Melleruds släpper en Mästarpilsner tillsammans med Ludwig Tjörnemo - Årets Kock 2020

Dela
När två mästare möts – då uppstår en Mästarpilsner. Det är numera en tradition att Årets Kock får skapa sin egen öl tillsammans med chefsbryggmästaren i Spendrups utvecklingsbryggeri. För första gången kommer Årets Kock-ölet också att släppas till försäljning på Systembolaget, i en limiterad upplaga, den 12 april.
Melleruds Mästarpilsner
Melleruds Mästarpilsner

Ett nära och lustfyllt samarbete mellan Ludwig Tjörnemo och Richard Bengtsson, chefsbryggmästare och hans team på Spendrups har resulterat i en ekologisk Mästarpilsner – både med och utan alkohol. Målet med den mustiga och friska pilsnern har varit att brygga en optimal måltidspilsner och skapa ett samspel mellan dryck och mat i god harmoni.

– Det har varit en spännande resa. Från alla samtal med bryggmästare Bengtsson till att faktiskt stå och brygga öl i Spendrups utvecklingsbryggeri och ända fram till en färdig öl, klar att servera. Jag har varit helt delaktig från smak, alkoholprocenten, toner och etiketten. Jag är oerhört stolt över Mästarpilsnern och ser fram mot att laga mat som matchar pilsnern fullt ut, Ludwig Tjörnemo Årets Kock 2020.

– Det är alltid enormt inspirerande att träffa en duktig yrkesman som Ludwig, att tillsammans hitta smaker och att koda av vad Ludwig menar och översätta det till ölets värld. Det har varit väldigt roligt och inspirerande för mig. Det skapades magi och resultatet blev en fantastiskt god Mästarpilsner”, säger Richard Bengtsson, chefsbryggmästare på Spendrups.

FAKTA / Melleruds Mästarpilsner

Melleruds Mästarpilsner 5,0 % lanseras under Åre Gastronomy Week 12-18 april och kommer att finnas tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment, i en limiterad upplaga, från den 12 april. Både Mästarpilsner 5,0 % och den alkoholfria Mästarpilsnern kommer också att finnas på utvalda restauranger.

Doft/smak:

Trevlig maltkropp, Melanoidinmalten bidrar med en mustig maltarom som hjälper till att balansera den utsökta beskan. Den exklusiva tjeckiska humlen Saazer i kombination med amerikansk Citra ger en lätt och härlig blommighet med inslag av frukt och citrustoner.

Malt:

Pilsner, Melanoidin och Münchenermalt.

Humle:

Aromhumle som ger friskhet. Perle, Saazer, Amarillo och Citra i tre givor.

Pressbilder

Finns för nedladdning via denna länk: http://bit.ly/pressbilder-mastarpilsner

 

För mer information, kontakta:

Maria Berggren, produktchef Melleruds, 076 541 50 33, maria.berggren@spendrups.se

Rose-Marie Hertzman, presschef, 0708 95 25 67, rose-marie.hertzman@spendrups.se

Bilder

Melleruds Mästarpilsner
Melleruds Mästarpilsner
Ladda ned bild

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Sankt Eriksgatan 121
11343 Stockholm

08-672 77 00http://spendrups.se

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors, Stockholm och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Melleruds, Loka, Trocadero, Briska och vin- och spritproducenter som El Coto, Cantina Zaccagnini, Plantation och Tamnavulin. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, OMAKA, Grythyttans Glöggfabrik och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Lampa som drivs av saltvatten eller urin – Salt Tech vinner familjen Spendrups stipendium för sin unika innovation19.3.2025 12:27:31 CET | Pressmeddelande

Familjen Spendrup vill uppmuntra och stödja unga entreprenörer i Sverige genom ett årligt återkommande stipendium som har delats ut till tidigare UF-elever sedan 2008. I år går stipendiet till William Asefaw som driver Salt Tech. Företaget har en unik lösning med en lampa som drivs av saltvatten eller urin – som en av lösningarna på elfattigdomen i världen.

Spriten som blir över vid tillverkning av alkoholfri öl kommer till användning5.2.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Alkoholfri öl har ökat i popularitet de senaste åren i takt med att tillverkningsmetoderna förfinats. På Spendrups bryggs ölet som ett vanligt öl innan det avalkoholiseras och i samband med den processen uppstår en restprodukt i form av 78-procentig etanol som nu kan återanvändas som insatsvara i en rad olika produkter såsom t.ex. spolarvätska. Men på sikt finns planer att använda etanolen som biobränsle vid fabriken i Grängesberg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye