Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad fyller 40 år!

Dela
I år, 2023, fyller Högskolan i Halmstad 40 år som självständigt lärosäte. På måndag, den 16 januari, går startskottet för 40-årsjubileet med invigningstal av rektor Stephen Hwang, jubileumstårta, lansering av jubileumsfilm, och olika glimtar av vad jubileumsåret kommer att innehålla.

På plats för att ge sin syn på Högskolans utveckling och betydelse för samhället finns också bland andra högskolestyrelsens ordförande Harald Castler, tidigare divisionschef på Getinge AB, och universitetslektor Veronica Gaspes som har arbetat många år på Högskolan och bland annat varit ordförande i forsknings- och utbildningsnämnden.

Lagom till jubileumsårets start jubileumsdekoreras campusområdet, bland annat med tidslinjer över de 40 åren.

Medier hälsas välkomna att delta vid starten för jubileumsåret. 

Plats: Lab City, bottenvåningen i hus S

Tid: klockan 10.00

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och omfattande samverkan med samhället. Högskolan erbjuder populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är tydligt profilerad mot de två fokusområdena Hälsoinnovation respektive Smarta städer och samhällen.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad leder vägen mot tillämpning av AI i vården27.3.2024 11:31:01 CET | Pressmeddelande

Högskolan i Halmstad är en av de drivande krafterna bakom forskning om artificiell intelligens (AI) i vården. Det blir tydligt när AI Sweden publicerar sin nya AI-strategi. Lärosätets forskning om implementering av AI inom hälso- och sjukvården kan bli vägledande för utvecklingen av AI i Sverige. – De senaste åren har Högskolan i Halmstad tagit en ledande roll inom det här området, säger Jens Nygren, professor och fokusområdesledare för Hälsoinnovation vid Högskolan i Halmstad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye