MEDS levererar läkemedel i obruten kylkedja

Dela
Det mobila apoteket, MEDS, lanserar ett samarbete med Gordon Delivery vilket möjliggör leverans av receptbelagda läkemedel i obruten kylkedja ända hem till dörren i 90 procent av landet. Kravet på kylkedja omfattar bland annat en del receptbelagda läkemedel för bland annat cancer och diabetes.


– Att vi nu erbjuder kylleveranser till fler hushåll kommer att underlätta många människors vardag, säger MEDS vd Björn Thorngren. Det har tidigare varit svårt för apotek att leverera vissa läkemedel i och med kraven på obruten kylkedjaNu erbjuder MEDS dettavilket kommer hjälpa många kroniker. Kylda läkemedel står för 21 procent av marknaden för receptbelagda läkemedel i Sverige enligt TLV (Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket) 

Än en gång pekar Postnords e-barometer på att apoteksbranschen är det stora utropstecknet när det kommer till e-handelns utveckling. För trots att den svenska e-handeln som helhet backar, går apoteken mot strömmen och ökar fyra procent online under perioden.  

MEDS är branschens snabbast växande aktör med en tillväxt på 60 procent under första halvåret 2022 jämfört med samma period föregående år. Med målet att bli Sveriges favoritapotek arbetar MEDS konstant med att bredda sitt erbjudande för att kunna säkerställa en jämlik tillgång på läkemedel. En del allvarliga sjukdomar behandlas med läkemedel som kräver kylda leveranser, vilket är något som apoteken historiskt inte har haft möjlighet att leverera hela vägen hem. Något MEDS vill ändra på.  

– Samarbetet med Gordon innebär att vi kan erbjuda kylleveranser till 95 procent av våra kunder och därmed erbjuda en stor del av befolkningen en högre tillgänglighet av livsviktiga läkemedel. Något som kommer ha en positiv inverkan på många människors dagliga liv, säger Björn Thorngren, grundare och vd på MEDS. 

Gordon Delivery är en logistikaktör som grundades 2015 och som i dag genomför närmare 600 000 leveranser av kylda matvaror och läkemedel varje månad. Företaget är specialiserade på digitaliserade flöden av temperaturreglerande leveranser till konsument och utmärker sig mot konkurrenterna med sin innovativa teknikplattform. Samarbetet innebär bland annat att MEDS kunder erbjuds leverans av ett större utbud av läkemedel ända fram till dörren, däribland flera cancer- och diabetesläkemedel som inte tidigare levererats hem.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Björn Thorngren, vd och medgrundare MEDS.
Björn Thorngren, vd och medgrundare MEDS.
Ladda ned bild

Om

MEDS
Drivhjulsvägen 42
126 30 Hägersten

https://www.meds.se/

MEDS är ett onlineapotek med tillstånd från Läkemedelsverket som har kunden i fokus. Vårt mål är att vara hela Sveriges favoritapotek för både receptbelagda och receptfria läkemedel. Det uppnår vi genom att erbjuda den bästa kundupplevelsen med ett riktigt stort utbud produkter, personlig rådgivning 08–22 alla dagar i veckan och blixtsnabba leveranser. Sedan MEDS lansering 2018 har vi hanterat över en miljon recept och skickat över 5 miljoner rosa paket till kunder över hela Sverige.

Följ MEDS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MEDS

MEDS värvar Head of Performance från Pineberry26.9.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Ledande nätapoteket MEDS gör en nyckelrekrytering när Nicklas Krus går in i rollen som Head of Performance. "Vi investerar i vårt långsiktiga mål att bli ett lönsamt miljardbolag. Nicklas Krus kommer att ansvara för att se till att vi gör det så effektivt och systematiskt som möjligt. Det här är kunskap och erfarenhet vi ser fram emot att ha inhouse", säger Björn Thorngren, vd och medgrundare.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye