TRR

TRR & Trygghetsfonden TSL bjuder in till unikt event om den expansiva arbetsmarknaden i norra Sverige

Dela
Den 17 maj arrangerar TRR och Trygghetsfonden TSL eventet Fokus på norr som fokuserar på den expansiva arbetsmarknaden i norra Sverige. Ett 30-tal aktörer från näringsliv, kommuner, fack, lärosäten och regering deltar. Målet är att hjälpa företag som är anslutna till omställningsorganisationernas avtal genom att få fler att upptäcka möjligheterna till arbete i de fyra regionerna Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland/Härjedalen.

– Sedan flera år tillbaka har våra omställningsorganisationer märkt av en hög efterfrågan på arbetskraft inom näringslivet i norra Sverige. Den gröna omställningen medför stora kompetensbehov och den här satsningen från TRR och TSL möjliggör att fler upptäcker alla de fördelar som finns med att bo och arbeta i norra Sverige, säger Johan Lagerhäll, tf vd på TRR. 

Det blir inblickar och djupdykningar i arbetsmarknadsregionerna Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland/Härjedalen - samtliga med stora behov av arbetskraft. Eventet Fokus på Norr är ett sätt att få fler att upptäcka de möjligheter som finns på arbetsmarknaden i norra Sverige – både i form av att flytta för att jobba och bo, men även i form av distans- och hybridarbete. 

 – Det som händer i norra Sverige just nu är unikt. De flesta av de företag i norra Sverige som är anslutna till våra avtal har ett extremt stort kompetensförsörjningsbehov. Många hjälps åt för att klara detta och det pågår nu ett tätt samarbete mellan bland annat arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer, regioner, kommuner, myndigheter och näringsliv. Även Trygghetsfonden TSL och TRR som omställningsorganisationer vill med gemensamma krafter bidra i detta arbete. Genom Fokus Norr vill vi visa på de fantastiska möjligheter som finns i våra anslutna företag både för yrkesarbetare och tjänstemän, säger Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden TSL.

30-tal aktörer från näringsliv, kommuner, arbetsgivarorganisation och fackförbund, lärosäten och regering deltar


Under dagen får deltagarna ta del av berättelser från några av de personer som med hjälp av omställningsorganisationerna gjort resan norrut, många mil från hemorten, för att inleda en ny karriär. Northvolt, LKAB, SSAB, Luleå Tekniska Universitet, Skellefteå Kraft och Komatsu Forest är några av de aktörer som under eventet ger sin bild av framtidens stora kompetensbehov. Medverkar gör även regeringens samordnare för norra Sverige, Peter Larsson, som fokuserar på vad regeringen bidrar med för att fler ska upptäcka möjligheterna i Norrland.  

Programpunkter:

  • Regeringens samordnare berättar om satsningen på norra Sverige
  • Kommuner, besöksnäring och näringslivet och lärosäten berättar om att leva och bo i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland/Härjedalen
  • Arbetsgivare och fack ger sin bild av framtidsmöjligheterna i norra Sverige
  • Anställda vittnar om erfarenheter och intryck efter att ha flyttat norrut för nytt arbete

Fokus på norr arrangeras av omställningsorganisationerna TRR och Trygghetsfonden TSL.
Eventet går av stapeln 17 maj, för mer information besök www.fokuspanorr.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

TRR arbetar för tjänstemän och arbetsgivare inom det privata näringslivet. Vi är specialister på omställning och kompetensstöd. I våra drygt 30 000 anslutna företag arbetar drygt 1,1 miljoner tjänstemän. Genom olika tjänster och rådgivning vägleder vi företag och deras medarbetare mot ny anställning, studier eller till att starta eget företag. TRR grundades 1974 av parterna på den privata arbetsmarknaden: arbetsgivarförbunden inom Svenskt Näringsliv och fackförbunden inom PTK. TRR är en stiftelse som drivs utan vinstintresse och styrelsen består av representanter för PTK och Svenskt Näringsliv. 

Följ TRR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TRR

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye