EnergiEngagemang-logo

EnergiEngagemang

EnergiEngagemang har sina rötter i Södermanland och är idag en av de ledande aktörerna inom solenergi och energilagring i landet. Vi är specialiserade lantbruk-, fastighets- och markinstallationer och har byggt upp värdefull kunskap kring den här typen av stora projekt. Varje läge och byggnad är unik och det är viktigt att anläggningen anpassas utifrån de lokala förutsättningarna. EnergiEngagemang är sedan 2021 en del av Axel Johnsonsgruppen.

EnergiEngagemang vinner upphandling – tar över service för Vasakronans solcellsanläggningar12.6.2024 13:42:49 CEST | Pressmeddelande

EnergiEngagemang vinner upphandling med Vasakronan för service och tillsyn av bolagets alla solcellsanläggningar som inte längre omfattas av garanti, i dagsläget 57 anläggningar. "Vi är mycket stolta över att Vasakronan valt oss som partner för service och underhåll. Det är ett kvitto på att vi har en välfungerande organisation och kunskap som sträcker sig över en bred palett av anläggningstyper och fabrikat", säger Tobias Grundberg på EnergiEngagemang.

Nu kan fastighetsägare hyra ut sitt tak för en solpark - ger flertal ekonomiska och miljömässiga fördelar28.2.2024 14:14:08 CET | Pressmeddelande

Behovet av el ökar stadigt och i takt med det växer även intresset för solenergi. Samtidigt finns många stora tak runt om i Sverige som står helt outnyttjade, bland annat lager- och logistikfastigheter där golvet är det naturliga användningsområdet. EnergiEngageman lanserar nu en tjänst där fastighetsägare med tak på över 10 000 kvm kan hyra ut sitt tak och på så sätt ta del av solenergins ekonomiska och miljömässiga fördelar, som möjlighet till hållbarhetscertifiering, lägre räntor, extra intäkter och att uppfylla kommande lagkrav. Helt utan risk eller insats.

Solceller - en lönsam investering oavsett elpris25.10.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Efter en vinter med rekordhöga elpriser och en sommar med oväntat låga priser är osäkerheten kring framtidens elpriser påtaglig. En sak är dock säker: elförbrukningen förväntas fördubblas, samtidigt som ny elproduktion tar tid att etablera. Att solenergi är det kraftslag som är både snabbast och billigast att bygga ut är det få som ifrågasätter, däremot finns det dem som tror att solenergi inte lönar sig om spotpriset är lågt eller till och med noll. “Det stämmer inte. Även vid nollpris har man en besparing på 35-40 öre per producerad kWh”, menar Jonas Weissglas som är marknadschef på EnergiEngagemang.

EnergiEngagemang deltar i projekt tillsammans med RISE med mål att skapa verktyg för att säkerställa att utbyggnaden av solel sker på ett socialt hållbart sätt15.9.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Utbyggnaden av solel ökar snabbt både i städer och på landsbygd, bland annat i solparker. När fler aktörer intresserar sig för solel ökar samtidigt behovet av att kunna ta ställning till komplexa problem där olika legitima intressen och mål är i konflikt med varandra. I ett nystartat projekt undersöker RISE Research Institutes of Sweden, Chalmers tekniska högskola, Svenska Kyrkan och EnergiEngagemang Sverige AB hur utbyggnaden av solel kan göras på ett socialt hållbart och rättvist sätt. Maria Håkansson, forskare på RISE: ”Det är mycket angeläget att snabbt ställa om till förnybar energiproduktion, men vi har också ett gemensamt ansvar att sträva efter ett inkluderande, rättvist och socialt hållbart samhälle. För att bidra både till en energiomställning och till ett socialt hållbart samhälle behöver utbyggnaden av solel ta hänsyn till rättviseperspektiv. Det finns ett stort behov av djupare kunskap och mer proaktiva angreppsätt för att hantera målkonflikter kring solel på ett rättvist

HSB solpark i Strängnäs åter igen Sveriges största31.5.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

När HSB Solpark i Strängnäs invigdes sommaren 2020 var den med råge störst i Sverige. Sedan dess har det hänt mycket på den svenska solcellsmarknaden och andra parker har gått om storleksmässigt. Nu efter att ha byggts ut i en andra etapp är solparken ännu en gång störst i Sverige med en total installerad effekt om drygt 21 MW, vilket ger en elproduktion motsvarande 7500 lägenheters årliga behov.

EnergiEngagemang växer och går in på den norska marknaden5.4.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Solelsbolaget EnergiEngagemang har över 10 års erfarenhet av den svenska solcellsmarknaden och är en av de största på marknaden inom B2B. Bolaget har haft en snabb tillväxt på den svenska marknaden och växlar nu upp ytterligare genom att etablera sig i Norge. Målet är att sömlöst bredda den befintliga organisationen för att på så sätt snabbt kunna erbjuda den norska marknaden samma höga nivå när det kommer till solel- och energilagerlösningar.

Pressrelease: Så kan elintensiva bolag använda elkostnadsstödet för att säkra upp ett fast lågt elpris9.3.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 6 mars öppnade ansökan för elintensiva företag att ansöka om elkostnadsstöd för att kompensera för mycket höga elpriser under 2022. Det är ett stöd som berörda bolag är berättigade till utöver det generella elstödet. För många innebär detta nya möjligheter att rusta sitt bolag för framtiden genom att investera i egen elproduktion genom solceller.
  • 1
  • 2
  • Sista
  • >>

EnergiEngagemang har sina rötter i Södermanland och är idag en av de ledande aktörerna inom solenergi och energilagring i landet. Vi är specialiserade lantbruk-, fastighets- och markinstallationer och har byggt upp värdefull kunskap kring den här typen av stora projekt. Varje läge och byggnad är unik och det är viktigt att anläggningen anpassas utifrån de lokala förutsättningarna. EnergiEngagemang är sedan 2021 en del av Axel Johnsonsgruppen.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye