Volkswagen Personbilar

Elbilar viktiga när Volkswagen toppar för tredje månaden i rad

Dela
När juni månads nybilsregistreringar summeras står Volkswagen återigen som etta på den svenska bilmarknaden. Samtidigt fortsätter märket toppa registreringarna för nya elbilar.
Fyrhjulsdrivna elbilen ID.4 GTX lanseras nu i sommar. (Foto: James Holm)
Fyrhjulsdrivna elbilen ID.4 GTX lanseras nu i sommar. (Foto: James Holm)

Södertälje, 2 juli 2021. Med 5 368 bilar är det Volkswagen som toppar de svenska nybilsregistreringarna för juni, enligt statistik från BIL Sweden. Det är tredje månaden i rad detta sker, vilket är ännu ett historiskt rekord. Marknadsandelen uppgick till 14,9 procent för månaden.

Samtidigt fortsätter andelen laddbara bilar att öka. Under juni stod elbilar och laddhybrider för 47 procent (2 525 bilar) av märkets registreringar. Av Volkswagens samtliga registreringar i juni var 32 procent (1 709) rena elbilar. I topp här återfinns nya ID.4 (1 229) och ID.3 (475).

Ackumulerat under perioden januari-juni registrerades det in 22 602 nya Volkswagen personbilar och där är andelen laddbart 36 procent (8 181) och andelen rena elbilar 23 procent (5 119). Det innebär att Volkswagen fortsätter att vara etta på elbilar i Sverige, såväl i juni som sedan årets början. Ser man till perioden januari-juni är det ID.4 som toppar de svenska elbilsregistreringarna med 3 479 exemplar.

– Vi är förstås väldigt glada över att våra bilar är så attraktiva och framförallt att utvecklingen på elbilssidan är så stark. Vi har precis börjat ta upp beställningar på fyrhjulsdrivna ID.4 GTX och den gör att vi har ännu större förhoppningar på att kunna fortsätta öka, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Volkswagens fem mest registrerade bilmodeller under juni 2021:

  1. ID.4 (1 229 bilar)
  2. Passat (990)
  3. Tiguan (791)
  4. Golf (677)
  5. ID.3 (475)

Mer information om nämnda modeller vad gäller tekniska data, versioner, utrustning och priser finns i bilkonfiguratorn på volkswagen.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fyrhjulsdrivna elbilen ID.4 GTX lanseras nu i sommar. (Foto: James Holm)
Fyrhjulsdrivna elbilen ID.4 GTX lanseras nu i sommar. (Foto: James Holm)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2020 levererade Volkswagen 5,33 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades under 2020 totalt 42 817 nya personbilar från Volkswagen vilket gav en marknadsandel på 14,7 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna e-up!, ID.3, ID.4, T-Cross, Golf, Golf Sportscombi, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon, Arteon Shooting Brake, Sharan, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

Toppbetyg för nya Volkswagen Tiguan – fem stjärnor i Euro NCAP5.6.2024 14:58:46 CEST | Pressmeddelande

Nya Tiguan, som nu lanseras på den svenska marknaden, har fått toppbetyget fem stjärnor i Euro NCAP:s krävande säkerhetstester. Tredje generationen av den storsäljande modellen är därmed officiellt en av de säkraste bilarna i sin klass. Tiguan klarade sig särskilt väl i kategorin barnsäkerhet. Detta betyg är ännu viktigare eftersom Tiguan, som hittils har sålts i drygt 7,6 miljoner exemplar, är en idealisk allroundbil för familjer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye