Meds högst rankat av svenska företag på lista över Europas snabbast växande bolag

Dela
Finanstidningen Financial Times listar för sjunde gången Europas snabbast växande företag. Med på listan finns 17 svenska företag – högst rankat av dem alla är onlineapoteket Meds.

Listan baseras på företagens sammanlagda tillväxttakt under perioden 2018 till 2021. För att ta sig in på listan krävdes en genomsnittlig tillväxttakt på minst 36,2 procent – marginellt mindre än 36,5 procent förra gången. 

Onlineapoteket Meds är högst rankat av alla svenska företag i Financial Times undersökning med ett snitt på 171 procent. Av de 1 000 företag som är med på listan placerar sig Meds på plats 72. Företaget har haft en imponerande tillväxtresa ända sedan starten och ser ljust på framtiden. 

– På många sätt är apoteksvaror perfekta för e-handel. Marknaden är enorm, det är väldigt få returer och marknaden är ocyklisk. Dessutom är utbudet hos oss betydligt större än i butik och priserna 30–40 procent lägre. Som kund finns det helt enkelt inte någon fördel med att gå till ett fysiskt apotek. Marknadens förflyttning online kommer bara att fortsätta och där vill Meds vara ledande i många år, säger vd Björn Thorngren. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

MEDS
Drivhjulsvägen 42
126 30 Hägersten

https://www.meds.se/

MEDS är ett onlineapotek med tillstånd från Läkemedelsverket som har kunden i fokus. Vårt mål är att vara hela Sveriges favoritapotek för både receptbelagda och receptfria läkemedel. Det uppnår vi genom att erbjuda den bästa kundupplevelsen med ett riktigt stort utbud produkter, personlig rådgivning 08–22 alla dagar i veckan och blixtsnabba leveranser. Sedan MEDS lansering 2018 har vi hanterat över en miljon recept och skickat över 5 miljoner rosa paket till kunder över hela Sverige.

Följ MEDS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MEDS

MEDS värvar Head of Performance från Pineberry26.9.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Ledande nätapoteket MEDS gör en nyckelrekrytering när Nicklas Krus går in i rollen som Head of Performance. "Vi investerar i vårt långsiktiga mål att bli ett lönsamt miljardbolag. Nicklas Krus kommer att ansvara för att se till att vi gör det så effektivt och systematiskt som möjligt. Det här är kunskap och erfarenhet vi ser fram emot att ha inhouse", säger Björn Thorngren, vd och medgrundare.