Lejonfastigheter AB

Fortsatt information kring Nya Rydsskolan

Dela
Undersökning av inomhusmiljön ska göra Nya Rydsskolan bättre - Fortsatt information kring Nya Rydsskolan (tidigare pressmeddelande 2013-01-11) I februari 2012 invigdes Nya Rydsskolan efter en omfattande ombyggnad och renovering. Även om stora insatser har genomförts så finns det kvar bekymmer med inomhusmiljön och Lejonfastigheter har därför påbörjat ett utredningsarbete i fastigheten.

Personer på Nya Rydsskolan har under en längre tid påverkats negativt av inomhusmiljön. Ett flertal möten och aktiviteter har genomförts för att hitta svar på varför de inte mår bra.

Under vecka tre har Lejonfastigheter fått svar på olika provtagningar som genomförts i byggnaden. Dessa presenterades i ett möte med skolans verksamhet och Utbildningskontoret under fredagen. Svaren på proverna visa att Lejonfastigheter kommer att behöva genomföra åtgärder i fastigheten; Två av problemen som har inringats är kopplade till golvbeläggningar och tak. För att kunna säkerställa omfattningen av dessa så kommer fördjupade undersökningar att behövas. Därefter kommer en handlingsplan upprättas.
– För att kunna genomföra rätt insatser behöver vi titta närmare på de provsvar vi fått, säger Johan Larsson, Projektchef på Lejonfastigheter som äger och förvaltar Nya Rydsskolans lokaler.

Undersökningarna kommer att presenteras i ett möte med skola och Utbildningskontoret under vecka fyra. 
– Tillsammans med rektorerna Anders Ekelund och Inger Sandin, och med stöd från Utbildningskontoret, ska vi se till att ta fram den bästa lösningen för verksamheten under genomförandet av åtgärder. Vi kommer att fortsätta att informera berörda parter om utredningen, avslutar Johan Larsson.

För ytterligare information, välkommen att kontakta: 
Johan Larsson, Projektchef, Lejonfastigheter AB, 013-20 56 28

Kontakter

Om

Lejonfastigheter AB
Lejonfastigheter AB
Box 1943, Industrigatan 5
581 18 Linköping

013-20 52 20http://www.lejonfastigheter.se

Lejonfastigheter äger, utvecklar och förvaltar samhällsfastigheter i Linköpings kommun. Vi ägs av Linköpings Stadshus AB och vårt uppdrag fokuserar på fastigheter för skola, omsorg, sport, kultur och andra former av samhällsservice – till exempel räddningstjänst och bibliotek. Med andra ord är våra hus viktiga för många kommunala verksamheter och för alla Linköpingsbor – genom hela livet.

Följ Lejonfastigheter AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lejonfastigheter AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum