TjekTjek

Tips för att hålla nere dina matkostnader

Dela
Matinköp är en av de största utgifterna i många hushåll, men det finns sätt att planera dina inköp och samtidigt spara pengar. En av de enklaste metoderna är att använda reklambladen som en guide för att hitta bra erbjudanden och planera dina inköp

Ett sätt att spara pengar på matvaror är att fokusera på de varor som finns som erbjudande och skapa recept utifrån dessa i stället för att utgå från ett recept och hitta varor.

Genom att gå igenom butikernas reklamblad och erbjudanden kan man ofta göra stora besparingar på matkostnaderna. Istället för att utgå från ett recept och leta efter varor till det, kan man välja att se vad som finns som erbjudande och skapa recept runt det. Tänk på att vara flexibel med vad man äter och vara öppen för att prova nya recept och ingredienser.

Till exempel kan man köpa kyckling som finns som erbjudande och skapa en mängd olika recept som innehåller kyckling, som till exempel kycklinggryta, kycklingwok eller kycklingpaj. Eller om man hittar gula linser som erbjudande, kan man skapa recept som innehåller linser, som till exempel linsgryta eller linssoppa. På så sätt kan man hålla kostnaderna nere samtidigt som man äter varierat och hållbart.

Här är några fler tips för att hålla nere matkostnaderna:

  1. Planera dina måltider i förväg: Genom att planera veckans måltider i förväg kan du undvika att köpa onödiga matvaror och undvika matsvinn.
  2. Gör en inköpslista: Förbered en inköpslista innan du går till affären och följ den. På så sätt undviker du att köpa onödiga varor och kan hålla dig till din budget.
  3. Jämför priser: Jämför priser på matvaror på olika affärer för att hitta det bästa erbjudandet. 
  4. Köp säsongens grönsaker och frukt: Grönsaker och frukt som är i säsong är ofta billigare än dem som inte är det. Dessutom är säsongens grönsaker och frukt oftast mer smakrika.
  5. Använd matvaror effektivt: Lär dig att använda alla delar av matvarorna du köper och undvik matsvinn. Detta kan innebära att du använder resterna från en måltid för att göra en annan måltid eller fryser in mat som du inte tror du kommer att äta inom kort tid.

Butikernas reklamblad hittar du oftast i butiken, för vissa i brevlådan eller så kan du använda appen eReklamblad alternativt besöka www.ereklamblad.se för att hitta alla butikers aktuella erbjudanden. 

Via eReklamblad appen kan du också bevaka dina favoritvaror och få en notis när de finns som erbjudande. Det är också möjligt att prenumerera på din favoritbutiks reklamblad samt skapa en smart inköpslista som du kan dela med familj eller vänner. Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Tjek
Tjek
Wildersgade 41
1408 Köpenhamn

+46 704 62 44 64http://www.tjek.com

Företaget Tjek driver appen eReklamblad som varje månad hjälper cirka 1 500 000 personer i Norden med att planera sina inköp med hjälp av butikernas reklamblad.
I appen kan du läsa reklamblad, bevaka erbjudanden och planera med hjälp av en inköpslista som kan delas med vänner och familj

Tjänsten finns på webb via www.ereklamblad.se samt appar för iOs och Android, de finner du här:

https://ereklamblad.se/app

 

Följ Tjek

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tjek

Planera en rolig och inte så kostsam midsommar!14.6.2023 10:52:19 CEST | Blogginlägg

Midsommar är en av de mest älskade högtiderna i Sverige, och det är en tid då familj och vänner samlas för att fira med god mat och dryck. Men planeringen av en midsommarfest kan vara stressande, särskilt när det kommer till att handla allt som behövs för att göra dagen så speciell som möjligt. Appen eReklamblad kan hjälpa dig att planera alla inköp inför midsommar. Appen är utformad för att hjälpa dig och dina vänner att skapa en gemensam inköpslista och hitta de bästa priserna på varorna som ni behöver.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye