Svenska Bowlingförbundet-logo

Svenska Bowlingförbundet

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd som har otroligt kul tillsammans. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Svenska Bowlingförbundets YouTube-kanal

Maja Engberg och Nora Johansson vann VM-guld i dubbel - 3 medaljer för Sverige i U21-VM19.7.2024 07:31:45 CEST | Pressmeddelande

Nora Johansson och Maja Engberg vann igår guld i dubbel vid U21-VM i bowling. I finalen besegrade de Katelyn Abigania och Annalise O´Bryant från USA med 2-0 i serier. Sverige tar tre medaljer vid U21-VM i Incheon, Sydkorea, och efter två finalförluster tidigare under torsdagen så avslutades mästerskapet på bästa sätt för Sverige. – Det var ett väldigt efterlängtat guld, säger Nora Johansson.

Alvin Kvarnström 3:a i Brunswick Madrid Challenge7.7.2024 20:26:12 CEST | Pressmeddelande

Den senaste veckan har det spelats Europatour-tävling i Madrid, då den den nionde Brunswick Madrid Challenge spelades. Ett antal svenska spelare hade tagit sig till den spanska huvudstaden, och dessutom var det många som spelade bra. Hela sex svenskar tog sig till finalspelet och bäst gick det för AIK's Alvin Kvarnström som tog sig hela vägen till finalstegen och slutade till sist 3:a. Vann gjorde spanjoren Jesus Briceno – Jag hade en bra "feeling" inför finalspelet, säger Alvin Kvarnström