Tim Bergling Foundation

  • Tim Bergling Foundation

Psykisk ohälsa i skolan störst bland tjejer - var fjärde tjej i gymnasiet mår dåligt22.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Psykisk ohälsa bland unga i Sveriges skolor når alarmerande nivåer, särskilt bland gymnasietjejer där var fjärde elev kämpar med stress och oro för framtiden. Bakom stressen ligger rädslan för att dörrar ska stängas till framtida studier och arbetsmarknad om betygen inte når förväntade nivåer. Detta framgår av en ny rapport från Tim Bergling Foundation, Sveriges Elevkårer och Sveriges Elevråd som genomförts med hjälp av Novus.

Nu startar det nationella utbildningsprojektet Dansa för livet10.4.2024 09:06:44 CEST | Pressmeddelande

Idag upplever varannan 15-åring psykiska besvär och i genomsnitt tar tre unga personer i veckan sitt liv i Sverige. För att öka kunskapen och bryta stigmat kring psykisk ohälsa i skolan startade Polhemsskolan i Lund projektet Dansa för livet för tre år sedan. Idag stöttas initiativet av Tim Bergling Foundation, och när anmälan nu öppnar för 2024 har man som mål att nå 200 skolor från norr till söder. Drömmen är att få 50 000 elever att dansa för livet den 10 september på Suicidpreventiva dagen.

Nytt podd-initiativ ska stärka elevhälsan i klassrummen25.3.2024 09:36:34 CET | Pressmeddelande

Elevhälsan är idag eftersatt på många skolor runt om i landet, till stor del på grund av resursbrist. Skolans kuratorer kan ibland ansvara för uppåt 1000 elever, vilket motsvarar omkring tre minuter i veckan per elev. För att få in elevhälsan i klassrummen och göra den mer lättillgänglig för eleverna startar nu Tim Bergling Foundation tillsammans med Ångestpodden Podcast – For A Better Day. Initiativet syftar till att stärka relationen mellan elever och elevhälsan, och att skapa en trygg plats för elevers frågor om psykisk hälsa.
  • Tim Bergling Foundation
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye