaläggare som arbetar ute på skolorna i Sverige. Det är dessa personer som ser till att våra barn har en fungerande skola att gå till. Skola24 Schema används av en majoritet av skolorna i landet och vi har nära kontakt med dessa schemaläggare och möter dem i alla deras utmaningar. Att få samlas under två dagar för att nätverka tillsammans, kompetensutveckla oss och för att få h

​Pressinbjudan: Skolfrånvaro - till vilket pris?27.6.2019 12:47:00 CEST | Pressmeddelande

I Sverige idag kan det finnas så många som 5000 hemmasittare – elever som haft ogiltig frånvaro i mer än en månad på en termin. Ett år av utanförskap kostar samhället en halv miljon per person som drabbas. Förutom då det lidande och utsatthet som personen upplever. Under Almedalsveckan väljer IT- och kompetensföretaget Skola24 att lyfta en av de viktigaste frågorna inom skolsverige och med en paneldebatt bestående av experter inom alla områden försöka hitta ett svar. Kostnaden för att ta hand om barn och unga som har begynnande frånvaroproblem är liten jämfört med vad det kostar samhället att ta hand om vuxna som är arbetslösa, passiva eller till och med hamnat i kriminalitet. Hemmasittares isolering kan leda till ett ekonomiskt och socialt handikapp som i framtiden kan innebära ett ofrivilligt utanförskap både från arbetslivet och samhället. Att se dessa elever och agera i tid är en nyckelfaktor. - Elever med hög närvaro i skolan har goda möjligheter att utvecklas mot utbildningens må

Lösning möjliggör optimerat nyttjande av skolornas lokaler28.3.2019 15:44:00 CET | Pressmeddelande

Framtidens skola diskuteras flitigt i samhället idag. Hur kan vi så effektivt som möjligt utifrån både kostnader och optimering nyttja skolans lokaler? Digitaliseringen av skolan skapar stora möjligheter att få till en förbättrad resurshantering och här går Malmö stad i fronten. Företaget Skola24 har i dialog med gymnasieförvaltningen arbetat fram en lösning som möjliggör schemabokningar som kan anpassas i realtid och på ett effektivt sätt skapa ett mer optimerat nyttjande av skolans lokaler. - Vi blev kontaktade av gymnasieförvaltningen i Malmö som beskrev utmaningen att på ett effektivt sätt hantera nyttjandet av lokaler. De beskrev ett behov av att få ett samlat grepp kring hur nyttjandet och beläggningsgraden av deras lokaler såg ut. Malmö har varit nära oss i utvecklingen av den nya funktionaliteten och vi har nu ett verktyg som skapar fantastiska möjligheter att möta dessa behov, förklarar Claudia Lindström, Affärschef på Skola24. Optimerad verksamhet Gymnasieförvaltningen i Malm

Schemat är grunden till en ökad skolnärvaro15.2.2019 14:30:00 CET | Pressmeddelande

Frågan kring problematisk frånvaro lyfts allt mer från politiker och media. Granskningar visar hur kostnaderna utifrån området skenar i samhället och konsekvenserna för elevers lidande kan bli stora. Men det finns lösningar på problemet. Det visar bland annat Blommensbergsskolan i Stockholm. Grunden för skolans proaktiva arbetssätt är att de utgår från schemat, har tydliga rutiner och gör analyser tidigt både kring giltig och ogiltiga frånvaron med bred samverkan mellan elev, förälder, elevhälsa och övriga externa instanser. -Att främja skolnärvaro och förebygga skolfrånvaro är både en social och en ekonomisk investering för samhället. Ju tidigare insatser, desto större är möjligheten att lyckas, säger Maria Rosell, biträdande rektor för Blommensbergsskolan. I Sverige idag kan det finnas så många som 5000 hemmasittare – elever som haft ogiltig frånvaro i mer än en månad på en termin. Det visar uppgifter som presenterats i media under året. Tydligt är att antalet inte sjunkit, trots att

Linköping väljer Skola24 för nästa steg7.2.2019 09:39:00 CET | Pressmeddelande

Undervisningstid, närvaro och effektiv schemaläggning är en förutsättning för både måluppfyllelse och likvärdighet i skolan. Linköping Kommun har nu återigen valt företaget Skola24 som sin partner för schemaläggning och frånvaro. -Linköping kommun har länge varit en fantastisk kund och en långsiktig partner till oss och vi är väldigt glada över att de vill fortsätta med oss. Det visar att kommunen har förtroende för oss och våra lösningar samt den kvalitét vår produkt levererar. Vi hoppas att alla som arbetar i kommunen ska känna en trygghet att vi finns med i Linköpings framtid, säger Magnus Elmshorn, Marknads- och Kommunikationschef vid Skola24. Stor kommun kräver effektivitet Linköping kommun är Sveriges femte största kommun och det är varje år en stor mängd elever som ska hanteras i kommunens administrativa system. Det ställs väldigt höga krav på schemaläggning- och frånvarosystem och nästintillall skolverksamhet grundar sig i ett väl genomarbetat schema. -Vi är stolta och mycket g

En bra skola är den bästa biljetten vi kan ge varje barn6.2.2019 10:41:00 CET | Pressmeddelande

Kunskap har aldrig varit viktigare än idag och en bra kunskapsskola är den bästa biljetten vi kan ge varje barn. En lyckad skolgång är bästa försäkring mot framtida utanförskap och samhällets bästa försäkring för välstånd och utveckling. I dag finns en uppenbar skillnad i livschanser som beror på elevernas bakgrund och bostadsort. De elever som kommer från en tuffare social miljö är i ännu större behov av en bra skola och professionell elevhälsa för att nå kunskapsmålen. Skolan har ett dubbelt uppdrag som består i att förmedla och förankra både kunskaper och demokratiska värden. Skolan ska, enligt läroplanen, både överföra grundläggande värden och främja elevernas lärande för att förbereda dem för att leva och verka i samhället. Det handlar om att utbilda, och bilda, medvetna och kompetenta medborgare. -När lärare får tillräcklig tid till planering, utveckling och kollegialt samarbete, får hålla sig friska och orkar jobba heltid, då kan både mötet mellan lärare och elev samt undervisni

Närvaro i fokus för nya regeringen29.1.2019 09:54:00 CET | Pressmeddelande

Den nya regeringen har tillkännagetts och det innebär förändringar på utbildningsdepartementet. Anna Ekström tar över som utbildningsminister efter Gustav Fridolin. Redan i hennes första tid i rollen pekar Anna Ekström ut vad regeringen kommer ha för fokus och vikten av att närvarofrågan lyfts. -Vi kommer att arbeta för att elever som behöver särskilt stöd ska få det. Föräldrar ska kunna lita på att deras barn får den undervisning och trygghet de behöver, säger Anna Ekström (S), nyligen utnämnd utbildningsminister, till Aftonbladet. Undervisningstiden är en förutsättning för både måluppfyllelse och likvärdighet i skolan. Elever ska ges möjlighet att nå den potential de har i sig. Skolan ska enligt läroplanen både överföra grundläggande värden och främja elevernas lärande för att förbereda dem för att leva och verka i samhället. Det handlar om att utbilda, och bilda, medvetna och kompetenta medborgare. Regeringen via Januariavtalet framtaget av S, C, L, MP och V, pekar ut en vilja att l
  • 1
  • 2
  • Sista
  • >>

Skola24 har sedan starten haft skolan och framförallt eleven i fokus. Elever ska gå i en skola där allt är möjligt. Varje dag strävar vi efter att vara innovativa och utveckla moderna IT-lösningar som gör skillnad och förenklar närvaro. Vi är experter på skolans arbete med schemaläggning, resursoptimering, tjänstefördelning och närvarohantering.
Närvaro börjar med ett flexibelt schema.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye