Konstverket Den knutna revolvern blomsterdekoreras inför fars dag

Dela
Inför fars dag vill Interflora uppmärksamma de pappor som inte har möjlighet att vara just pappor – på grund av krig och väpnade konflikter. Detta görs genom att blomstersmycka en av de starkaste symbolerna för ickevåld, skulpturen Den knutna revolvern av konstnären Carl Fredrik Reuterswärd.

För att symbolisera en önskan om en värld fri från krig och väpnade konflikter har Den knutna revolvern blomsterdekorerats på tre orter i landet: Stockholm, Göteborg och Malmö. Blomsterdekorationerna går att se från torsdag den 10:e till och med fars dag den 13:e november. 

–      Varje dag kan vi läsa rubriker och höra nyheter om krig och konflikter, i länder långt bort men också i vår närhet. Det är väldigt lätt att känna sig missmodig och därför gör vi den här blomstermanifestationen som ett slags motreaktion – vi är ju många som längtar efter och vill leva i en fredligare värld, säger Louisa Blomstrand, marknads- och e-handelschef på Interflora.

–      Manifestationen känns som en naturlig sak för oss att göra – Interflora har alltid stått på kärlekens sida. Vi är så glada och stolta över att få göra det här tillsammans med både Non-Violence Project, som äger rättigheterna till skulpturen, och Läkare Utan Gränser, som vi samarbetar med sedan länge.

Originalet till Den knutna revolvern, mest känd under namnet Non-Violence, skapades ursprungligen av den svenska konstnären Carl Fredrik Reuterswärd 1980 som en symbol och hyllning till John Lennons kamp för en fredlig värld. Den mest kända står utanför FN-skrapan i New York och verket finns i dag på ett 30-tal platser runt om i världen.

Interflora gör blomstermanifestationerna med stöd av The Non-Violence Project som äger rättigheterna till skulpturen. 

–       I en värld av konflikter och i hem förgiftade av konflikter, står män ofta i centrum. Vad kan då vara bättre än att inför fars dag ödmjukt inspirera till en värld utan våld, säger Rolf Skjöldebrand, medgrundare till Non-Violence Project.

Sedan 2011 stöder Interflora Läkare Utan Gränser som bland annat arbetar på platser som drabbats av krig och väpnad konflikt. I samband med kampanjen samlar Interflora in pengar till Läkare Utan Gränsers humanitära och medicinska arbete och säljer buketter där 30 kr för varje såld bukett går till organisationens arbete.  


 

Om Non-Violence Project:
Non-Violence Project Foundation är en ideell organisation som använder utbildningens kraft för att minska våldet. Non-Violence Project vill inspirera, motivera och engagera unga att delta i visionen att skapa en bättre värld för kommande generationerSedan starten 1993 har organisationen utbildat cirka 9 miljoner lärare, elever, sportcoacher, idrottare och frivilliga i 30 länder på alla fem kontinenter. 

Om Läkare Utan Gränser: 
Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där det behövs mest. De bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Interflora
Interflora
Gustavslundsvägen 18
167 51 Bromma

08-6344400https://www.interflora.se/

Interfloras vision är att få fler att älska blommor – och varandra. Det är det vi kallar The Flower Effect. Vi tror att det bästa sättet att visa känslor på är att skicka blommor. För att leendet hos den som får blommor är så äkta. För att blommor kan förvandla ett helt rum. För att de doftar gott. För att man blir lycklig i själen av att ge.

Interflora startade sin resa 1923 när sex blomsterhandlare grundade Interflora i Sverige och idag säljs Blommogram genom interflora.se och cirka 550 fristående blomsterbutiker.

Följ Interflora

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Interflora

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye