If Skadeförsäkring

Nu kan du ta med läkaren i mobilen på resan

Dela
Halkat i Honduras eller ont i halsen i Honolulu? I appen ”HelpMe” kan resenärer utomlands för första gången få medicinsk rådgivning på svenska genom video eller chatt dygnet runt.

38 400 svenskar gjorde en anmälan om att de behövde akut hjälp under sin resa till SOS International 2017. Många behövde hjälp med att kontakta läkare lokalt. Men det kan vara både läskigt och svårt att söka sjukvård utomlands, med språkbarriärer och kulturella skillnader.

Nu får Ifs kunder i ett pilotprojekt tillsammans med SOS International möjlighet att kontakta en svensk läkare direkt i appen HelpMe eller via hemsidan www.helpme.sos.eu. If är det enda försäkringsbolaget som kan erbjuda den här tjänsten.

När olyckan är framme på en resa ska Ifs kunder snabbt kunna få läkarrådgivning på alla skandinaviska språk online.

- Det blir en stor trygghet och en smidig lösning för våra kunder att kunna chatta och ha videosamtal med en läkare på svenska, för att sedan smidigt slussas vidare om man behöver träffa en läkare lokalt, säger Jenny Rudslätt, reseexpert på försäkringsbolaget If.

Hjälpen via HelpMe ingår i reseskyddet i hemförsäkringen hos If.

 

Så här funkar det:

HelpMe är ett ”nytt” sätt att kommunicera med SOS International: både med larmcentralen och med SOS Internationals läkare. Ett bra tips är att ladda ner och logga in i appen innan avresan så att du är bekant med den.

1. Ladda ner appen i App Store eller Google Play

2. Logga in med pass eller Bank Id och skapa din profil

3. Öppna appen och få hjälp av SOS larmcentral via video, chat eller wifi-samtal

4. Beskriv ärendet och få assistans av larmcentralen. Är du akut sjuk och behöver hjälp att hitta närmaste rekommenderade sjukhus, hjäper SOS International dig med att hitta ett bra och lämpligt sjukhus

5. Vid behov av läkarkonsultation bokas en tid/onlinebesök hos SOS Internationals läkare.

6. Läkarkonsultation

HelpMe finns i App store eller liknande för Android. Har du frågor eller stöter på problem när du ska ladda ner appen kan du kontakta helpmesupport@sos.eu.

För att se det här innehållet från res.cloudinary.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Ifs tips för att undvika sjukdom på resan:

Vaccinationer. Viktigt att kolla upp vad man behöver för resmålet. Måste tas i god tid innan man reser (minst en månad). Gula febern, difteri och hepatit A och B är exempelvis ganska vanligt i vissa länder och det går att få ett relativt säkert skydd.

Vara extra noga med handhygienen, tvätta med tvål och vatten och använd handsprit.

Dricka vatten ur flaska och inte ha isbitar i glaset för att undvika bland andra3 kolerabakterien som är vanlig i både Asien och Sydamerika.

Undvik matförgiftning genom att vara försiktig med sallad, kyckling, glass, rå frukt och isbitar. Ta med vätskeersättning och drick mycket om du drabbas av magproblem.

Packa ett reseapotek att ha med i väskan. Det bör innehålla solskydd, febernedsättande, handsprit, plåster, sårtvätt, vätskeersättning och tabletter mot diarré.

Foto: Pexels

För mer information om If följ oss på:

Facebook

Twitter

Instagram

Nyhetsrummet på if.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

If Skadeförsäkring
If Skadeförsäkring

106 80 Stockholm

0771-655 655

If är Nordens största skadeförsäkringsbolag med cirka 3,7 miljoner kunder i Norden och Baltikum. Vi erbjuder bland annat bilförsäkring, hemförsäkring och barnförsäkring för privatpersoner samt olika typer av företagsförsäkringar för små och stora kunder. Koncernen har cirka 7 900 anställda.

If bildades 1999 när svenska Skandias och norska Storebrands skadeförsäkringsverksamheter fusionerades. If är helägt av den nordiska försäkringsgruppen Sampo.

Följ If Skadeförsäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från If Skadeförsäkring

Stenskottssäsongen är här – så stor är risken att drabbas i din region13.3.2025 09:48:57 CET | Pressmeddelande

Under våren ökar risken för stenskott och glasskador på vindrutan. En sammanställning från If visar att risken för att drabbas av stenskott under bilkörningen varierar stort beroende på var i landet man bor. – Gotlänningar löper minst risk att få rutan förstörd av grus och sten, trafikanter runt Stockholm och Uppsala är värst drabbade, säger If:s motorexpert Johan Granholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye