Fastighetsägarna

Hyrorna i Stockholm behöver höjas med 3,6 procent 2022

Dela
Återhämtningen har satt fart på Stockholmsregionens ekonomi och det behöver reflekteras i förhandlingarna om nästa års justering av bostadshyrorna. Under 2021 och 2022 spås ekonomin växa i regionen med 4,7 respektive 3,6 procent, vilket är mer än landet som helhet. Därför bör bostadshyrorna i huvudstaden höjas med 3,6 procent under 2022, menar Fastighetsägarna Stockholm.
Foto: Roland Magnusson
Foto: Roland Magnusson

- Vi kan konstatera att hyrorna i regionen under lång tid har utvecklats sämre än både kostnader och inkomster. Det är inte långsiktigt hållbart. Vill vi säkra hyresrätten som boendeform måste den ekonomiska utvecklingen i samhället återspeglas även i hyresutvecklingen, säger Oskar Öholm, vd Fastighetsägarna Stockholm.

Drygt 80 procent av Sveriges vuxna befolkning har nu fått minst en spruta mot covid-19 och besökssiffror, flöden och omsättningen ökar. Detta har mycket stor betydelse för Stockholm med sin stora tjänstesektor. Även bostadsmarknaden spelar en viktig roll för återhämtningen både på kort och lång sikt. Ska ekonomin kunna fortsätta växa måste arbetsmarknaden fungera och fler arbetstillfällen skapas på orter där företagen utvecklas. Det krävs ett större och bredare utbud av bostäder, inte minst hyresrätter, på dessa platser.

-  Att tillväxten åter tar fart i Stockholm är mycket positivt, inte bara för huvudstadsregionen utan även för övriga Sverige. Att ge regionens hyresrätter rätt förutsättningar har därför betydelse för landet som helhet. Baserat på de positiva ekonomiska utsikterna för regionen bedömer vi att hyrorna i huvudstaden därför borde höjas med 3,6 procent under 2022, säger Nathalie Brard, förhandlingschef Fastighetsägarna Stockholm.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Roland Magnusson
Foto: Roland Magnusson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Fastighetsägarna
Fastighetsägarna
Drottninggatan 33, Box 16132
103 23 Stockholm

https://www.fastighetsagarna.se/

Fastighetsägarna Stockholm är en medlems- och branschorganisation för fastighetsägare i Stockholms och i Gotlands län med 4 500 medlemmar. Vi strävar efter en väl fungerande
fastighetsmarknad och driver fastighetsbranschens frågor framåt – hållbar stadsutveckling, en välfungerande bostadspolitik, fastighetsägares digitala verklighet. Vi arbetar för en levande stad som utvecklas hållbart, nu och i framtiden.

Följ Fastighetsägarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fastighetsägarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye