Melleruds släpper en Mästarpilsner tillsammans med Ludwig Tjörnemo - Årets Kock 2020

Ett nära och lustfyllt samarbete mellan Ludwig Tjörnemo och Richard Bengtsson, chefsbryggmästare och hans team på Spendrups har resulterat i en ekologisk Mästarpilsner – både med och utan alkohol. Målet med den mustiga och friska pilsnern har varit att brygga en optimal måltidspilsner och skapa ett samspel mellan dryck och mat i god harmoni.
– Det har varit en spännande resa. Från alla samtal med bryggmästare Bengtsson till att faktiskt stå och brygga öl i Spendrups utvecklingsbryggeri och ända fram till en färdig öl, klar att servera. Jag har varit helt delaktig från smak, alkoholprocenten, toner och etiketten. Jag är oerhört stolt över Mästarpilsnern och ser fram mot att laga mat som matchar pilsnern fullt ut, Ludwig Tjörnemo Årets Kock 2020.
– Det är alltid enormt inspirerande att träffa en duktig yrkesman som Ludwig, att tillsammans hitta smaker och att koda av vad Ludwig menar och översätta det till ölets värld. Det har varit väldigt roligt och inspirerande för mig. Det skapades magi och resultatet blev en fantastiskt god Mästarpilsner”, säger Richard Bengtsson, chefsbryggmästare på Spendrups.
FAKTA / Melleruds Mästarpilsner
Melleruds Mästarpilsner 5,0 % lanseras under Åre Gastronomy Week 12-18 april och kommer att finnas tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment, i en limiterad upplaga, från den 12 april. Både Mästarpilsner 5,0 % och den alkoholfria Mästarpilsnern kommer också att finnas på utvalda restauranger.
Doft/smak:
Trevlig maltkropp, Melanoidinmalten bidrar med en mustig maltarom som hjälper till att balansera den utsökta beskan. Den exklusiva tjeckiska humlen Saazer i kombination med amerikansk Citra ger en lätt och härlig blommighet med inslag av frukt och citrustoner.
Malt:
Pilsner, Melanoidin och Münchenermalt.
Humle:
Aromhumle som ger friskhet. Perle, Saazer, Amarillo och Citra i tre givor.
Pressbilder
Finns för nedladdning via denna länk: http://bit.ly/pressbilder-mastarpilsner
För mer information, kontakta:
Maria Berggren, produktchef Melleruds, 076 541 50 33, maria.berggren@spendrups.se
Rose-Marie Hertzman, presschef, 0708 95 25 67, rose-marie.hertzman@spendrups.se
Bilder

Om
Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors, Stockholm och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Melleruds, Loka, Trocadero, Briska och vin- och spritproducenter som El Coto, Cantina Zaccagnini, Plantation och Tamnavulin. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, OMAKA, Grythyttans Glöggfabrik och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.www.spendrups.se
Följ Spendrups Bryggeri AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB
Michael Andersson lanserar årets upplaga av Melleruds Mästarbrygd – en amber lager24.3.2025 10:00:00 CET | Pressmeddelande
Vinnaren av Årets Kock 2024, Michael Andersson, har skapat årets Melleruds Mästarbrygd – en ljust bärnstensfärgad amber lager, bryggd med ekologisk humle och malt. Årets Mästarbrygd bjuder på en utsökt rostig maltighet, friska inslag av citrus och avrundas med ett vitt krämigt skum
Lampa som drivs av saltvatten eller urin – Salt Tech vinner familjen Spendrups stipendium för sin unika innovation19.3.2025 12:27:31 CET | Pressmeddelande
Familjen Spendrup vill uppmuntra och stödja unga entreprenörer i Sverige genom ett årligt återkommande stipendium som har delats ut till tidigare UF-elever sedan 2008. I år går stipendiet till William Asefaw som driver Salt Tech. Företaget har en unik lösning med en lampa som drivs av saltvatten eller urin – som en av lösningarna på elfattigdomen i världen.
Svenskarnas favoriter från Spendrups nu på norska butikshyllor11.3.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
I höstas aviserade Spendrups ett samarbete med Stordalen-ägda dryckesgruppen Belmonte Beverage Group AS. Nu är samarbetet synligt på de norska butikshyllorna med svenska brygder anpassade för den norska marknaden.
Melleruds & Årets Kock Michael Andersson presenterar det perfekta pilsnersnacket6.2.2025 13:00:00 CET | Pressmeddelande
Årets Kock 2024, Michael Andersson, har i samarbete med Melleruds skapat det perfekta tilltugget – pilsnersnack med matjescrème, exklusivt framtaget för att avnjutas tillsammans med en iskall Melleruds pilsner. Med sin enkla tillagning och eleganta presentation blir det en given succé vid minglet, middagsbjudningar och andra festliga tillställningar.
Spriten som blir över vid tillverkning av alkoholfri öl kommer till användning5.2.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
Alkoholfri öl har ökat i popularitet de senaste åren i takt med att tillverkningsmetoderna förfinats. På Spendrups bryggs ölet som ett vanligt öl innan det avalkoholiseras och i samband med den processen uppstår en restprodukt i form av 78-procentig etanol som nu kan återanvändas som insatsvara i en rad olika produkter såsom t.ex. spolarvätska. Men på sikt finns planer att använda etanolen som biobränsle vid fabriken i Grängesberg.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum