Lidl Sverige

Lidl Sverige tilldelas dubbla utmärkelser för sitt HR-arbete

Dela
För tredje året i rad har Lidl Sverige utsetts till Top Employer av det oberoende institutet Top Employer Institute. Dessutom har Karriärföretagen listat Lidl som en av de arbetsgivare i Sverige som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger.
- Våra medarbetare är nyckeln till vår framgång – när de tar steg i sina karriärer utvecklas vi samtidigt som företag, säger Helena Erlingsjö HR-direktör på Lidl Sverige.
- Våra medarbetare är nyckeln till vår framgång – när de tar steg i sina karriärer utvecklas vi samtidigt som företag, säger Helena Erlingsjö HR-direktör på Lidl Sverige.

Top Employer Institute uppmärksammar varje år företag som sätter sina anställda i centrum och erbjuder en bra arbetsmiljö. Institutet analyserar företag inom områden som personalstrategi, arbetsmiljö, talangrekrytering, lärande, välbefinnande, mångfald och inkludering.

Lidl tilldelas i år den prestigefyllda Top Employer-certifieringen i totalt 28 länder, däribland Sverige, och får även utmärkelsen Top Employer Europe.

- Våra medarbetare är nyckeln till vår framgång – när de tar steg i sina karriärer utvecklas vi samtidigt som företag. Därför är vi väldigt glada över att vårt HR-arbete återigen uppmärksammas av ett oberoende organ som Top Employer Institute. Vi lägger ner mycket engagemang för att vara en trygg, attraktiv och utvecklande arbetsgivare. Det här är ett fint erkännande för att arbetet märks och gör skillnad. Att vi nu även utses till ett av Sveriges bästa karriärföretag bevisar ytterligare utvecklingsmöjligheterna som finns hos oss. Med hårt arbete, kreativa lösningar och glädje fortsätter vi att etablera Lidl som en attraktiv arbetsgivare, både i Sverige och internationellt, säger Helena Erlingsjö HR-direktör på Lidl Sverige.

Lidl Sverige har genom åren kontinuerligt utvecklat HR-strategin. Bland annat har bolaget lagt vikt vid introduktionskonceptet, med målsättningen att alla anställda ska trivas, prestera och må bra, redan från första dagen.

Utöver utmärkelsen Top Employer har också Karriärföretagen utsett Lidl Sverige till ett av Sveriges bästa företag för karriärutveckling. Sedan 2011 presenteras årets Karriärföretag, en lista över de arbetsgivare i Sverige som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. Karriärföretagens mål är att vägleda studenter och personer som är i början av sina karriärer till en bra start på sina professionella resor.

Motivering Karriärföretag:
Lidl fortsätter att utveckla sitt employer brand och gör det med bravur. Vi ser en rolig och trivsam arbetsplats och det märks att medarbetarna brinner för sitt arbete. Det finns en stark känsla för det kommunikativa och de förmedlar sitt budskap på bästa sätt. Trots sin stora storlek lyckas Lidl skapa en stark och familjär företagskultur. Riktigt imponerande och det bidrar helt klart till deras attraktivitet som arbetsgivare!

Nyckelord

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Bilder

- Våra medarbetare är nyckeln till vår framgång – när de tar steg i sina karriärer utvecklas vi samtidigt som företag, säger Helena Erlingsjö HR-direktör på Lidl Sverige.
- Våra medarbetare är nyckeln till vår framgång – när de tar steg i sina karriärer utvecklas vi samtidigt som företag, säger Helena Erlingsjö HR-direktör på Lidl Sverige.
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidls falukorv väcker barndomsminnen – Bäst i test!6.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Lidl Sveriges falukorv från det egna varumärket Matriket får i en ny testbedömning högst betyg och tilldelas utmärkelsen bäst i test. Testet, utfört av en panel om tio deltagare, gjordes på ett urval av korvar från olika livsmedelskedjor. Lidl Sveriges falukorv från det egna märket Matriket gick hem hos hela panelen med fina omdömen som ”Smakade som jag minns att falukorv smakade när jag var barn”.

Lidl Sverige skänker 424 839 kr till Sveriges Stadsmissioner1.2.2024 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Som en del av julkampanjen under november och december hade Lidl Sverige en tillfällig artikel i sitt sortiment, närmare bestämt en gosig tvättbjörn, till försäljning i samtliga av livsmedelskedjans 205 butiker. Lidl Sverige beslutade att skänka alla försäljningsintäkter från tvättbjörnen vidare och nu står det klart att hela 424 839 kr går till Sveriges Stadsmissioners verksamhet runtom i landet. Gåvan kommer att vara öronmärkt för att stödja barnfamiljer i utsatthet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye