Virta Sverige

Gigantti inleder samarbete med Virta för att installera EV-laddning vid sina butiker

Dela
Finlands största återförsäljare av hemelektronik, Gigantti, inleder ett samarbete Virta för att installera laddningsstationer för elbilar vid sina butiker över hela landet. De tre första laddstationerna kommer att installeras i höst, och fler kommer under 2023.

Giganttis första laddningsstationer för elbilar kommer att vara tillgängliga för användning vid butikerna i Vanda Tammisto, Esbo Lommila och Reso i slutet av året. Installationen av laddstationerna påskyndas av Energimyndighetens beslut om upphandlingsstöd för högeffektsladdningsstationer. Laddningsenheterna tillverkas i Finland av Kempower.

- "Virta är glada över att kunna ge Gigantti en heltäckande laddlösning med konceptet 'Powered by Virta'. Laddningsenheterna kommer att få välbekanta Gigantti-färger men för användaren kommer enheterna att fungera med samma Virta-ID som tiotusentals andra laddningspunkter i Europa. Laddningen blir därmed en del av det öppna systemet vilket möjliggör enkel laddning även på andra platser. Det är fantastiskt att se Giganttis kundorienterade erbjudande kombineras med teknik på hög nivå som de är bekanta med. Dessa effektiva laddare möjliggör en betydande ökning av körsträckan under ett butiksbesök, säger Aleksi Patana, landschef för Virtas laddningsnätverk.

Gigantti har sålt elbilsladdare sedan 2016 och största delen av försäljningen kommer från hemleveranser i Helsingfors och Birkaland. Eftersom elbilsförsäljningen ständigt ökar i Finland är Giganttis mål med det nya laddningsnätverket att förbättra sitt kunderbjudande när det gäller elektrisk mobilitet.

– Det är viktigt för oss att utveckla kundupplevelsen samtidigt som vi förbättrar världen på ett långsiktigt och hållbart sätt. Vi är glada att kunna erbjuda våra kunder laddningsstationer för elbilar över hela Finland med kompetenta och pålitliga inhemska operatörer - vår partner Virta och utrustningstillverkaren Kempower. Vi kommer att bygga totalt sex laddpunkter i den första omgången, med mer information under hösten. Energimyndighetens beslut om stöd var också en positiv signal för gemensam vidareutveckling, säger Giganttis verksamhetschef Janne Henriksson.

Genom en stödauktionen 2022 delade Energimyndigheten ut sammanlagt fem miljoner euro till 113 operatörer och 420 högeffektsladdningspunkter för elbilar. Gigantti har för närvarande 21 butiker under Gigantti Oy och 20 franchise-butiker över hela landet. Gigantti ska öppna två nya butiker i höst i Helsingfors köpcentrum REDI och i Klaukkala.

Bilder

Om

Virta Sverige
Virta SverigeOm Virta

Virta är en global ledare inom teknik för laddningsplattformar för elbilar. Vi erbjuder världens snabbaste och mest kostnadseffektiva sätt att lansera, skala och driva kommersiella tjänster i ekosystemet för laddning av elbilar – som en huvudleverantör eller som en mervärdestjänst. Vår prisbelönta digitala plattform kopplar samman alla nyckelaktörer i elfordonsekosystemet och tillhandahåller tjänster för hela värdekedjan.

Virta grundades 2013 och är verksamt i över 30 länder och hjälper över 500 partners att erbjuda elbilsladdningstjänster till elbilsförare, totalt över 54 000 laddningsstationer och genom roaming i nära 200 000 laddningspunkter (april 2022).

Virta har över 19 patentfamiljer, inklusive banbrytande dubbelriktad laddningsteknik, och är föregångaren även inom teknisk utveckling mätt med patent i förhållande till investeringar i företaget. Sedan januari 2022 verkar Virta även på marknader i Asien och Stillahavsområdet från sitt kontor i Singapore.

www.virta.global

Om Gigantti

Gigantti grundades 1999 och är Finlands största återförsäljare av hemelektronik. Gigantti har över 1 500 anställda i mer än 40 fysiska butiker, webbutik, kundtjänst- och distributionscenter samt företagsförsäljningsställen över hela Finland.

Gigantti strävar efter att vara den mest ansvarsfulla aktören inom sitt område och uppmärksammar etik, socialt och miljömässigt ansvar och hållbar utveckling i sin verksamhet. Företagets mål är att hjälpa sina kunder att göra energieffektiva val när de väljer, använder och returnerar sina produkter.

Gigantti är en del av Elkjøp-koncernen med verksamhet i Norge, som ägs av den engelska hemelektronikkedjan Currys plc. I Elkjøp-koncernen ingår förutom Gigantti även Elgiganten i Sverige, Elkjøp i Norge och Elgiganten i Danmark.

www.gigantti.fi

Följ Virta Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Virta Sverige

Virta, Mastercard och Worldpay from FIS möjliggör kortbetalningar på alla laddningsstationer för elbilar i Sverige och Europa7.7.2023 13:37:54 CEST | Pressmeddelande

Stockholm, 6 juli 2023 - Idag tillkännager Virta och Mastercard lanseringen av den nya lösningen Virta Payment Kiosk, en ny standard för säker och pålitlig kortbetalning vid utomhusladdning av elbilar. I samarbete med Worldpay from FIS möjliggör den nya lösningen smidiga kortbetalningar vid befintliga och nya laddningsstationer i Europa.

Fler elbilar än någonsin i midsommartrafiken – kan skapa laddkaos21.6.2023 13:21:33 CEST | Pressmeddelande

På bara två år har elbilarna på de svenska vägarna tredubblats, enligt SCB. 2022 är det år då elbilen hade sitt riktiga genombrott, 32 procent av alla nyregistrerade bilar var då en elbil. Men elbilsförsäljningen går snabbare än utbyggnaden av laddinfrastrukturen, vilket kan göra det svårt för många elbilsförare att hitta en ledig laddstation när det blir trångt på vägarna mot midsommarfirandet.

Virta stänger finansieringsrunda på 85 miljoner euro för att öka elfordonens inverkan på energiflexibilitetsmarknaderna och öka tillväxten i Europa och Asien-Stillahavsområdet25.4.2023 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Finlandsbaserade Virta Ltd, en global ledare inom den snabbt växande sektorn för laddningsplattformar för elfordon(1),kan nu berätta att företaget har säkrat 85 miljoner euro i ny finansiering. Finansieringen ska användas för tillväxt och rundan är bland de största i branschen de senaste åren.

Virta lanserar automatiserad efterfrågeflexibilitet som minskar elnätets belastning på första marknaden17.4.2023 09:30:01 CEST | Pressmeddelande

Laddningsplattformen Virta, som nyligen utsetts till ett av Europas snabbast växande företag, har lanserat en ny typ av automatiserad efterfrågeflexibilitet för sina laddpunkter som tar hänsyn till den övriga effektbalansen i elnätet. Finland är den första marknaden där lösningen har lanserats. I Sverige är samma lösning på väg att implementeras av Virta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum