Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Glädjande att regeringen står upp för demokratisk idrottsmodell 

Dela
Riksidrottsförbundet välkomnar regeringens tydliga ställningstagande för en idrottsmodell som håller ihop bredd och elit och värnar den demokratiska strukturen och självständigheten vid den muntliga förhandlingen i EU-domstolen om de tolv fotbollsklubbar som ville bilda en egen superliga.
Fot Bildbyrån - EJ FRI ATT ANVÄNDA
Fot Bildbyrån - EJ FRI ATT ANVÄNDA

Regeringen har lämnat ett muntligt yttrande till EU-domstolen avseende en begäran om förhandsavgörande från en spansk domstol där den privata sammanslutningen EuropeanSuperleague ifrågasätter FIFA:s och UEFA:s rätt att agera mot klubbar inom förbunden som inte följer de gemensamma reglerna.  

– Det är mycket glädjande att regeringen försvarar en idrottsmodell som ger så mycket tillbaka till samhället och samtidigt bevarar vår självständighet och värnar den demokratiska strukturen, säger Björn Eriksson ordförande Riksidrottsförbundet.  

EuropeanSuperleague med tolv klubbar ville bilda en stängd liga och samtidigt fortsatt delta i övrig fotbollsverksamhet organiserad av FIFA, UEFA och dess nationsförbund.   

– Även om det här råkar handla om fotboll är frågan principiell för hur vi organiserar idrott. Därför är det glädjande och viktigt att regeringen tydligt står upp för vår framgångsrika idrottsmodell där demokratisk uppbyggnad och idrottslig prestation står i första rummet, säger Björn Eriksson. 

För mer information kontakta  

Björn Eriksson 
Ordförande Riksidrottsförbundet 
070-626 46 06  

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fot Bildbyrån - EJ FRI ATT ANVÄNDA
Fot Bildbyrån - EJ FRI ATT ANVÄNDA
Ladda ned bild

Om

Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna
Riksidrottsförbundet/SISU IdrottsutbildarnaRiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum