Vänsterpartiet

Årets Abdipris tilldelas WeR1 Skarpnäck

Dela
2022 års Abdipris tilldelas föreningen WeR1 Skarpnäck, som bildades tidigare i år efter flera tragiska skjutningar i Stockholmsförorten.

Abdipriset delas ut årligen av Vänsterpartiet, Ung Vänster, Vänsterpartiet Storstockholm och Ung Vänster Storstockholm.

- Alla har rätt att kunna röra sig i sin ort utan att vara rädd. Ingen ska behöva oroa sig på väg till fotbollsträningen, fritidsgården eller mataffären. Vi vet att det är trygga unga som skapar trygga orter och WeR1 Skarpnäck är en organisation som arbetar för det konkret i vardagen. Jag är väldigt tacksam för det arbetet och stolt över att få tilldela WeR1 Skarpnäck Abdipriset, säger Nooshi Dadgostar.

Abdipriset delas ut till minne av vänsterpartisten och ungvänstraren Abdirahim ”Abdi” Hassan som sköts till döds i Somalia 2013. Nooshi Dadgostar delar ut priset i Husby, Stockholm där Abdirahim Hassan bodde och verkade.

Ur prismotiveringen:

WeR1 Skarpnäck bildades som ett svar på en serie tragiska skjutningar, för att stadsdelen ska svara med riktiga lösningar som utgår från den verklighet många unga lever med. Arbete till unga människor och skolor som har kapacitet att ge hela det stöd som behövs. Aktivitetshus och andra mötesplatser. Fältassistenter och poliser som skapar fungerande relationer. Saker som skulle bygga ett bättre samhälle, där alla växer upp i trygga sammanhang.

Tidigare mottagare av Abdipriset är bland andra BB-ockupanterna i Sollefteå, Järvamammorna, Förorten mot våld och StreetGäris. Läs mer om Abdipriset på www.vansterpartiet.se/abdirahim-hassans-minnesfond/

Kontakter

Vänsterpartiets presstjänst: 070-6200 00 64

Bilder

Om

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

070-620 00 64 (ej sms)http://www.vansterpartiet.se

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

Sverigejobben ska hjälpa Sverige ur krisen29.4.2024 11:15:00 CEST | Pressmeddelande

Byggbranschen kraschar och kommunerna har omfattande behov av upprustning och investeringar i bygg- och anläggning. Arbetslösheten fortsätter att stiga. Vänsterpartiet lämnar nu förslag till Sverigejobb. Det handlar om statliga tillskott för halva kostnaden för anläggningsinvesteringar om dessa tidigareläggs under 2024–2026 och kombineras med möjligheter till subventioner för anställningar av de som sägs upp i byggbranschen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye