Lidingöloppet

TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och arrangeras under den sista helgen i september varje år på Lidingö. Under helgen pågår inte mindre än tio olika löpartävlingar med mängder av olika klasser. Det största och mest välkända loppet är TCS Lidingöloppet som är 30 km terränglöpning, med start på Koltorps Gärde och målgång på Grönsta Gärde. Lidingöloppet har arrangerats varje år sedan 1965.

Lidingöloppet är en del av En Svensk Klassiker. Under helgen arrangeras även TCS Lidingöloppet 15 som ingår i Halvklassikern och Rosa Bandet-loppet som ingår i Tjejklassikern samt Kortklassikern. Lidingöloppet ägs och arrangeras av de två idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott.

Utöver Lidingöloppshelgen arrangerar Lidingöloppet även följande lopp:

-Vårmilen sista helgen i april
-Blodomloppet Stockholm, 5/10 km löpning/gång på Djurgården i mitten av juni
-Lidingöloppet i Funäsfjällen i juli

  • Lidingöloppet

Ökat intresse när Lidingöloppet Vårmilen arrangeras på lördag23.4.2024 16:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 27 april drar terrängloppsäsongen igång på riktigt med natursköna Lidingöloppet Vårmilen. Nästan 700 deltagare väntas till start, vilket i så fall är en ökning på över 50 procent mot 2023 och det är de bästa siffrorna sedan 2018. Det förstärker bilden av att intresset för att springa lopp ökar igen i Sverige. Vårmilen arrangeras av Lidingöloppet, som är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

Starkt startfält i årets lopp21.9.2023 09:32:00 CEST | Pressmeddelande

TCS Lidingöloppets startfält är starkare än någonsin tidigare på damsidan. Bland vinnarkandidaterna finns fjolårs-segraren Sylvia Medugu Kiberenge, Sveriges främsta maratonlöpare Hanna Lindholm och utmanaren Carolina Johnson. På herrsidan är det starkaste namnet amerikanen Diego Estrada, som satte nytt banrekord på Stockholm Halv-maraton i år. Han utmanas främst av orienteringsvärlds-mästaren Emil Svensk och marockanen Chakib Lachgar Latrache. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en folkfest med deltagare från hela Sverige och cirka 70 länder runt om i världen. Totalt kommer över 25 000 personer till start i år under helgen. Tävlingen ingår i En Svensk Klassiker tillsammans med Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Engelbrektsloppet.

Lidingöloppet laddar upp med nya partners och ny organisation5.9.2023 09:46:00 CEST | Pressmeddelande

TCS Lidingöloppet biffar upp sin organisation och tar in nya partners i form av Colgate, Palmolive, SJ och det nya omskrivna livsstilshotellet, Ellery Beach House. Till ny försäljnings- och marknadsansvarig har Felix Östlund från FCB Fältman & Malmén utsetts. TCS Lidingöloppet arrangeras den 22 till 24 september och är en del av En Svensk Klassiker tillsammans med Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Engelbrektsloppet.

Medalj, mas och kulla klara31.8.2023 10:31:00 CEST | Pressmeddelande

TCS Lidingöloppet närmar sig och snart samlas 10 000-tals människor på Lidingö för att delta i världens största terränglopp. Nu står det också klart att Linda Skantze och Mårten Boström valts ut till årets kranskulla och kransmas tack vare fina idrottsprestationer. Valet av årets motiv på medaljen som tävlingsdeltagarna får är också klart och föreställer i år Carl Milles staty ”Stegrande häst”. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker. Under TCS Lidingöloppshelgen den 22 till 24 september körs hela 41 lopp på tre dagar.

Folkfesten tillbaka – 17 500 till start i Blodomloppet13.6.2023 11:07:00 CEST | Pressmeddelande

I dag och morgon samlas fler än 17 500 personer för att ge sig ut i Blodomloppets löparslingor på Djurgården i Stockholm. Det blir en folkfest där unga, gamla, arbetskollegor och kompisgäng samlas för att springa eller gå och äta picknick tillsammans. Syftet med Blodomloppet är att uppmärksamma den viktiga blodgivningen och att främja en hälsosam livsstil. Blodomloppet i Stockholm arrangeras av Lidingöloppet tillsammans med Ge Blod.

Formstark Sundström vann4.5.2023 08:08:00 CEST | Pressmeddelande

SM-guldmedaljören Simon Sundström vann Lidingöloppets säsongsupptakt Vårmilen. Han satte nytt banrekord på 31 minuter och 1 sekund när tävlingarna avgjordes på Lidingövallen med deltagare från 21 nationer. I damklassen segrade Louise Wiker från Hässelby SK på tiden 39 minuter och 11 sekunder. Vårmilen är seedningsgrundade för TCS Lidingöloppet som arrangeras under den sista helgen i september. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

Favoritsegrar i Lidingöloppet25.9.2022 09:49:00 CEST | Pressmeddelande

Förhandstippade Samuel Tsegay från Hälle IF tog hem segern i TCS Lidingöloppets herrklass på 1:38:00. Han vann före Abdi Ulad från Danmark och Mohammadreza Abootorabi (Keep Up RC). På fjärde plats kom VM-guldmedaljören i orientering Emil Svensk från Stora Tuna. På damsidan tog favoriten och fjolårssegraren Sylvia Medugu som tävlar för Danmark hem segern på 01:54:57. Tvåa kom Samrawit Mengsteab från Hälle IF, strax före trean Leonie Balter från Nederländerna som tävlar för FK Studenterna. På damernas 15-kilometersdistans deltog också simstjärnan Sarah Sjöström. Hon tog sig mål på tiden 1:28:53. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

Lidingöloppet blir del av idrottens världsarv23.9.2022 07:53:00 CEST | Pressmeddelande

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

TCS Lidingöloppet presenterar det starkaste startfältet någonsin21.9.2022 10:13:00 CEST | Pressmeddelande

TCS Lidingöloppet mönstrar i år sitt starkaste startfält på damsidan någonsin. Med vinnarkandidater som fjolårssegraren Sylvia Medugu Kiberenge, Sveriges för närvarande främsta maratonlöpare, Hanna Lindholm och förra årets tvåa i TCS Lidingöloppet, Linnea Sennström. Bland årets starkaste namn på herrsidan ingår världslöparna Samuel Tsegay och Abdi Ulad samt den trefaldige VM-guldvinnaren och nyblivne SM-guldvinnaren i orienteringens medeldistans, Emil Svensk. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en folkfest med deltagare från hela Sverige och cirka 70 länder runt om i världen. Totalt kommer ungefär 25 000 personer till start i år under helgen. Tävlingen ingår i En Svensk Klassiker tillsammans med Vasaloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen.

Sarah Sjöström springer Lidingöloppet19.9.2022 09:13:00 CEST | Pressmeddelande

Nu på fredag den 23 september invigs 2022 års TCS Lidingölopp med en ceremoni i Lidingö kyrka där forskaren och ekonomiprofessorn Micael Dahlen är invigningstalare. Under eftermiddagen samma dag arrangeras också en stor konferens med bland andra orienteringsvärldsmästaren Tove Alexandersson, Frida Karlssons tränare och Niels van der Poels tränare. Temat i år är hur man lyckas bättre med sina idrottsprestationer genom att träna mer hållbart. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och arrangeras på lördag den 24 september. Tävlingen är en del av en Svensk Klassiker tillsammans med Vasaloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen.

TCS Lidingöloppet direktsänds i C More/Sportkanalen12.9.2022 09:04:00 CEST | Pressmeddelande

Världens största terränglopp TCS Lidingöloppet direktsänds i år för första gången i TV4:s systerkanal Sportkanalen. I tv-sändningen får tittarna följa elit, motionärer och intressanta profiler. Det blir bilder från myllret i starten, liksom inslag från flygande reportrar i löparspåret längs den tre mil långa banan och från målgången. TCS Lidingöloppet arrangeras på lördag den 24 september för 58:e gången och är en del av En Svensk Klassiker tillsammans med Vasaloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen.

Kulla, mas och Milles klara för Lidingöloppet8.9.2022 08:28:00 CEST | Pressmeddelande

TCS Lidingöloppshelgen är tillbaka och snart samlas tiotusentals människor i löparspåren för att vara med i världens största terränglopp. Till årets kranskulla och -mas har Anna Bachman och Fredrick Ekholm utsetts tack vare fina idrottsprestationer. Årets medalj som tävlingsdeltagarna får, föreställer i år Carl Milles skulptur ”Skogsgud med tre korpar”. Nytt för i år är också att helgen startar med en lagtävling där lag om tre personer tävlar och springer fem kilometer var. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker. Under TCS Lidingöloppshelgen den 23 till 25 september körs hela 41 lopp på tre dagar.

Nypremiär av Blodomloppet lockar 11 000 löpare i Stockholm15.6.2022 13:58:00 CEST | Pressmeddelande

I går och i dag samlas 11 000 deltagare för att i strålande solsken ge sig ut i Blodomloppets löparslinga. Det är en folkfest där unga, gamla, kompisgäng och arbetskollegor samlas på Djurgården i Stockholm för att springa eller gå tillsammans. I dag kommer dessutom många barn för att springa Lilla Blodomloppet, som är en av årets nyheter. Syftet med Blodomloppet är att uppmärksamma den viktiga blodgivningen och främja en hälsosam livsstil. Blodomloppet i Stockholm arrangeras av Lidingöloppet tillsammans med Ge Blod.

Paludan lyckades inte sänka Järva skolstafett1.6.2022 15:54:00 CEST | Pressmeddelande

I dag hade 1 500 barn från Järvaområdet sett fram emot att få springa Järva skolstafett och att sedan gå runt bland tälten på Järvaveckans område. Men Paludans närvaro fick många skolor att stoppa barnen från att delta. Stafetten genomfördes ändå som planerat med färre deltagare på Spånga IP, men med många fler som på samma gång sprang stafetten på sin egen skola. Säkerheten var mycket god tack vare stor polisnärvaro. Järva Skolstafett arrangeras av Rinkeby Run och Lidingöloppet.

Krafttag behövs för bättre hälsa bland barn och unga30.5.2022 15:57:00 CEST | Pressmeddelande

Nu på onsdag kommer 1 500 barn från hela Järvaområdet för att springa Järva skolstafett. Det blir ett av Sveriges största skolevenemang och är ett viktigt initiativ i ett socioekonomiskt utsatt område där hindren för ökad hälsa är många. Men det räcker inte. Arrangörerna utmanar nu alla kommuner runt om i Sverige att ta stafettpinnen vidare och kopiera konceptet med skolstafetten för att göra likadant på hemmaplan. Järva Skolstafett är i år även startskottet för Järvaveckan och arrangeras av Rinkeby Run och Lidingöloppet.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sista
  • >>

TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och arrangeras under den sista helgen i september varje år på Lidingö. Under helgen pågår inte mindre än tio olika löpartävlingar med mängder av olika klasser. Det största och mest välkända loppet är TCS Lidingöloppet som är 30 km terränglöpning, med start på Koltorps Gärde och målgång på Grönsta Gärde. Lidingöloppet har arrangerats varje år sedan 1965.

Lidingöloppet är en del av En Svensk Klassiker. Under helgen arrangeras även TCS Lidingöloppet 15 som ingår i Halvklassikern och Rosa Bandet-loppet som ingår i Tjejklassikern samt Kortklassikern. Lidingöloppet ägs och arrangeras av de två idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott.

Utöver Lidingöloppshelgen arrangerar Lidingöloppet även följande lopp:

-Vårmilen sista helgen i april
-Blodomloppet Stockholm, 5/10 km löpning/gång på Djurgården i mitten av juni
-Lidingöloppet i Funäsfjällen i juli

  • Lidingöloppet
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye