Järfälla Kommun

Wiklunds Åkeri AB Årets företagare i Järfälla 2022

Dela
Wiklunds åkeri AB utses till Årets företagare i Järfälla 2022, bland annat för sin logistiklösning i Barkarbystaden. Till årets unga företagare utsågs Fisk & skaldjursbilen. Utmärkelserna är ett årligen återkommande samarbete mellan Företagarna och Järfälla kommun.
Från vänster: Årets unga företagare i Järfälla; Mikael Mathessis och Simon Nader, Lena Pramer ordförande i  Företagarna, Årets företagare Tommi Pettersson från Wiklunds Åkeri samt kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, Emma Feldman (M)
Från vänster: Årets unga företagare i Järfälla; Mikael Mathessis och Simon Nader, Lena Pramer ordförande i Företagarna, Årets företagare Tommi Pettersson från Wiklunds Åkeri samt kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, Emma Feldman (M)

Järfälla kommun arbetar målmedvetet med att förbättra företagsklimatet i kommunen och har de senaste åren klättrat i SKR:s ranking över kommunernas service till företagen. En viktig del i detta arbete är att uppmärksamma och motivera lokala företag.

Årets företagare och Årets unga företagare är hederstecken till enskilda företagare som under året utfört en prestation som med hänsyn till förutsättningar och omständigheter framstår som en berömvärd förebild för företagare och samhället i övrigt. Priset delades ut på en företagarfrukost den 17 maj.

– Att dela ut priset till Årets företagare och Årets unga företagare är ett av de finaste uppdragen man har som kommunstyrelsens ordförande och ordförande i juryn för Årets företagare och det är alltid lika högtidligt och roligt att få vara med och överraska de ovetande vinnarna. Wiklunds Åkeri AB är ett företag som, med sin logistiklösning, på ett mycket bra sätt bidrar till att hela Barkarbystaden kan växa och utvecklas på bästa möjliga sätt, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Motivering Årets företagare

"Med Tommi Pettersson och Curt Wiklund i spetsen har det anrika företaget Wiklunds Åkeri till sin redan breda verksamhet inom transport, lagring och avfallshantering adderat en logistiklösning i världsklass i och med styrningen av byggtransporter till Barkarbystaden. Fram till 2032 beräknas 488 000 byggtransporter anlända Sveriges största och mest spännande stadsutvecklingsprojekt, vilket ställer höga krav på att Wiklunds Åkeri gör logistik enkelt. Men förutom enkla och optimerade logistikflöden så arbetar Wiklunds Åkeri även aktivt för en grön omställning och för trygga och säkra arbetsplatser. Under Tommis och Curts ledning går Wiklunds Åkeri mot nollutsläpp från den över 160 fordon stora transportflottan, bidrar till omställning till cirkulära materialflöden och investerar i egna solceller. Med sitt gedigna kunnande, långa erfarenhet och uttalade serviceinriktning är Tommi och Curt värdiga representanter för ett transportföretag som hör framtiden till."

Fisk & Skaldjursbilen är Årets unga företagare

Den 17 maj delades även priset Årets unga företagare ut. Vinnare 2022 är Fisk & skaldjursbilen som drivs av Simon Nader och Mikael Mathessis, som bland annat får priset för sitt engagemang för unga företagare och sin affärsmässighet.

–  Att också få möjligheten att dela ut pris till Årets unga företagare är viktigt både för att hylla fina insatser men även för att uppmuntra unga företagare och entreprenörer. Simon och Mikael har med Fisk & Skaldjursbilen i Stockholm AB genom engagemang, affärsmannaskap och visioner tagit sin affärsidé från gymnasiets kurser i Ung Företagsamhet till dagens Fisk & Skaldjursbilen i Stockholm AB som omsätter 19 mkr och har 13 anställda. Det är insatser som är mycket välförtjänta av att premieras genom priset Årets unga företagare, säger Emma Feldman.

Motivering Årets unga företagare

"Simon Nader och Mikael Mathessis har visat att det genom engagemang, affärsmannaskap och visioner är möjligt att ta sin affärsidé från gymnasiets kurser i Ung Företagsamhet till dagens Fisk & Skaldjursbilen i Stockholm AB, en verksamhet som omsätter 19 miljoner kronor och har 13 anställda. Fisk & Skaldjursbilen agerar sedan 2013 länken mellan kunden och havet och erbjuder kunder i större delen av Sverige hemleveranser av fisk och skaldjur. Utöver huvudkontor och lager i Järfälla finns även filialer i Karlskrona, Leksand och Sundsvall. Förutom den stora framgång Simon och Mikael gjort med Fisk & Skaldjursbilen så tar de också ett stort ansvar för kommande generationer av unga företagare genom att aktivt bidra med mentorskap, föreläsningar och stipendier. Allt detta gör Simon och Mikael till goda förebilder för unga företagare och fina ambassadörer för Järfälla."

Stort grattis till vinnarna!

Nyckelord

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd samt ordförande i Järfälla Näringsliv AB.

Presskontakt, 070-002 49 59.

Tel:070-002 49 59

Bilder

Från vänster: Årets unga företagare i Järfälla; Mikael Mathessis och Simon Nader, Lena Pramer ordförande i  Företagarna, Årets företagare Tommi Pettersson från Wiklunds Åkeri samt kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, Emma Feldman (M)
Från vänster: Årets unga företagare i Järfälla; Mikael Mathessis och Simon Nader, Lena Pramer ordförande i Företagarna, Årets företagare Tommi Pettersson från Wiklunds Åkeri samt kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, Emma Feldman (M)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye