Spanska Turistbyrån

Varför välja Spanien för att spela golf?

Dela
Spanien är ett av Europas främsta destinationer för att spela golf. Tusentals proffs och amatörer väljer landet för att spela under de bästa förutsättningarna. I den här artikeln berättar vi varför.

Cirka 300 soldagar per år

I Spanien är det möjligt att spela golf året runt. Kanarieöarna skryter med en årsmedelstemperatur på cirka 20 grader. Det finns områden i Andalusien med fler än 3000 soltimmar om året. Och Medelhavsreginoerna Katalonien, Valencia och Murcia har oftast milda temperaturer vintern igenom.

Utomordentliga kommunikationer med Europa

De främsta områden för att spela golf ligger nära flygplatser som Málaga, Alicante, Barcelona och Madrid, som alla har bra kommunikationer med resten av världen.

Erkända golfdestinationer

Marbella är en av de populärate platser i Europa för att golfa loss och här finns ett antal prestigebanor. Marbella finns som bekant på Costa del Sol, nära Málaga. Andra kända banor i Andalusien ligger på Costa de la Luz. Också Costa Brava (Katalonien) Costa Cálida (Murcia), Teneriffa, Madrid och Valencia har renomerade banor.

Banor i olika miljöer

I Spanien kan du välja mellan många olika typer av banor. Du hittar banor med vyer över havet, ute på landet, bland bergen och till och med inne i storstäderna.

Stora designers

Kända golfbanearkitekter har haft ett finger med i designen av spanska golfbanor. Till exempel designade Robert Trent Jones banorna på Club de Golf Valderrama och Real Club Sotogrande (båda på Costa de la Luz), och Cabell Robinson dem i La Reserva de Sotogrande (Costa de la Luz) och Club de Golf Finca El Cortesín (Costa del Sol). Före detta proffset Neil Coles ligger bakom PGA Catalunya Resort (Girona) och Javier Arana har arbetat med Campo de Golf El Saler (Valencia) och Aloha Golf (Marbella). Legendaren Severiano Ballesteros deltog i designen av Real Golf de Pedreña (Kantabrien).

Banor för alla nivåer

Spanien tar emot flera internationella tävlingar och det är många proffs som väljer landet för sin träning. Men i Spanien hittar du också roliga valmöjligheter för amatörer på olika nivåer. Det finns många banor att välja emellan oavsett hur länge man hållit i kulbbarna. Åtskilliga platser erbjuder också kurser för entusiaster i alla åldrar.

Kombinera din golfresa med andra erfarenheter

Om du vill förena din golfvistelse med kulturella erfarenheter kan du lätt göra det i städer som Madrid och Barcelona, och varför inte på banorna som ligger i närhetern av någon av de 15 världsarvstäder som fins i landet. Är man lite av en foodie så finns det på Costa del Sol, Costa de la Luz och Costa Brava en hel del restauranger med Michelinstjärnor. Och det finns ocså lyxiga resortorter för de som är intresserade av att det. Spat på ön La Toja (Galicien), och paradorerna i Málaga och El Saler har mycket bra golfbanor.

Du kan läsa mer info om golf i Spanien här.

Läs våra råd för en säker resa på Spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
Nybrokajen 3
111 48 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Läs mer om Spanien på spain.info och vår tidning på svenska upptackspanien.com.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye