Rödgröna styret i Stockholms stad
Rödgröna styret i Stockholms stad

Det rödgröna styret i Stockholms stad består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Vi arbetar tillsammans för ett öppet, jämlikt och klimatsmart Stockholm. 

  • Rödgröna styret i Stockholms stad

Stockholms stöd till ukrainare står starkt22.2.2024 14:10:47 CET | Pressmeddelande

I veckan har det gått två år sedan Rysslands fullskaliga och folkrättsvidriga invasion av Ukraina. Sedan krigets utbrott har närmare sex miljoner ukrainare tvingats på flykt. Tusentals av dem har kommit till Stockholm. Här har stadens samtliga verksamheter kraftsamlat och öppnat sina dörrar för gruppen – för inkludering, trygghet och för möjligheten att här påbörja ett nytt liv. Även i sommar ges möjlighet för barn och ungdomar från det krigshärjade Kiev att vistas på sommarläger i Stockholms skärgård.

Tekniska museet flyttar in i Tensta4.12.2023 10:40:44 CET | Pressmeddelande

Efter 100 år i innerstaden planerar stiftelsen Tekniska museet att öppna en filial i Tensta. Med fokus på kreativitet och lustfyllt lärande kring teknik och naturvetenskap vill museet skapa en plats som inspirerar en bredare grupp till en framtid inom teknik och innovation. Etableringen av filialen ligger i linje med Stockholms stads satsning Fokus Järva och bedöms bredda kulturutbudet för barn och unga och deras föräldrar i Järva. Stockholms stad kommer i nästa kulturnämnd besluta om etableringsstöd till filialen.

Stockholms stads intresseanmälan för Eurovision Song contest 20247.6.2023 14:16:14 CEST | Pressmeddelande

I maj stod Sverige och Loreen som vinnare av årets Eurovision Song Contest. Sveriges vinst innebär att Sveriges Television kommer att arrangera tävlingen nästa år och söker en värdstad. Stockholms stad fattar nu beslut om att skicka in en intresseanmälan för att bli arrangörsstad, men intresseanmälan kommer att vara grundad i tydliga förbehåll – arrangemanget måste vara ekonomiskt och klimatmässigt hållbart.

Välkommen på broinvigning lördagen den 3 juni30.5.2023 15:14:02 CEST | Pressmeddelande

Lördagen den 3 juni kl 11 inviger vi bron mellan Rinkeby och Ursvik. Politiker från både Stockholm och Sundbyberg håller tal och klipper band. Besökare bjuds på fika och festis, ansiktsmålning och trollerikonster. Datum: lördag den 3 juni Tid: kl 11.00 Plats: Bron mellan Rinkeby Allé och Stora Ursviks Allé Medverkande: Peter Schilling, kommunstyrelsens ordförande Sundbybergs stad, Karin Wanngård, finansborgarråd Stockholms stad, Martin Solberg, trafikkommunalråd Sundbybergs stad, Lars Strömgren, trafikborgarråd Stockholms stad. Om bron Bron går mellan Rinkeby Allé och Stora Ursviks Allé. På så sätt binder den samman de båda områdena. Bron är till för gående, cyklister och kollektivtrafik, den är 85 meter lång och 16 meter bred. Det förtida öppnandet den 3 juni omfattar gående och cyklister, medan anslutningen för busstrafik ligger längre fram i tiden. Bron är ett samarbete mellan Stockholms och Sundbybergs kommuner.
  • 1
  • 2
  • Sista
  • >>

Det rödgröna styret i Stockholms stad består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Vi arbetar tillsammans för ett öppet, jämlikt och klimatsmart Stockholm. 

  • Rödgröna styret i Stockholms stad
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye