Spendrups Bryggeri AB

Helena Nylén – ny direktör för varuförsörjningen på Spendrups

Dela
Idag tillträder Helena Nylén tjänsten som direktör för varuförsörjningen på Spendrups Bryggeri med övergripande ansvar för produktion och distribution av Spendrups produkter. Hon kommer närmast från läkemedelsföretaget Sobi som ansvarig för deras supply chain. Helena Nylén efterträder Gunnar Svensson som går i pension efter 27 år på Spendrups.

- Helena har mycket goda ledaregenskaper och lång och gedigen erfarenhet av supply chain. Det kommer vara en stor tillgång när hon nu ska förvalta och förädla varuförsörjningen inom Spendrups, säger Fredrik Spendrup, vd Spendrups Bryggeri.

Helena Nyléns ansvarsområde är mycket brett och innefattar produktion, logistik och de centrala funktionerna inköp, central teknik, central produktutveckling, planering och kvalitet & miljö på Spendrups anläggningar i Hällefors, Grängesberg och Vårby. Inom varuförsörjningen arbetar 530 av de totalt cirka 900 medarbetarna inom Spendrupskoncernen.

- Det är en spännande utmaning. Jag ser fram mot att leda och utveckla varuförsörjningen på Spendrups Bryggeri men också skapa långsiktiga förutsättningar för fortsatt lönsam produktion, säger Helena Nylén, direktör varuförsörjningen Spendrups Bryggeri.

Helena Nylén är civilingenjör inom industriell ekonomi och har 20 års erfarenhet från supply chain. Under åtta år var hon konsult och delägare i en svensk konsultbyrå, med breda uppdrag inom svenskt näringsliv. 2004 rekryterades Helena till DeLaval där hon utvecklade globala distributionsstrategier, främst i USA, innan hon 2007 började arbeta inom läkemedelsbranschen för Swedish Orphan International där hon ansvarade för att skapa en supply chain som möjliggjorde SOI:s tillväxt på den europeiska marknaden. Genom Biovitrums förvärv av SOI 2009 bildades Sobi, där Helena innehaft ett antal seniora positioner inom bland annat kontraktstillverkning, inköp och global distribution.

Gunnar Svensson kommer vara kvar på företaget som senior advisor med särskilt ansvar för vattenledningsprojekten: dels vattenledningen från Loka Brunn till anläggningen i Hällefors och dels den mellan Ludvika och Grängesberg som ska säkra vattentillgången till bryggeriet. 

För mer information, kontakta:

Helena Nylén, direktör varuförsörjning, 0708-19 57 57, helena.nylen@spendrups.se

Rose-Marie Hertzman, presschef, 0708-95 25 67, rose-marie.hertzman@spendrups .se

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri,  Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri.  www.spendrups.se

Kontakter

Bilder

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Sankt Eriksgatan 121
11343 Stockholm

08-672 77 00http://spendrups.se

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors, Stockholm och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Melleruds, Loka, Trocadero, Briska och vin- och spritproducenter som El Coto, Cantina Zaccagnini, Plantation och Tamnavulin. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, OMAKA, Grythyttans Glöggfabrik och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Lampa som drivs av saltvatten eller urin – Salt Tech vinner familjen Spendrups stipendium för sin unika innovation19.3.2025 12:27:31 CET | Pressmeddelande

Familjen Spendrup vill uppmuntra och stödja unga entreprenörer i Sverige genom ett årligt återkommande stipendium som har delats ut till tidigare UF-elever sedan 2008. I år går stipendiet till William Asefaw som driver Salt Tech. Företaget har en unik lösning med en lampa som drivs av saltvatten eller urin – som en av lösningarna på elfattigdomen i världen.

Spriten som blir över vid tillverkning av alkoholfri öl kommer till användning5.2.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Alkoholfri öl har ökat i popularitet de senaste åren i takt med att tillverkningsmetoderna förfinats. På Spendrups bryggs ölet som ett vanligt öl innan det avalkoholiseras och i samband med den processen uppstår en restprodukt i form av 78-procentig etanol som nu kan återanvändas som insatsvara i en rad olika produkter såsom t.ex. spolarvätska. Men på sikt finns planer att använda etanolen som biobränsle vid fabriken i Grängesberg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye