Lidl Sverige

Lidl Sverige öppnar upp för upp till 100 % mobilt arbete med ny policy

Dela
Från och med den 1 oktober 2022 har anställda tjänstemän på Lidl Sverige möjlighet att arbeta mobilt upp till 100 %. Den nya policyn innebär att den enskilde, i samråd med sin chef, kan arbeta delar av eller hela arbetstiden mobilt när flexibilitet och ansvar nu sätts i fokus.
Lidl Sverige öppnar upp för upp till 100 % mobilt arbete med ny policy
Lidl Sverige öppnar upp för upp till 100 % mobilt arbete med ny policy

Under 2020 öppnade Lidl Sverige sitt nya moderna huvudkontor i Barkarby. En fem våningar hög byggnad med såväl kontorsdel och lunchmatsal, som sociala och aktivitetsbaserade ytor, ett komplett gym och ett garage med elstolpar. Nu sjösätter bolaget nästa fas för att ytterligare utveckla arbetsmiljön för sina anställda.

– Vi vill att våra medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid, därför erbjuder vi möjligheten för den enskilde att tillsammans med sin chef anpassa varifrån man jobbar, säger Helena Erlingsjö, HR-direktör på Lidl Sverige.

Med hjälp av de tekniska förutsättningarna – där samarbetsverktyg och plattformar anpassade för ett modernt arbetssätt är en naturlig del av vardagen – är mobilt arbete ett av många verktyg för att ytterligare förbättra arbetsmiljön bland de anställda.

Resultat från tidigare medarbetarundersökningar har också visat att medarbetare på Lidl Sverige uppskattar tiden på kontoret, som bidrar till en ökad trivsel och kreativitet och ett givande samarbete. De ökade möjligheterna till flexibilitet ger därför rätt förutsättningar för såväl ett hållbart arbetsliv som den dynamiska arbetsplatsen erbjuder, som möjligheterna till balans mellan arbetsliv och fritid.

Vi ser stora fördelar med att kunna skapa ett flexibelt arbetsliv utan att göra avkall på verksamhetens krav på prestation och resultat. Med vår nya policy ger det oss de rätta verktygen att variera våra medarbetares arbetsplats så att det dels passar livspusslet, men också hur och var man presterar bäst, säger Helena Erlingsjö.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lidl Sverige öppnar upp för upp till 100 % mobilt arbete med ny policy
Lidl Sverige öppnar upp för upp till 100 % mobilt arbete med ny policy
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl förlänger prissänkningen på Matriket till sista april2.4.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Genom att samla majoriteten av det Från Sverige-märkta sortimentet under ett och samma varumärke har Lidl gjort det enkelt för de svenska hushållen att välja svenska livsmedel. För att öka de svenska hushållens medvetenhet kring svenskproducerad mat och uppmuntra till fortsatt konsumtion av svenska livsmedel förlänger Lidl sin prissänkning på hela Matriket-sortimentet april ut. Via en kupong i medlemsklubben Lidl Plus kan kunderna handla Matriket-produkter till minst 20 procents rabatt vid ett köptillfälle i veckan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye