Ny chef för Wayke

Dela
Nu ska Sofia Forsling leda Wayke Sweden AB och tar över staffetpinnen från Martin Fransson som varit med sedan start 2017.

-      Jag valde att ansluta till Wayke för över fem år sedan för att jag trodde så starkt på potentialen att digitalisera bilbranschen och min övertygelse har bara stärkts för varje dag som går. Jag kommer att köra vidare på en väl utstakad väg och är väldigt tacksam över att få ta över i det här läget, bolaget befinner sig på en bättre plats än någonsin, säger Sofia Forsling.

Samtidigt tar Ekonomichefen Daniel Ahlenblad, också med sedan start, rollen som operativ chef och kommer att arbeta tätt tillsammans med Sofia för att växa den svenska verksamheten.

-        Waykes resa har varit allt annat än rak vilket skapat ett otroligt starkt team och kultur som formats till stål, vi är så tight sammansvetsade att rollfördelningen knappast kommer som någon överraskning för någon internt, säger Daniel Ahlenblad.

Sofia Forslings titel blir officiellt Sverigechef samt Vice vd. Martin Fransson fortsätter sin resa inom Wayke även om Sofia och Daniel axlar mycket av det ansvar han tidigare tagit.

-        Den här trion har tillsammans med ett gäng nyckelspelare byggt detta från grunden och skapat ett bolag med motståndskraft och innovationsförmåga utöver vad jag trott var möjligt. Vi har till råga på allt skapat ett jämställt techbolag inom bilindustrin vilket gör oss smått unika, säger Martin Fransson.

Martin Fransson fortsätter som vd för Waykes övergripande verksamhet och ska skala upp den internationella delen ytterligare, på en rad nya marknader.

Tidigare i år startades Drive, Waykes norska motsvarighet, tillsammans med bilbranschförbundet NBF.

-        Vi kommer att skala snabbt i Norge med de läxor som vi gjort på hemmamarknaden och få ännu fler kunskaper som vi tar med oss till fler marknader. Bilbranschen är i stort behov av digitalisering i många länder och Wayke har utvecklat en SaaS-modell som är väldigt effektiv och snabbinstallerad, säger Martin Fransson, Wayke. 




Ytterligare information 
Sofia Forsling, Sverigechef och Vice vd, Wayke 
sofia.forsling@wayke.se
0707 67 03 25

Daniel Ahlenblad, Chief Operating Officer, Wayke
0761 78 88 53
Daniel.ahlenblad@wayke.se

Om

Wayke
Peter Myndes backe 16
118 46 Stockholm

010 898 96 82http://wayke.se

Waykes uppgift är att skapa en trygg digital bilhandel. Marknadsplatsen är särskilt anpassad för bil och alla som läggs upp på Wayke.se kontrolleras så att säljarens uppgifter stämmer överens med historiken. Wayke hjälper bilföretag att skapa e-handel och erbjuda rad digitala verktyg som både köpare och säljare och tryggare, bekvämare och alltigenom bättre bilaffärer. Mer än en tredjedel av utbudet på Wayke finns just nu tillgänglig för onlineköp. Wayke Sweden AB startades 2017 och har sitt kontor vid Slussen i Stockholm. 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye