Virta Sverige

För femte året i rad tar Virta plats på Financial Times lista över Europas snabbast växande företag

Dela

Virta har återigen säkrat sin position bland Europas snabbast växande företag när de för femte året i rad tar plats på Financial Times FT 1000-lista. Virta är det enda laddningsföretaget för elbilar som har kvalificerat sig på listan flera år i rad. För andra året i följd placerar de sig också på Tech Tour 50-listan, som belyser företagens tillväxt och innovation inom den europeiska techsektorn.

Årets lista markerar den åttonde upplagan av Financial Times FT 1000-lista, där de i samarbete med dataleverantören Statista rankar Europas snabbast växande företag. Listan som publicerades den 1 mars 2024 identifierar företag som har uppnått den högsta sammansatta årliga tillväxttakten (CAGR) i intäkter mellan 2019 och 2022.  

Mellan 2016 och 2023 har Virta visat en konsekvent tillväxtbana med en genomsnittlig tillväxt på 97% per år. Den preliminära finansiella statistiken för 2023 indikerar en fortsatt acceleration, med en årlig intäktstillväxt på 96 %, till 78 miljoner euro.  

Utöver en placering på FT 1000-listan har Virta för andra året i rad rankats bland de 50 mest lovande teknikföretagen på de europeiska riskkapitalinvesterarnas TechTour Growth50-lista. Virta röstades fram som ett av de 15 bästa teknikföretagen inom hållbarhet av en urvalsjury bestående av över 90 investerare. Tidigare har listan innehållit företag som Spotify och iZettle.  

Jussi Palola, VD för Virta, understryker Virtas samarbetsstrategi med sina kunder som en nyckel till framgång;  "Våra framgångar uppnås tillsammans med våra proffsiga plattformskunder i Europa och Asien. Financial Times rankning visar att övergången till elbilar går väldigt snabbt. Nu ersätter vår verksamhet tillsammans över 10 miljoner liter fossila bränslen varje månad”.  

När företaget blickar framåt betonar Palola Virtas engagemang för att nyttja sitt nätverk och patenterade energihanteringsteknik för att påskynda övergången till ett globalt energisystem baserat på förnybar energi. 

För mer information besök https://www.virta.global/sv/nyheter/virta-ater-pa-ft-1000s-lista-over-europas-snabbast-vaxande-foretag 

Kontakter

VIRTA – En global föregångare inom smarta laddningslösningar för elbilar

Virta är en global pionjär inom utveckling av smarta laddningstjänster för elfordon. Företaget rankades på Financial Times lista över Europas 1000 snabbast växande företag för femte gången i rad 2024.

Virtas digitala laddningsplattform för elbilar används av över 1 000 privata och offentliga företag och organisationer inom detaljhandel, hotell, fastigheter, parkering, bensinhandel, fordons- och energiindustri. Dessa kunder har över 90 000 laddstationer i 35 länder och tillsammans bildar de nätverket "Powered by Virta". Genom roaming kan elbilsförare komma åt över 400 000 laddningspunkter i över 65 länder.

Virta ligger i framkant när det gäller att ta världen mot en mer hållbar framtid genom att göra laddning av elbilar enklare. Virta har 34 patentområden med fokus på energihantering, som är centrala för det framtida energi- och mobilitetsekosystemet.

Följ Virta Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Virta Sverige

INFÖR KOMMANDE EU-FÖRORDNING: VIRTA SAMARBETAR MED MASTERCARD FÖR ATT GÖRA DET ENKLARE ATT LADDA ELFORDON9.4.2024 10:58:30 CEST | Pressmeddelande

I höstas publicerade EU ”förordningen om utbyggnad av infrastruktur för alternativa drivmedel” (AFIR), som ska främja elektrifieringen av transporter och utgöra ett gemensamt ramverk för de aktörer som erbjuder laddningstjänster för elfordon. Förordningen träder i kraft den 13 april 2024 och medlemsstaterna är i nu fart med att fastställa lagändringar i enlighet med förordningen.

Virta, Mastercard och Worldpay from FIS möjliggör kortbetalningar på alla laddningsstationer för elbilar i Sverige och Europa7.7.2023 13:37:54 CEST | Pressmeddelande

Stockholm, 6 juli 2023 - Idag tillkännager Virta och Mastercard lanseringen av den nya lösningen Virta Payment Kiosk, en ny standard för säker och pålitlig kortbetalning vid utomhusladdning av elbilar. I samarbete med Worldpay from FIS möjliggör den nya lösningen smidiga kortbetalningar vid befintliga och nya laddningsstationer i Europa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye