Spanska Turistbyrån

Vinterresa till solen i Valencia!

Dela
Nya direktflyg från Stockholm till Valencia i Januari 2023.
Paella och strand i perfekt kombination. Foto: @visitvalencia
Paella och strand i perfekt kombination. Foto: @visitvalencia

Från och med den 12 januari erbjuder Ryanair direktflyg från Stockholm till den spanska staden Valencia vid Medelhavskusten, med avgång på torsdagar och söndagar fram till den 23 mars och sedan på tisdagar och lördagar från och med den 28 mars. Efter mindre än fyra timmars flygresa kan du njuta av Valencias fantastiska klimat, dess stränder, utmärkta kök och fritidsaktiviteter. Du kan också upptäcka ett resmål där historia och traditioner blandas med den modernaste arkitekturen och den häftigaste atmosfären.

Valencia erbjuder en destination med mer än fem miljoner grönområden, terrasser, uteserveringar och stränder som är kända för sina kvalitetscertifieringar, i en stad utan trängsel och med ett starkt engagemang för hållbarhet.

Vintern i Valencia tillbringas längs de 20 kilometer långa gyllene sandstränderna där du kan koppla av i solen. Det finns stadsstränder som erbjuder ett stort utbud av matalternativ och mer lantliga stränder för dem som föredrar att njuta av naturen i sin renaste form vid Medelhavet.

Valencia är en stad som är gjord för att njuta av friluftsliv. Den historiska stadskärnan med ständigt växande gågator kan lätt utforskas till fots eller på cykel och man kan stanna till på de många uteserveringarna för att koppla av med ett uppfriskande glas horchata (mandeldryck) eller njuta av läckra tapas efter att ha besökt monument som katedralen eller Silkesbörsen. På kvällen har stadsdelar som Ruzafa en trevlig atmosfär med barer och restauranger.

Turia Garden erbjuder nio kilometer grönområden och rekreations- och idrottsanläggningar som täcker den gamla flodbädden, det är en fantastisk oas av lugn och natur mitt i staden. Här finns de spektakulära byggnaderna City of Arts and Sciences, designade av Santiago Calatrava och inrymmer t.ex operahuset, en IMAX-teater, planetarium och vetenskapsmuseet.

Valencia är vaggan för den mest internationella av spanska rätter, paella! Rätten uppfanns på risfälten i L'Albufera, en naturpark med en stor sötvattensjö bara en halvtimme från staden. I detta naturparadis kan du åka på båtturer och upptäcka den lokala floran och fågellivet samt njuta av en mängd restauranger som specialiserar sig på paella och andra typiska risrätter.

Resenärer som utnyttjar flygningarna från Stockholm till Valencia i mars månad kan också uppleva en av Spaniens mest internationella festivaler, las Fallas. Festivalen har ett fullspäckat schema med fyrverkerier, gatukonserter och musik som når sin höjdpunkt den 15-19 mars när 800 statyer av papier-maché visas på gatorna i världens största utomhuskonstshow för stadskonst.

Under andra tider har Valencia alltid ett brett utbud av evenemang, utställningar och andra intressanta aktiviteter som gör att du kan få ut det mesta av ditt besök.

Mer information finns på www.visitvalencia.com 

Varmt välkomna till denna underbara stad!

Läs mer om Spanien: Spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Paella och strand i perfekt kombination. Foto: @visitvalencia
Paella och strand i perfekt kombination. Foto: @visitvalencia
Ladda ned bild

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
Nybrokajen 3
111 48 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Läs mer om Spanien på spain.info och vår tidning på svenska upptackspanien.com.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye