
Kunskapsgymnasiet i Norrköping flyttar till nya lokaler

Sedan starten år 2001 har Kunskapsgymnasiet Norrköping funnits i Industrilandskapet, mittemot Strykbrädan. Men ett ständigt ökande söktryck har gjort att skolan nått sin fulla elevkapacitet.
- Flera år i rad har vi tvingats neka många elever att börja hos oss så nu känns det bra att kunna ta emot fler elever i ännu finare lokaler. Vi kommer börja med en måttlig ökning på framför allt ekonomiprogrammet där söktrycket är som högst. Sedan finns det utrymme att växa i framtiden, säger rektor David Råbesjö.
Bomullsspinneriet ligger precis som de gamla lokalerna i Industrilandskapet. I den nya skolbyggnaden ska historiska industrilokaler möta behoven hos dagens gymnasieelever. Lokalernas utformning är en del av det pedagogiska konceptet, med en miljö som inspirerar till lärande och fungerar som en språngbräda till högre studier.
- Våra nuvarande lokaler skapades av framlidne låtskrivaren och arkitekten, Kenneth Gärdestad, med en genuin tanke om att skolmiljön skulle bidra till lärandet. Jag är glad att den idén nu lever vidare i en ny tappning genom Kenneths son Christofer Gärdestad, som är med i projektet, säger David Råbesjö.
Idag har Kunskapsgymnasiet i Norrköping 440 elever och ett 50-tal anställda. Sedan den första kullen treor sprang ut år 2003 har totalt 1728 elever tagit studenten från skolans tre gymnasieprogram med ekonomisk-, naturvetenskaplig- respektive samhällsvetenskaplig inriktning.
Nyckelord
Kontakter
David Råbesjö, rektor för Kunskapsgymnasiet Norrköping: 0709-343052 (ring eller skicka ett sms för att bli uppringd).
Bilder
Om
Kunskapsgymnasiet i Norrköping ingår i friskolekoncernen Kunskapsskolan i Sverige AB, som driver grundskolor, gymnasier och företags- och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden.
De första skolorna startades år 2000. Kunskapsskolan har 28 grundskolor, 1 resursskola och 7 gymnasier med totalt 13 300 elever. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.
Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med fler än 10 000 elever som följer hela eller delar av Kunskapsskolans pedagogiska modell, the KED Program. Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.
Följ Kunskapsskolan
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Kunskapsskolan
Kunskapsskolan Katrineholm utökas med F-310.1.2024 08:01:00 CET | Pressmeddelande
Nu startar arbetet med att öppna förskoleklass till årskurs 3 på Kunskapsskolan i Katrineholm. Sedan tidigare finns årskurs 4-9 på skolan. - Vi är glada över att kunna erbjuda en personligt utformad utbildning även till de yngsta eleverna, säger Kerstin Wirstedt, Sverigechef på Kunskapsskolan.
Kunskapsskolan utökar med F-5 i Nacka11.12.2023 11:11:04 CET | Pressmeddelande
Hösten 2025 öppnar Kunskapsskolan nya årskurser på skolan i Nacka. Sedan tidigare finns årskurserna 6-9 och nu utökas verksamheten med förskoleklass till årskurs 5. - Vi är glada att kunna erbjuda en personligt utformad utbildning hela grundskoletiden, säger Kerstin Wirstedt, Sverigechef på Kunskapsskolan.
Kunskapsskolan startar F-3 i Ystad14.11.2023 12:07:45 CET | Pressmeddelande
Hösten 2024 startar Kunskapsskolan nya årskurser från förskoleklass till årskurs 3 i Ystad. Sedan tidigare finns Kunskapsskolan i årskurs 4-9 på orten. - Vi hoppas på ett stort intresse, säger Kerstin Wirstedt, Sverigechef för Kunskapsskolan.
Kunskapsskolan stänger grundskola i Linköping10.10.2023 16:30:00 CEST | Pressmeddelande
Kunskapsskolan i Sverige har meddelat att grundskolan i Linköping stänger i juni 2024. Fram till dess fortsätter verksamheten som planerat.
Två nya grundskolechefer på Kunskapsskolan7.9.2023 08:05:00 CEST | Pressmeddelande
Karin Carlsson och Markus Brunfelt har utsetts till nya grundskolechefer på Kunskapsskolan. Deras uppdrag går ut på att vara rektorernas chefer med ansvar för skolornas operativa verksamhet.