Virta Sverige

Virta i topp på Financial Times FT 1000-lista

Dela
Financial Times publicerade nyligen sin årliga lista över Europas snabbast växande företag – FT 1000. Virtas 84 procent tillväxttakt gör dem till ett av de 117 företag som hamnade på listan för tredje året i rad. I år rankades Virta på plats 299.

Virta, som grundades 2013, var det snabbast växande företaget i Europa som erbjöd plattformar för elbilsladdning 2021. År 2021 markerade en milstolpe i övergången till elektrisk mobilitet. Försäljningen av elbilar slog rekord med så höga siffror att även de mest optimistiska framtida försäljningsprognoserna reviderades. Andelen plug-in-fordon av alla nybilsregistreringar nådde en rekordhög nivå i december 2021 på flera viktiga marknader.

Trycket på att påskynda utrullningen av smart laddningsinfrastruktur och tjänster har börjat öka globalt. I slutet av 2021 fördubblade Virta sina laddningstransaktioner på årsbasis. Tillväxten sågs på flera viktiga marknader, elen via Virtas nätverk växte med 124 procent och antalet registrerade kunder växte med 112 procent. Mängden el motsvarar 113 miljoner euro bränsle för transporter.

- Jag noterade att bara drygt hundra bolag i Europa var noterade tre år i rad på Financial Times 1000. Den placeringen och tillväxtsiffrorna som ligger bakom den visar att övergången från oljedriven mobilitet till elfordon går mycket snabbt snabb. Det visar också att Virtas laddningsplattform ger globala och lokala företag ett snabbt och effektivt sätt att etablera - och skala - laddningstjänster för elfordon. Vårt uppdrag är att hjälpa till att lösa klimatkrisen genom att möjliggöra elektrisk mobilitet för företag, i människors dagliga liv och för energisystemet. I dag säljs det 300 000 liter bränslen mindre per dag på grund av laddningar genom Virta-plattformen, säger Virtas vd Jussi Palola.

Bilder

Om

Virta Sverige
Virta SverigeOm Virta

Virta är en global ledare inom teknik för laddningsplattformar för elbilar. Vi erbjuder världens snabbaste och mest kostnadseffektiva sätt att lansera, skala och driva kommersiella tjänster i ekosystemet för laddning av elbilar – som en huvudleverantör eller som en mervärdestjänst. Vår prisbelönta digitala plattform kopplar samman alla nyckelaktörer i elfordonsekosystemet och tillhandahåller tjänster för hela värdekedjan.

Virta grundades 2013 och är verksamt i över 30 länder och hjälper över 500 partners att erbjuda elbilsladdningstjänster till elbilsförare, totalt över 54 000 laddningsstationer och genom roaming i nära 200 000 laddningspunkter (april 2022).

Virta har över 19 patentfamiljer, inklusive banbrytande dubbelriktad laddningsteknik, och är föregångaren även inom teknisk utveckling mätt med patent i förhållande till investeringar i företaget. Sedan januari 2022 verkar Virta även på marknader i Asien och Stillahavsområdet från sitt kontor i Singapore.

www.virta.global

Följ Virta Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Virta Sverige

Virta, Mastercard och Worldpay from FIS möjliggör kortbetalningar på alla laddningsstationer för elbilar i Sverige och Europa7.7.2023 13:37:54 CEST | Pressmeddelande

Stockholm, 6 juli 2023 - Idag tillkännager Virta och Mastercard lanseringen av den nya lösningen Virta Payment Kiosk, en ny standard för säker och pålitlig kortbetalning vid utomhusladdning av elbilar. I samarbete med Worldpay from FIS möjliggör den nya lösningen smidiga kortbetalningar vid befintliga och nya laddningsstationer i Europa.

Fler elbilar än någonsin i midsommartrafiken – kan skapa laddkaos21.6.2023 13:21:33 CEST | Pressmeddelande

På bara två år har elbilarna på de svenska vägarna tredubblats, enligt SCB. 2022 är det år då elbilen hade sitt riktiga genombrott, 32 procent av alla nyregistrerade bilar var då en elbil. Men elbilsförsäljningen går snabbare än utbyggnaden av laddinfrastrukturen, vilket kan göra det svårt för många elbilsförare att hitta en ledig laddstation när det blir trångt på vägarna mot midsommarfirandet.

Virta stänger finansieringsrunda på 85 miljoner euro för att öka elfordonens inverkan på energiflexibilitetsmarknaderna och öka tillväxten i Europa och Asien-Stillahavsområdet25.4.2023 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Finlandsbaserade Virta Ltd, en global ledare inom den snabbt växande sektorn för laddningsplattformar för elfordon(1),kan nu berätta att företaget har säkrat 85 miljoner euro i ny finansiering. Finansieringen ska användas för tillväxt och rundan är bland de största i branschen de senaste åren.

Virta lanserar automatiserad efterfrågeflexibilitet som minskar elnätets belastning på första marknaden17.4.2023 09:30:01 CEST | Pressmeddelande

Laddningsplattformen Virta, som nyligen utsetts till ett av Europas snabbast växande företag, har lanserat en ny typ av automatiserad efterfrågeflexibilitet för sina laddpunkter som tar hänsyn till den övriga effektbalansen i elnätet. Finland är den första marknaden där lösningen har lanserats. I Sverige är samma lösning på väg att implementeras av Virta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum