Bonnier News

Som Nordens största medieföretag är vårt uppdrag att hjälpa medborgare och organisationer att fungera i ett demokratiskt samhälle. Våra journalister rapporterar, granskar och berättar om vår tids frågor. Vi inspirerar och skapar affärer genom möten, produkter och tjänster.

Arbetarbladet planerar satsning i Sandviken – vill flytta redaktionen från Gävle19.9.2023 14:05:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetarbladet har inlett förhandlingar om att flytta redaktionen i Gävle till nya lokaler i Sandviken. Anledningen är främst att stärka relationen till läsarna i västra Gästrikland och Sandviken, ett område som redan i dag är Arbetarbladets starkaste fäste. – Vi ser en stor potential att växa i och omkring Sandviken, och för att kunna göra det behöver vi vara än mer lokala. Därför hoppas vi vara i mål med dessa förhandlingar inom kort, säger Arbetarbladets chefredaktör Jacob Hilding.

Lokaltidningarnas nästa rättighetssatsning – sänder även SBL Dam28.6.2023 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Gota Media, NTM och Bonnier News inleder ett samarbete med Svenska Basketligan Dam (SBL Dam). Ligan kommer under de tre kommande åren visas på flera lokaltidningssajter runt om i landet. – Det här är en rättighet som ger oss ännu mer starkt liveinnehåll för våra lokala titlar, och är viktig för oss utifrån vår kraftfulla satsning på jämställd rapportering, säger Jens Pettersson, chef för redaktionell utveckling hos NTM.

Bonnier News blir majoritetsägare i Hufvudstadsbladet1.6.2023 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

Bonnier News, genom Dagens Nyheter, samt den finländska föreningen Konstsamfundet ingår ett strategiskt avtal om långsiktigt samarbete gällande de tre tidningarna Hufvudstadsbladet, Västra Nyland och Östnyland. Genom en nyemission utvidgas ägarbasen i ägarbolaget KSF Media så att Bonnier News äger 51 procent av bolaget, medan Konstsamfundet äger 49 procent. – Hufvudstadsbladet är den viktigaste rösten på svenska i Finland. Vi tror att våra erfarenheter från digitalisering av nyhetsmedier kan bidra med att ge HBL nödvändig kraft framåt, säger Peter Wolodarski, chefredaktör och affärsområdeschef för Dagens Nyheter.

Di-Gruppen fortsätter att expandera – blir delägare i nyhetstjänsten Breakit16.5.2023 11:38:21 CEST | Pressmeddelande

Nu förvärvar Di-gruppen en minoritetspost i bolaget bakom Breakit – Breaking Media AB. Avsikten är att förvärva resten av bolaget om cirka tre år. Grundarna Stefan Lundell och Olle Aronsson, tillsammans med bolagets första investerare, investmentbolaget Swedia Capital, kvarstår tills vidare som majoritetsägare. – Vi har följt Breakit under en längre tid och ser nu en möjlighet att accelerera bolagets tillväxttakt och långsiktigt öka stabiliteten genom att gå in som delägare, säger Peter Fellman, chefredaktör på Dagens industri och affärsområdeschef på Bonnier News Business.

Lokaltidningar utsmyckar husfasad i Vega, Haninge – unikt samarbete mellan Bonnier News Local, Stena Recycling och Stena Fastigheter4.4.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

De boende i en fastighet i Vega i Haninge söder om Stockholm kommer kunna läsa äldre tidningssidor till morgonkaffet. Tryckplåtar från Bonnier News Local-ägda Lokaltidningen samt från Lokaltidningen Växjö, Laholms Tidning och Smålänningen Xtra utgör nu konstnärlig utsmyckning på 500 kvadratmeter av fasadväggen på det nybyggda lägenhetshuset Supernova, på Vega Allé. Konst- och hållbarhetsprojektet är ett samarbete mellan Bonnier News Local, Stena Recycling och Stena Fastigheter.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Sista
  • >>

Som Nordens största medieföretag är vårt uppdrag att hjälpa medborgare och organisationer att fungera i ett demokratiskt samhälle. Våra journalister rapporterar, granskar och berättar om vår tids frågor. Vi inspirerar och skapar affärer genom möten, produkter och tjänster.