Bonnier News

Som Nordens största medieföretag är vårt uppdrag att hjälpa medborgare och organisationer att fungera i ett demokratiskt samhälle. Våra journalister rapporterar, granskar och berättar om vår tids frågor. Vi inspirerar och skapar affärer genom möten, produkter och tjänster.

Lokaltidningar i stort samarbete med Svenska Fotbollförbundet – sänder tusentals matcher7.3.2023 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Bonnier News, Gota Media, NTM och Stampen Media gör en gemensam storsatsning på svensk fotboll. Genom ett långt avtal med Svenska Fotbollförbundet kommer det att sändas tusentals fotbollsmatcher på mediebolagens lokala tidningssajter de kommande åren. – Vi vill vara nära vår publik och de här matcherna går rakt in i det lokala hjärtat, det värmer extra hos mig personligen som älskar lokalfotboll och lokaljournalistik, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Greider och Wennberg startar gemensamt nyhetsbrev för läsare med “hjärtat till vänster”28.2.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Två av landets viktigaste vänsterorienterade opinionsbildare, Dala-Demokratens chefredaktör Göran Greider och Arbetarbladets politiska redaktör Jenny Wennberg, startar det gemensamma nyhetsbrevet “Veckans vänster”. Syftet är att ge läsare med “hjärtat till vänster” veckans viktigaste, bästa och mest läsvärda ledartexter. – Det är helt enkelt så att det finns behov av vänsterröster i ett borgerligt dominerat politiskt medieklimat, säger Göran Greider.

Bonnier News fortsätter att satsa på damfotboll – sänder Elitettan ytterligare fyra år27.2.2023 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Bonnier News förvärvar ännu en sporträttighet. Nu är det klart att alla matcher i Elitettan sänds på Expressen och hos de lokala titlarna inom Bonnier News Local i minst fyra år framöver. – Vi jobbar hela tiden för att stärka vår fotbollsbevakning och många av de kommande damallsvenska stjärnorna finns i Elitettan, så det är en serie som verkligen ger tittarna möjlighet att följa flera av svensk fotbolls största talanger, säger Pontus Weinemo, strategisk sportchef på Expressen.

Bonnier News nästa satsning på sporträttigheter – sänder juniorhockey23.2.2023 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Det är snart dags att utse Sveriges bästa hockeylag på juniorsidan. Den avgörande dramatiken sänds hos Expressen och Bonnier News Local – som utökar sin livesportsatsning ytterligare. – Fjolårets sändningar lockade en hel del tittare och genom vårt fina samarbete med Svenska Ishockeyförbundet kan vi satsa ännu hårdare i år, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Positiv digital utveckling bidrog till ökade kommersiella intäkter för Bonnier News 202214.2.2023 15:00:00 CET | Pressmeddelande

Bonnier News kommersiella intäkter steg under 2022, främst tack vare ökade digitala prenumerations- och annonsintäkter. Totalt har koncernen nu 1,6 miljoner prenumeranter där de digitala snart är lika många som bundlade/print. – Trots ett utmanande år så lyckades vi leverera ett riktigt starkt resultat och en positiv utveckling inom våra affärsområden, som alla visar tillväxt inom de digitala prenumerationsintäkterna, säger Alexander Lydecker, CCO.

Färre utgivningsdagar för fem av Bonnier News Locals titlar17.11.2022 09:32:00 CET | Pressmeddelande

För att säkerställa ytterligare digital transformation och långsiktig journalistisk utveckling, väljer Bonnier News Local att justera utgivningsfrekvensen för fem av sina papperstidningar. Våren 2023 kommer Smålänningen, Värnamo Nyheter, Falköpings Tidning, Västgöta-Bladet och Skaraborgs Läns Tidning gå i samma fotspår som flera av koncernens övriga titlar och gå till utgivning tre dagar i veckan.

Bonnier News inleder förhandlingar om vidareutveckling av sin kommersiella verksamhet8.11.2022 11:35:05 CET | Pressmeddelande

Bonnier News har i dag inlett fackliga förhandlingar om att ta ytterligare steg för att samordna sina verksamheter för läsarintäkter och annonsförsäljning under en gemensam avdelning. Man avser också att öka samarbetet mellan den nya kommersiella avdelningen och Bonnier News techorganisation. Genom omorganisationen vill man effektivisera, hitta nya arbetssätt samt öka kunskapsdelningen mellan team och avdelningar.

Storsatsning på livesända skidtävlingar – Bonnier News skriver nytt treårsavtal med Svenska Skidförbundet längd24.10.2022 14:00:00 CEST | Pressmeddelande

Redan förra vintern sändes ett stort antal nationella längdskidtävlingar på Expressen och Bonnier News lokala titlar. Nu utökas samarbetet med Svenska Skidförbundet längd, då ett nytt treårsavtal är klart och över 30 tävlingsdagar livesänds under kommande säsong. – Skidorna är en av de sporter som engagerar våra läsare och tittare allra mest, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Sista
  • >>

Som Nordens största medieföretag är vårt uppdrag att hjälpa medborgare och organisationer att fungera i ett demokratiskt samhälle. Våra journalister rapporterar, granskar och berättar om vår tids frågor. Vi inspirerar och skapar affärer genom möten, produkter och tjänster.