Fest i skogen för hela familjen

Tillsammans med ett tiotal olika företag och organisationer bjuder Skogsstyrelsen in till Skogens dag med särskilt fokus på barnfamiljer. Här kan man uppleva allt vad skogen har att erbjuda.
Det finns ponnyridning, Hitta Vilse, möjlighet att titta närmare på skogsmaskiner, gå tipspromenad, testa luftgevärsskytte. Lär dig mer om djurens spår och spillning eller få råd och tips om matsvamp. Arrangemanget är kostnadsfritt och vi bjuder på saft, kaffe, frukt och korv som man själv grillar.
- Det finns flera syften med den här dagen: att lyfta fram vad skogen har att erbjuda dels som bas för skogsnäringen och dels som källa för rekreation och fritidsaktiviteter med förhoppning att öka intresse och kunskapsnivå hos besökarna. Det kommer behövas folk som jobbar med skog även i framtiden. Kanske kan vi så ett frö hos någon som så småningom leder till att de söker sin försörjning där. Utöver detta finns ett folkhälsoperspektiv där skogens positiva inverkan på fysisk och psykisk hälsa är väl känd, säger Henrik Wikström, skogskonsulent på Skogsstyrelsen i Östersund.
Givetvis finns Skogsstyrelsen på plats men här finns även Bäcka hästar, Civilförsvarsförbundet, Gällö Skog, Jämtkraft, Jämtlands Gymnasium Torsta, Korpen Storsjön, Lrf konsult, Naturskyddsföreningen/natursnokarna, SCA, Svenska Jägareförbundet, Östersunds Mykologiska förening.
Var? Spikbodarna, Östersund
När? 2017-08-27, 10:00-14:00
Mer information:
Henrik Wikström, skogskonsulent, Skogsstyrelsen, 063–19 45 86
Peter Jernberg, pressansvarig, Skogsstyrelsen, 036-35 93 30
Bilder
Länkar
Om
Skogsstyrelsen är en myndighet för frågor som rör skog. Vår uppgift är att verka för att skogen sköts så att de skogspolitiska mål som beslutats av riksdagen kan nås. Målen för produktion och miljöhänsyn är jämställda.
Skogen ska brukas på ett hållbart sätt så att även framtida generationer kan ha nytta av den.
Skogsstyrelsen sorterar under Landsbygds- och infrastrukturdepartementet.
Den lokala förankringen är viktig för oss. Vi har kontor på cirka 75 platser runtom i landet. Vårt huvudkontor ligger i Jönköping.
Vår vision är ”Skog till nytta för alla”.
Följ Skogsstyrelsen
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen minskar antalet kontor i Dalarna16.4.2025 14:04:32 CEST | Pressmeddelande
Skogsstyrelsen kommer att minska antalet kontor i Dalarna och fortsättningsvis finnas kvar i Mora, Falun, Leksand, Hedemora och Malung. Skogsstyrelsens verksamhet kommer däremot att fortsätta finnas i hela länet.
Ny karta minskar risken för skador på vatten vid skogsbruk7.4.2025 07:38:37 CEST | Pressmeddelande
Nu kan skogsägare och övriga skogsbruket lättare bedöma riskerna för en försämrad vattenkvalitet i samband med till exempel avverkning och andra åtgärder i skogen. Idag sjösätter Skogsstyrelsen den nya Skogsvattenkartan som visar hur en åtgärd kan påverka vattnet och därmed guida skogsägaren till en bättre hänsyn. Kartan är också ett stöd vid återvätning.
Skaderapport: skogar i södra Sverige hårt ansatta av torka3.4.2025 07:50:57 CEST | Pressmeddelande
Skogar i främst södra Sverige lider av återkommande torka, något som accelererade med den torra sommaren 2018. Träden har ännu inte återhämtat sig och har svårt att komma i gång med tillväxten på flera håll. Det visar årets skogsskaderapport för 2024 från Skogsstyrelsen.
Första uppföljningen: långt kvar till en klimatanpassad skog13.3.2025 07:37:28 CET | Pressmeddelande
Det krävs mer insatser för att klimatanpassa skogen och skogsbruket i Sverige. Det visar den första fördjupade uppföljningen som Skogsstyrelsen har gjort. Av de 12 delmål som sattes upp för fem år sedan, är det fyra som helt eller delvis uppnåtts.
Intrångsersättningar ovan fjällnära fortsätter öka samtidigt är intresset fortsatt stort för formellt skyddad skog4.2.2025 09:37:45 CET | Pressmeddelande
Under 2024 betalade Skogsstyrelsen ut nästan 324 miljoner kronor i ersättningar till markägare som nekats avverka i fjällnära områden på grund av höga naturvärden. Det är en fortsatt ökning sedan 2020. Samtidigt var den areal som det bildades formellt skydd för under 2024, den lägsta sedan 1996 trots stort intresse för formellt skydd.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum