Apollo

Fyra av tio svenskar hittar kärleken på semestern - hotellbaren hetaste platsen för en dejt

Dela
Alla hjärtans dag ligger framför oss och många planerar kanske att göra något speciellt med sin bättre hälft. Men hur romantiska är egentligen svenskarna när de är iväg på semester? Apollo har undersökt hur svenskarnas kärleksliv ser ut, något som visar att svenskarna både träffar kärleken under semestern, och har mer sex.

Flört, kortare romans eller förhållande. Svenskarna verkar inte ha några problem med chans till romans under semestern. Hela 39 procent uppger nämligen att de har träffat kärleken under semesterresan. 24 procent i åldersgruppen 56-65 år uppger att de har träffat kärleken på semestern en gång, samtidigt som 13 procent av 26-35 åringarna uppger att det har skett flera gånger.

Platsen med störst chans att träffa kärleken på uppger svenskarna vara i hotellbaren eller på stan. Bland männen är det hotellbaren som bjuder på mest kärlek, samtidigt som kvinnorna menar att det är på stan de har träffat sin flört. Även stranden verkar, enligt svenskarna, vara en populär plats för att träffa sin nästa fling.

- Semestern kan vara ett perfekt tillfälle att träffa nya människor i nya miljöer som du kanske inte skulle stött på annars. Även om det bara är en fling eller resulterar i något mer, så är semestern en tid att våga lite och skapa nya minnen. Anmäl dig till matlagningskursen som hotellet erbjuder, eller åk med på den där aktiviteten till den närliggande byn. Vem vet vem som kan dyka upp?, säger Sandra Miller Kinge, Kommunikationschef på Apollo.

Det är dock inte alla som hittar kärlek på semestern, eller som lyckas bibehålla den. Närmare var femte svensk menar att de faktiskt har gjort slut med sin partner under eller direkt efter en semesterresa. 12 procent i kategorin 18-25 uppger att det skett flera gånger, samtidigt som 10 procent av 46-55 åringarna menar att det har hänt en gång.

Mer sex under semestern

Att kärleken sprirar under semestern är svenskarna eniga om. Hela fyra av tio svenskar menar att de har mer sex med sin partner under semestern. Vanligast är det i åldersgruppen 26-35 år. Där svarar en majoritet, hela 51 procent, att de har mer sex under semestern än hemma.

Undersökningen visar även att danskarna är mer sexuellt aktiva än de tillfrågade i våra nordiska grannländer. På frågan ”har du och din partner mer sex på semestern än hemma” svarade endast 5 procent av danskarna att de inte är sexuellt aktiva. I Sverige och Norge anger 16 procent samma svar och i Finland är det 14 procent av de tillfrågade som inte är sexuellt aktiva.

Topplista: Här hittar du kärleken på semestern enligt svenskarna

1. Hotellbaren/ på stan

2. På stranden

3. På restaurangen

4. Vid poolen

5. På dejtingappen

Om undersökningen:

Undersökningen genomfördes i oktober 2022 av Mantap på uppdrag av Apollo. Undersökningen hade över 1000 respondenter i åldrarna 18–66+ år och genomfördes i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye