Specsavers Sweden AB
Specsavers Sweden AB

Välkommen till Specsavers

Specsavers är en av Sveriges största optikkedjor. Genom att erbjuda bra priser, god service och hög professionell kunskap ger Specsavers sina  kunder värde för pengarna. Specsavers är ett familjeägt företag som  grundades 1984 på Guernsey. Företaget har över 2000 butiker med cirka 40 000 medarbetare i Storbritannien, Irland, Nederländerna, Sverige, Norge,  Danmark, Finland, Spanien, Nya Zeeland, Australien och Kanada. Specsavers etablerade sig i Sverige 2004 och har idag 118 butiker över hela landet. 

Fokus på synskadades vardag: Grön linje i centrala Västervik22.5.2023 11:00:16 CEST | Pressmeddelande

Idag möts Västerviksborna av en ovanlig syn – en flera hundra meter lång grön linje som löper längs gator centrala Västervik. Linjen tar omvägar runt hinder som en synskadad kan möta i vardagen. Syftet: att rikta uppmärksamhet mot Synlinjen, en hjälp som synskadade kan vända sig till med utmaningar och problem i vardagen. – Med den gröna linjen vill vi påminna om att vardagen för människor med synnedsättning kan vara fylld av utmaningar, säger Maria Sjötång, Synskadades Riksförbund, SRF Västervik som idag också arrangerar Ögats dag i Västervik.

Specsavers startar ögonhälsofond tillsammans med Faktum - alla ska ha möjlighet att se bra28.3.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Fri synundersökning och glasögon till hemlösa och personer som lever i en ekonomisk svår situation – det är syftet med nystartade Ögonhälsofonden. Specsavers och Faktum ligger bakom satsningen. - Lever man på marginalen och kanske i hemlöshet är inte alltid synen och ögonhälsan det man prioriterar i första hand. Men vi vill att alla ska ha möjlighet till att se bra, därför kommer vi nu stötta upp med fri synvård, säger Specsavers Sveriges VD Marita Bertilson.

Specsavers rekryterar från universitetsvärlden7.2.2023 08:03:57 CET | Pressmeddelande

Specsavers har anställt Peter Lewis som Clinical Talent Manager. Peter Lewis kommer att ingå i ett nordiskt team som ansvarar för bolagets interna och externa utbildningar. - Peter har föreläst vid optikerprogrammet på Linnéuniversitetet i nästan två decennier, säger Marita Bertilson, vd Specsavers Sverige. Hans syn på utbildning är precis det som Specsavers står för – inspiration och uppmuntran.

Ny Sifoundersökning: Barns skärmtid vanlig familjekonflikt31.1.2023 07:41:09 CET | Pressmeddelande

En majoritet av svenska föräldrar tycker att diskussioner om skärmtid leder till mycket tjat. En tredjedel har samma problem när det handlar om mer utomhusvistelse. Detta enligt en ny undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av Specsavers. - Trenden är oroande, eftersom mycket tid vid datorn och för lite dagsljus kan vara ett hot mot barns framtida synhälsa. Men vi som jobbar med barns ögonhälsa vet att små åtgärder kan göra stor skillnad, säger Erik Ryderberg, klinisk chef och optiker Specsavers Sverige.

Inled det nya året med stil i trendiga bågar från Specsavers nya LUXe-kollektionen7.12.2022 16:07:31 CET | Pressmeddelande

Specsavers egen kollektion LUXe är tillbaka med en andra kollektion. Den består av 11 bågar i flera olika trendiga modeller och tvåfärgad metall – en av de största trenderna just nu. LUXe-bågarna är delvis tillverkade av återvunnen metall (mellan 52 % och 81,7 %). Kollektionen lanseras den 5 december 2022 i alla Specsavers butiker. Alla bågar kan fås med valfritt glas som solglas, färgade glas eller varför inte Specsavers SuperDigital Boost-glas som passar dig som ofta använder digitala enheter.

Specsavers i Eslöv nyöppnar i dubbelt så stora lokaler29.11.2022 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Pernilla Svedberg och optikern Linus Magnusson har tillsammans drivit Specsavers butik i Eslöv i sju år. Eslövsborna är duktiga på att ta hand om sin ögonhälsa och med ökad efterfrågan på synundersökningar blev det trångbott i lokalen. Nu har Pernilla och Linus öppnat dörrarna till en ny och större butikslokal snett över gatan. – Med dubbelt så stor butiksyta i Specsavers allra senaste butikskoncept, som vi är först i Sverige med, kan vi ge ännu bättre service och göra fler synundersökningar, säger Pernilla Svedberg.

Specsavers satsar i Karlstad10.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Nu expanderar Specsavers i Karlstad – butiken på Drottninggatan har byggts om och blivit större. Nyöppning sker fredagen den 11 november. Fler personer har anställts och befintlig personal har vidareutbildats under året, allt för att öka kapaciteten för bland annat synundersökningar. – Vi satsar för fullt, efterfrågan är stor och nu kan vi ta hand om fler kunder, säger Tomas Hagvall och Helena Sääker, som tillsammans äger Specsaversbutiken i centrala Karlstad och även butiken i köpcentrumet Bergvik.

Valerie lanserar 4 nya bågar hos Specsavers8.11.2022 12:10:28 CET | Pressmeddelande

Efter en framgångsrik första lansering 2020 är den svenska designern Valerie Aflalo tillbaka med 4 nya bågar. Den nya kollektionen lanserades den 7 november 2022 i alla Specsavers butiker. Alla bågar i kollektionen kan fås som glasögon eller solglasögon. Snäckskalet är ett välkänt kännetecken för varumärket, och återkommer här som ett präglat reliefmönster på metalldelar, gångjärn och skalmtoppar

Fokus på synskadades vardag: Grön linje i centrala Oskarshamn13.10.2022 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

På lördag möts Oskarshamnborna av en ovanlig syn – en flera hundra meter lång grön linje som löper längs centrala gator i staden. Linjen tar omvägar runt hinder som en synskadad kan möta i vardagen. Syftet: att rikta uppmärksamhet mot Synlinjen, en hjälp som synskadade kan vända sig till med utmaningar och problem i vardagen – och Vita käppens dag som infaller just på lördag den 15 oktober. – Vi vill vi påminna om att vardagen för människor med synnedsättning kan vara fylld av utmaningar, säger Patrick Jutqvist, ordförande Synskadades riksförbund (SRF) Oskarshamn.

Fokus på synskadades vardag: Grön linje i centrala Gävle15.9.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Idag möts Gävleborna av en ovanlig syn – en flera hundra meter lång grön linje som löper längs centrala gator i Gävles citykärna. Linjen tar omvägar runt hinder som en synskadad kan möta i vardagen. Syftet: att rikta uppmärksamhet mot Synlinjen, en hjälp som synskadade kan vända sig till med utmaningar och problem i vardagen. – Med den gröna linjen vill vi påminna om att vardagen för människor med synnedsättning kan vara fylld av utmaningar, säger Christina Lundgren, ordförande Synskadades Riksförbund, SRF Gävleborg

Specsavers utnämnda till Europas 6:e bästa arbetsplats13.9.2022 11:09:32 CEST | Pressmeddelande

Specsavers vann tidigare i år utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats av Great Place to Work, och har nu utnämnts till Europas 6:e bästa arbetsplats när samma organisation rankat de bästa arbetsplatserna i Europa 2022. – Vårt arbete med att skapa en kultur inom företaget som värderar respekt för varandra högt och att medarbetarna känner sig sedda och involverade har varit framgångsrikt, utmärkelserna ser jag som ett kvitto på det, säger Marita Bertilson, Country Director Specsavers Sverige.

Hon doktorerar på barns närsynhet: Utomhusvistelse viktigt för barns ögon30.8.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Det finns ett samband mellan mängden utomhusvistelse och utveckling av närsynthet hos barn, och för barn med närsynta föräldrar är det extra viktigt att vara utomhus mycket. Det visar ett unikt forskningsprojekt vid Linnéuniversitetet där bland andra Pelsin Demir, tidigare optiker på Specsavers, medverkat. Nu doktorerar hon i ämnet: – Det är ett väldigt spännande område, inte minst för att det krävs mer forskning för att förstå varför närsynthet ökar i vissa delar av världen och hur man ska kunna bromsa utvecklingen.

Ny rapport om barns ögonhälsa: 8 av 10 föräldrar vill se rutiner för synundersökning i skolan30.5.2022 09:12:42 CEST | Pressmeddelande

Närsynthet ökar kraftigt bland barn, men alltför få fall upptäcks i god tid. Skulle rutiner för synundersökningar av eleverna i grundskolan vara en väg framåt? Ja absolut, säger 8 av 10 svenska föräldrar i en undersökning gjord av Kantar Sifo som publiceras i färska rapporten ”Barns ögon ska hålla hela livet” från Specsavers. – Årliga och obligatoriska synundersökningar i skolan vore ett bra sätt att tidigare upptäcka och bromsa ner utvecklingen av närsynthet, säger Pelsin Demir, doktorand vid Linnéuniversitetet.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sista
  • >>

Välkommen till Specsavers

Specsavers är en av Sveriges största optikkedjor. Genom att erbjuda bra priser, god service och hög professionell kunskap ger Specsavers sina  kunder värde för pengarna. Specsavers är ett familjeägt företag som  grundades 1984 på Guernsey. Företaget har över 2000 butiker med cirka 40 000 medarbetare i Storbritannien, Irland, Nederländerna, Sverige, Norge,  Danmark, Finland, Spanien, Nya Zeeland, Australien och Kanada. Specsavers etablerade sig i Sverige 2004 och har idag 118 butiker över hela landet.