Ny digital studieplattform hjälper studenter klara studierna

I takt med att digitaliseringen av samhället i stort går framåt, blir också den digitala transformationen inom utbildning alltmer påtaglig. Nya undervisningsformer och studiebeteenden har etablerats och i sin senaste branschrapport konstaterar intresseorganisationen Swedish Edtech Industry att behovet av digitala tjänster för det livslånga lärandet är större än någonsin.
På den nya digitala studieplattformen Studora, som nu lanseras, kan studenterna läsa kurslitteratur digitalt, göra digitala anteckningar i och utanför e-boken, skapa egna inlärningskort och förstärka inlärningen genom bland annat kapitelsammanfattningar, poddar och filmer.
– Som Sveriges största utbildningsförlag har vi god och lång erfarenhet av att arbeta med utveckling av kurslitteratur. Med Studora, som är utvecklad i nära dialog med både studenter och lärare, vill vi underlätta vardagen för landets studenter genom att erbjuda ett digitalt och heltäckande alternativ som möter deras behov, säger Magnus Pettersson Roos, vice vd, Studentlitteratur.
På Studora betalar studenterna för kurslitteratur under den period de behöver den och får tillgång till sin produkt direkt. Här erbjuds både enskilda e-böcker och färdiga kurspaket. Varken studenter eller kursansvariga behöver längre fundera på leveranstider eller om det är rätt version, på Studora finns alltid bara de senaste upplagorna. För de som erbjuder sin kurslitteratur på plattformen kommer det vara enkelt att nå ut till landets studenter genom en och samma distributionskanal.
– Lanseringen av Studora är ett viktigt steg på resan att skapa den heltäckande digitala tjänst som Sveriges studenter behöver. Fördelarna är många för både studenter, kursansvariga och förlag. Vår ambition är att samla branschens aktörer så att Studora blir en digital plattform där studenterna får en helhetslösning som hjälper dem att klara sina studier. Vi för redan idag samtal med andra förlag som vill bidra till ett nytt, digitalt och smartare sätt för studenterna att studera. Tillsammans vill vi skapa en ännu bättre studieupplevelse och bidra till kunskapsutveckling på allra bästa sätt, avslutar Magnus Pettersson Roos.
Kontakt:
Magnus Pettersson Roos, Affärsutvecklingschef/vice VD
E-post: magnus.pettersson.roos@studentlitteratur.se
Telefon: 046-312150 eller 0765-38 21 50
Om Studora: Studora är en smart studieplattform utvecklad av Studentlitteratur med kurslitteratur och studieverktyg som hjälper studenter att klara sina studier. Tjänsten är framtagen i nära samarbete med både studenter och lärare. På Studora kan studenterna läsa kurslitteratur digitalt, göra digitala anteckningar i och utanför e-boken, skapa egna inlärningskort och förstärka inlärningen genom bland annat kapitelsammanfattningar, poddar och filmer. Allt samlas på ett ställe och studenter kan plugga enkelt och bekvämt, oavsett vilken enhet som används. För tillfället erbjuds drygt 200 e-böcker och 6 kurser lämpade för företagsekonomi, nationalekonomi och sjuksköterskeprogrammet. Studora kommer successivt att utökas med fler böcker och fler kurser inom fler ämnen. Det kommer också fler studieverktyg. www.studora.se
Nyckelord
Kontakter
Magnus Pettersson RoosvVD och Affärsutvecklingschef
Tel:046-31 21 50magnus.pettersson.roos@studentlitteratur.seBilder



Länkar
Om
Studentlitteratur AB är Sveriges ledande utbildningsförlag. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Företaget, som är familjeägt, finns i Lund. Studentlitteraturkoncernen omsätter 422 miljoner kronor och har 164 anställda.
Följ Studentlitteratur AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Studentlitteratur AB
Annelie Fredrikssons "Digital Marknadsföring" utsedd till Årets Marknadsföringsbok 202323.11.2023 08:47:41 CET | Pressmeddelande
Sveriges Marknadsförbund har utsett Annelie Fredrikssons "Digital Marknadsföring", utgiven av Studentlitteratur, till Årets Marknadsföringsbok 2023. Boken beskriver på ett förtjänstfullt sätt hur en organisation kan förhålla sig till den digitala marknaden.
Professor i matematik tar emot Läromedelsförfattarnas pris4.10.2023 14:18:02 CEST | Pressmeddelande
Läromedelsförfattarnas särskilda pris 2023 går till Andreas Ryve, professor i matematikdidaktik på Mälardalens universitet och en av författarna till läromedlet Rik matematik.
Student får pris för bästa rättsteoretiska examensarbete29.8.2023 14:43:07 CEST | Pressmeddelande
För andra året delas David Reidhavs pris ut för bästa rättsteoretiska examensarbete. När David Reidhav slutade som lektor i allmän rättslära vid Lunds universitet avtackades han av kollegor vid juridiska fakulteten med boken Juridiska grundbegrepp (Studentlitteratur, 2019). Nu används boken som litteratur på den kurs på juristprogrammet där David undervisade. I boken medverkar 14 lärare i rättsteori som kapitelförfattare och all royalty går till priset.
Studentlitteratur förvärvar Bokförlaget Hedvig13.3.2023 11:44:51 CET | Pressmeddelande
Studentlitteratur har tecknat avtal om att förvärva Bokförlaget Hedvig, ett förlag med omfattande utgivning inom lättläst.
Roger Säljö vinner Läromedelsförfattarnas pris i kategorin Kurslitteratur3.11.2022 09:25:23 CET | Pressmeddelande
Studentlitteraturs författare Roger Säljö prisas av Läromedelsförfattarna i kategorin Kurslitteratur – Sveriges tyngsta pris för författare av läromedel och kurslitteratur. Han är bland annat redaktör för boken Känsliga frågor, nödvändiga samtal – Att lära om kontroverser som getts ut av Studentlitteratur.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum