Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Idrottsutövares hälsa främsta prioritet i antidopingarbetet

Dela
I denna extraordinära tid med samhällsåtgärder för att minska smittspridning är hänsynen till idrottsutövarnas hälsa Svensk Antidopings främsta prioritet. Svensk Antidoping fortsätter arbetet inom alla verksamhetsområden men vidtar nödvändiga åtgärder för att säkerställa hälsan till idrottsutövarna och funktionärerna.

- Svensk Antidoping följer myndigheters beslut och rekommendationer och har utifrån dessa upprättat en särskild plan för att säkerställa att ett så effektivt antidopingarbete som möjligt kan fortsätta. Vi följer hela tiden utvecklingen och kan behöva förändra och ta nya beslut framöver, säger Åke Andrén-Sandberg, ordförande Dopingkommissionen.

Svensk Antidoping har kontakt med internationella antidopingorganisationer för att diskutera hur alla kan bidra till ett bästa möjligt antidopingarbete under denna period. Vi följer nära hur idrotten i Sverige påverkas av den situation vi befinner oss i för att hela tiden anpassa vår verksamhet därefter. Samtidigt med detta pressmeddelande informeras alla utövare som finns i Svensk Antidopings kontrollpool och informationen publiceras på vår hemsida antidoping.se så att hela idrottsrörelsen har tillgång till detta.

- Vilka förändringar vi gör i kontrollverksamheten kan jag inte berätta i nuläget då denna del av antidopingarbetet är konfidentiell för att kunna utföras oförutsägbart och på bästa sätt, säger Christine Helle.

Information om Svensk Antidoping (länk hemsida)

För mer information kontakta

Christine Helle
Chef Svensk Antidoping
08-699 61 60

Kontakter

Bilder

Om

Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna
Riksidrottsförbundet/SISU IdrottsutbildarnaRiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye