Chockartad prisökning på begagnade elbilar - Snittpriset upp 124 000 kr på två månader

Dela
Snittpriset på en begagnad elbil har gått upp med 124 000 kr på två månader och med 64 000 kr den senaste månaden. En begagnad elbil kostar nu hela 566 000 kr i snitt enligt Sveriges näst största handelsplats för bilar, Wayke. Samtidigt har utbudet sjunkit med 19 procent den senaste månaden och med 39 procent sedan början av mars.

Priset på begagnade elbilar har ökat under än längre tid, med hela 52 procent på två år. Bara under den senaste tremånadersperioden har det ökat med hela 22 procent.

- Extrema leveranstider på nybil i kombination med skenande diesel- och bensinpriser skapar en akut efterfrågan på begagnade elbilar och eftersom det bara står för ett par procent av utbudet ökar priserna blixtsnabbt. En eskalerande inflation i tillägg gör priskurvan nästintill lodrät, säger Martin Fransson, vd, Wayke.

Sökningarna efter elbilar har sedan 1 januari stigit från 17 till 30 procent av alla sökningar. Intresset för el märks tydligt då det för första gången är fler som söker efter laddbara bilar än bensin och diesel på wayke.se. I dag står det el dock för strax över två procent av begagnatutbudet och laddbart för totalt 8 procent. 

Efter en längre tids konstant prisökning, har snittpriset på begagnade diesel- och bensinbilar dock legat relativt statiskt på sistone. Det totala snittpriset på samtliga begagnade bilar som finns ute på den svenska marknaden ökade med 0,9 procent under april.

Om

Wayke
Peter Myndes backe 16
118 46 Stockholm

010 898 96 82http://wayke.se

Waykes uppgift är att skapa en trygg digital bilhandel. Marknadsplatsen är särskilt anpassad för bil och alla fordon som läggs upp på Wayke.se kontrolleras så att säljarens uppgifter stämmer överens med historiken. Wayke hjälper bilföretag att skapa e-handel och erbjuder en rad digitala verktyg som ger både köpare och säljare en tryggare, bekvämare och alltigenom bättre bilaffär. Mer än en tredjedel av utbudet på Wayke finns just nu tillgängligt för onlineköp. Bolaget startades 2017 och har sitt kontor på Hornsbruksgatan.

Följ Wayke

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Wayke

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye