Sveriges Allmännytta

SABO erbjuder professionellt stöd till Stockholms kommunala bostadsbolag

Dela

Efter att i flera år valt bort medlemskap i någon branschorganisation, ska två av de allmännyttiga bostadsbolagen i Stockholm, Svenska Bostäder och Stockholmshem, denna vecka ta ställning till ett medlemskap i Fastighetsägarna Stockholm. SABO anser att det är bra att bolagen inser fördelarna med att vara med i en organisation. Därför har vi skrivit brev till bolagens styrelser och erbjudit medlemskap i SABO istället - den naturliga tillhörigheten för ett allmännyttigt kommunalt bostadsföretag.

SABO ser gärna att Stockholms alla kommunala bostadsbolag går med i Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag. Valet av organisationstillhörighet ska bygga på professionella överväganden och SABO har den bästa erfarenheten av att ge stöd till bolag som drivs med allmännyttigt syfte och enligt affärsmässiga principer. SABO har varit med och utformat den nya lagen för allmännyttiga kommunala bostadsbolag som trädde i kraft den 1 januari 2011 och erbjuder medlemsföretagen professionellt stöd i frågor som är specifika för kommunala bolag, till exempel offentlig upphandling, offentlighets- och sekretesslagen och kommunallagen.

Därför har styrelserna för Svenska Bostäder och Stockholmshem nu fått brev från SABOs styrelseordförande, vice och andre vice ordförande där man inbjuder till möte för att visa vad SABO har att erbjuda stockholmsbolagen.

 - SABO har en unik kompetens som inte finns inom andra bransch- och intresseorganisationer, säger Leif Jakobsson, ordförande i SABO.

Förutom att ge stöd i branschfrågor som underlättar medlemsföretagens dagliga verksamhet, är SABO även en intresseorganisation.  

 - Vi arbetar för att ge medlemmarna förutsättningar att bedriva sin verksamhet på ett bra sätt även i framtiden. Vi arbetar med både nationell och internationell omvärldsbevakning, opinionsbildning och i olika samarbetsprojekt med andra bostadsaktörer, säger Leif Jakobsson.

 Till detta kommer ett stort engagemang i den nordiska samarbetsorganisationen NBO Housing Nordic, där SABOs VD Kurt Eliasson är ordförande. Den 29 juni väljs han även till ordförande för den europeiska bostadsorganisationen CECODHAS Housing Europe som representerar 25 miljoner hushåll.

 - Allmännyttiga kommunala bostadsbolag, så som Svenska Bostäder och Stockholmshem, har mycket att hämta hos SABO. De är mycket välkomna! säger Leif Jakobsson.

Bifogas:
Brev till stockholmsbolagen.

Kontakt:
Charlotta Lundström, pressansvarig SABO, 070-721 20 11

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 320 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 975 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Vinnaren av Allmännyttans bästa bygge 2024 är utsedd29.5.2024 10:45:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har juryn avgjort vilket projekt som vinner tävlingen om Allmännyttans bästa bygge! Segrande ur finalstriden går Fristadbostäder med trähusprojektet Prästhöjden. ”Ett vackert och fint inplacerat seniorboende intill skogen, där det syns och känns att de boende trivs”, skriver juryn i sin motivering. Eskilstuna Kommunfastigheter får ett hedersomnämnande för innovativa energilösningar med energidelning mellan husen i projektet Skogstorp.

Trots löften om sänkningar - elnätspriserna fortsätter stiga28.5.2024 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

Efter förra årets rekordhöjningar av elnätsavgifter fortsätter de kraftiga höjningarna, med drygt 5 procent över hela Sverige, där det finns flera fall med prisökningar över 30 procent. En kartläggning från Nils Holgerssongruppen visar att det är stor skillnad mellan de olika kommunerna och skillnaderna ökar. Mellan den dyraste och billigaste kommun har skillnaden ökat till 4 300 kr per lägenhet och år, från tidigare drygt 3 500 kr per bostad och år.

Kraftigt stigande elnätspriser i Östergötlands län28.5.2024 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Efter förra årets rekordhöjningar av elnätsavgifter fortsätter de kraftiga höjningarna, med drygt 5 procent över hela Sverige, där det finns flera fall med prisökningar över 30 procent. För Östergötlands län är elnätspriserna högst i Kinda (4 767 kr/lägenhet, år) och lägst i Linköping (2 796 kr/lägenhet, år). Det innebär att elnätspriserna är 64 procent högre i Kinda jämfört med Linköping. Medel för hela Sverige uppgår till 3 645 kr/lägenhet.

Kraftigt stigande elnätspriser i Örebros län28.5.2024 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Efter förra årets rekordhöjningar av elnätsavgifter fortsätter de kraftiga höjningarna, med drygt 5 procent över hela Sverige, där det finns flera fall med prisökningar över 30 procent. För Örebros län är elnätspriserna högst i Askersund (4 767 kr/lägenhet, år) och lägst i Ljusnarsberg (2 796 kr/lägenhet, år). Det innebär att elnätspriserna är 70 procent högre i Askersund jämfört med Ljusnarsberg. Medel för hela Sverige uppgår till 3 645 kr/lägenhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye