Svenska Träskyddsföreningen

Svenska Träskyddsföreningen företräder den svenska träskyddsindustrin och verkar för att svenskt trä används mer av fler. Rätt trä på rätt plats är vårt motto. Beständigt NTR-märkt virke är det miljöriktiga valet när man bygger ute.

Hammarby klätterpark vinner Träskyddspriset 202326.10.2023 16:00:00 CEST | Pressmeddelande

En klätterpark med lekfull och en väl genomtänkt konstruktion som gör det möjligt för människor i alla åldrar att mötas och röra på sig året om i Hammarby vinner Träskyddspriset 2023. – Det är naturligtvis roligt att Hammarby klätterpark vinner utmärkelsen och att det har blivit en sådan succé. Materialet är behandlat med en miljövänlig produkt som gör det slitstarkt. Det bör uppmuntras att användas i så många sammanhang som möjligt, säger Cecilia Obermüller, (MP), ordförande i Stadsdelsnämnden i Skarpnäck i Stockholms stad.

Alla kandidater till Träskyddspris presenterade – nu ska vinnare koras28.6.2023 07:58:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har samtliga fem kandidater i Träskyddspriset 2023 presenterats. Det är nu upp till juryn att utse en vinnare. Juryn kommer att ta intryck av reaktioner i sociala medier. – Det är fem fina kandidater med en bred spridning både vad gäller utformning men också geografiskt. Juryn har ett tufft arbete framför sig att kora en vinnare, säger Fredrik Westin, VD Svenska Träskyddsföreningen.

Sjösdalsparken i Huddinge nominerad till Träskyddspriset 202327.6.2023 07:58:00 CEST | Pressmeddelande

Den nygamla stadsparken i Huddinge – Sjödalsparken – har på kort tid blivit än mer populär än tidigare. Den byggda utemiljön har ett starkt inslag träskyddsbehandlat material som har utnyttjats för gångstråk, sittfunktioner och flacka trappor i parkens landskap. Nu nomineras parken till årets Träskyddspris. – Vi är stolta över nomineringen och för en uppskattad stadspark med hållbara materialval. Huddingeborna söker sig till Sjödalsparken för avkoppling och umgänge, säger Emil Högberg, kommunalråd (S) Huddinge.

  Laxhall konferensanläggning i Mariestad nominerad till Träskyddspriset 202326.6.2023 07:58:00 CEST | Pressmeddelande

Längst ut på ön Torsö i Mariestads kommun ligger Laxhall Hamnkrog & Konferens. När byggnaden byggdes upp igen efter en brand år 2019 valdes närproducerat trä. Samma byggteknik har använts för fem stugor som byggdes samtidigt. Nu nomineras anläggningen till årets Träskyddspris. – Det är hedrande. Vi har jobbat medvetet med trä både in- och utvändigt i den uppskattade anläggningen och tycker vi fått till den rustika och genuina känsla som trä ger, säger Peter Larm, initiativtagare och delägare.

Kyrkvikens badbrygga i Nacka nominerad till Träskyddspriset 202321.6.2023 07:58:00 CEST | Pressmeddelande

Bryggorna i Kyrkviken i Nacka smälter väl in i naturmiljön och är tillsammans med den integrerade skärmbassängen en del i ett större grepp för att hantera stora delar av Nackas dagvatten och skyfall. Nu nomineras bryggan till årets Träskyddspris. – Utemiljöer blir allt viktigare och det känns glädjande att bli uppmärksammade genom denna nominering. Det råder ingen tvekan om att badbryggorna vid Kyrkviken på kort tid blivit oerhört populära bland Nackabor och besökare, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande (M).

Flerbostadshuset Charleshill i Varberg nominerad till Träskyddspriset 202320.6.2023 07:58:00 CEST | Pressmeddelande

Charleshill är ett femvåningshus i centrala Varberg uppförd med träbyggnadsteknik. Högst upp finns en takterrass med trädäck, möbler och odlingspallar med ambitionen att skildra en ”modern snickarglädje”. Nu nomineras flerbostadshuset till årets Träskyddspris. – Att trä uppmärksammas är vi förstås glada för. Charleshill i centrala staden är ett av många fina projekt där trä används på ett hållbart och klimatsmart sätt, säger Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande (M).

Klätterpark i Hammarby nominerad till Träskyddspriset 202319.6.2023 07:58:00 CEST | Pressmeddelande

Nu kan aktiva människor i alla åldrar mötas och röra på sig året om i Hammarby. En klätterpark kompletterar vinterns pistade backar i Hammarbybacken med ett aktivitetsutbud även under sommarhalvåret. Nu nomineras klätterparken till årets Träskyddspris. – Verkligen kul att Hammarbybacken uppmärksammas. Trä är ett fantastiskt material som kan användas till så många olika typer av byggnationer, säger Cecilia Obermüller, (MP), ordförande i Stadsdelsnämnden i Skarpnäck i Stockholms stad.

Naturum Vänerskärgården vinner Träskyddspriset 20229.12.2022 07:54:04 CET | Pressmeddelande

Med valet av beständigt och hållbart trämaterial för fasader och utemiljöer vinner Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset – vinner Träskyddspriset 2022. – Vi är mycket glada och stolta över att ha vunnit Träskyddspriset. Huset och dess utemiljöer är på många sätt verkligen en hållbar byggnation och fungerar som en oas för de som besöker oss under årets alla dagar, säger Jan Malmgren, VD för Naturum Vänerskärgården och Läckö slott.

Sverige tar över europeisk standardisering av träskydd3.11.2022 08:11:00 CET | Pressmeddelande

Sverige tar över ansvaret för den europeiska kommitté, CEN-kommittén, som tar fram och förvaltar standarder för beständigt trä och träbaserade produkter. - Formellt ska det inte påverka arbetet med standardisering och utveckling inom träskydd. Men det är naturligtvis ett erkännande av svensk kvalitet och kunnande inom standardisering och träskydd, säger Fredrik Westin, VD på Svenska Träskyddsföreningen.

Kallbadhuset Skanör nomineras till Träskyddspriset 202214.7.2022 07:56:48 CEST | Pressmeddelande

Det nybyggda kallbadhuset i Skanör i Vellinge kommun erbjuder vacker utsikt över Öresund. Byggnaden och utemiljön är av modernt snitt. Alla former av närhet till vatten kräver robusta konstruktioner och beständiga materialval. Nu nomineras kallbadhuset och Vellinge kommun till årets Träskyddspris. – Det ligger i en unik miljö med fantastiska omgivningar. Hållbarhet har varit viktigt, underhållsfritt och en byggnad som blir vacker av att åldras samtidigt som den ska klara det utsatta läget samt vara en trygg och säker plats att vistas på. Det känns roligt att byggnationen uppmärksammas, säger Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande (M) i Vellinge kommun.

Naturum Vänerskärgården vid Läckö slott nomineras till Träskyddspriset 202213.7.2022 08:00:15 CEST | Pressmeddelande

Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset – ligger väl inbäddad i naturmiljön intill Läckö slott och valet av beständigt och hållbart trämaterial för fasader och utemiljöer uppvisar hög kvalitet. Nu nomineras bygganden till årets Träskyddspris. – Det är hedrande. Vi är stolta över vår multifunktionella byggnad och byggda utemiljöer som trots stort antal besökare genom åren stått sig väl, och både estetik och funktion är högklassig, säger Jan Malmgren, VD för Stiftelsen Läckö Slott, som driver verksamheten i Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset och Läckö Slott.

Årstabergsparken nomineras till Träskyddspriset 202212.7.2022 06:43:18 CEST | Pressmeddelande

När Årstabergsparken i Årstadal utformades var det cirkulära tänkandet ett ledord. Projektet sätter verkligen fokus på frågan om barns plats i den allt tätare stadsmiljön i urbaniseringens spår. Och som uppmuntrar till vistelser just i naturmiljön. Nu nomineras parken till årets Träskyddspris. – Verkligen fint att bli nominerad. Vi tycker Årstabergsparken är nyskapande på många sätt, men kanske främst för att den samagerar med den kuperade naturmiljön, säger Britt Berntsson, landskapsarkitekt hos Exploateringskontoret, Stockholms stad.

Långbryggan i Rättvik nomineras till Träskyddspriset 202211.7.2022 07:49:00 CEST | Pressmeddelande

Långbryggan i Rättvik är ett landmärke som funnits i Siljans vatten sedan år 1895. Kommunen arbetar medveten med underhåll vilket ökar beständigheten. Nu nomineras bryggan till årets Träskyddspris. – Långbryggan är en viktig del av miljön i Rättvik. Det är roligt att den nu uppmärksammas genom en nominering till Träskyddspriset, säger Ulrica Momqvist, kommunstyrelsens ordförande (C) Rättvik.
  • 1
  • 2
  • Sista
  • >>

Svenska Träskyddsföreningen företräder den svenska träskyddsindustrin och verkar för att svenskt trä används mer av fler. Rätt trä på rätt plats är vårt motto. Beständigt NTR-märkt virke är det miljöriktiga valet när man bygger ute.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye