Europcar

Europcar visar urstark återhämtning 2021

Dela
Mobilitetsföretaget Europcar kan se tillbaka på ett mycket framgångsrikt och spännande verksamhetsår. Trots en pågående pandemi och andra stora utmaningar sålde bolaget fler hyresdygn 2021 än 2019 som tidigare var ett rekordår.
Mickael Bogered
Mickael Bogered

- Ett fantastiskt år för oss där vi lyckas leverera ett fint resultat trots att vi är mitt uppe i en pandemi. Sedan har vi också halvledarbristen som inneburit stora utmaningar för hela branschen men som också gett oss nya möjligheter till utveckling av affärsmodeller. Det är med stolthet jag ser tillbaka på ett framgångsrikt 2021 för bolaget, säger Mickael Bogered, VD för Europcar Sverige.

Europcar ser en stark efterfrågan generellt men i synnerhet i storstäderna. Omsättningen ligger i många fall långt högre än innan pandemin och sålda hyresdygn ökade med 18 % jämfört med föregående år. Trenden med en stark efterfrågan på långtidshyror fortsätter där framförallt privatpersoner ser hyrbil som ett attraktivt alternativ till privatleasing.

- Jag är också väldigt glad över att varumärket Europcar går starkt framåt på att vara det gröna bolaget samtidigt som vi ser en kraftigt ökad efterfrågan från våra kunder på att hyra laddbara bilar. Vi har en hög beläggning på våra el- & hybridbilar och vi arbetar aktivt för att bli det ledande bolaget inom grön hållbar mobilitet. Med en garanterad möjlighet att hyra laddbara bilar på alla våra stationer i landet ser vi till att elektrifiera Sverige, säger Mickael Bogered.

I resan mot det multimodala kunderbjudandet har bolaget tagit ett stort omtag gällande transportbilar, genomfört betatest av mikromobilitet i Stockholm med elmotorcykeln SEAT MÓ samt erbjudit uthyrning av husbilen Volkswagen Grand California.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mickael Bogered
Mickael Bogered
Ladda ned bild

Länkar

Om

Europcar
Europcar
Hantverksvägen 9
151 65 Södertälje

http://Europcar.se

Europcar är Europas ledande mobilitetsföretag och finns på 170 stationer runt om i landet. Bolaget drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Följ Europcar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europcar

MABI Sverige och Europcar Sverige inleder strategiskt samarbete7.11.2022 13:30:00 CET | Pressmeddelande

MABI Sverige och Europcar Sverige har undertecknat ett avtal om strategiskt samarbete, vilket innebär att ett samägt företag mellan MABI Sverige och Europcar Sverige nu grundas och kommer initialt börja leverera olika typer av bil- och logistikrelaterade tjänster till båda ägarbolagen. Samarbetet stöder bolagens strategiska mål att utveckla sina verksamheter och tjänster på ett kostnadseffektivt och hållbart sätt. Bolagen bedömer att de genom samarbetet kommer uppnå betydande kostnadsbesparingar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye