SWE3

Prova på flaggfotboll i Södermanland i samband med Super Bowl LVII

Dela
Till helgen spelas Super Bowl, finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL, och under Super Bowl-helgen 11–12 februari bjuder SWE3 och förbundets föreningar in till möjligheten att prova på amerikansk fotboll på 24 orter – bland annat i Södermanland - runt om i Sverige, såväl som förbundets två andra idrotter: flaggfotboll och landhockey.

Super Bowl är den årliga finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL och ett världens största idrottsevenemang som ses av miljoner tittare världen över. Årets final, Super Bowl LVII, spelas på söndag natt svensk tid i Glendale, Arizona mellan Kansas City Chiefs och Philadelphia Eagles.

I samband med årets Super Bowl bjuder SWE3 och förbundets föreningar in till möjligheten att prova på amerikansk fotboll såväl som förbundets två andra idrotter flaggfotboll och landhockey, tre spännande och fartfyllda idrotter, på 24 orter runt om i Sverige.

I Södermanland går det att prova på flaggfotboll i Eskilstuna där Eskilstuna Sharks håller en öppen prova på-träning den 12 februari.

Evenemanget kallas SWE3 Rookie Days och arrangeras av SWE3, det svenska förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey. SWE3 bildades 2022 efter en sammanslagning av Svenska Amerikansk Fotbollförbundet och Svenska Landhockeyförbundet och består idag av ett 70-tal föreningar runt om i Sverige.

– Att det finns ett stort intresse för amerikansk fotboll i Sverige blir tydligt varje år i samband med Super Bowl. Många är de svenskar som kommer sitta uppe på söndag natt för att se finalen. Det stora intresset tar SWE3 i år vara på genom att erbjuda möjligheten att få prova på amerikansk fotboll, USA:s största och mest populära sport, även här hemma i Sverige, liksom förbundets två andra idrotter flaggfotboll och landhockey. Jag hoppas många tar chansen att prova på, säger Kjell Peterson, ordförande för SWE3.

De öppna prova på-tillfällena arrangeras av SWE3:s föreningar runt om i landet och till helgen går det att prova amerikansk fotboll, flaggfotboll eller landhockey i: Borlänge, Eskilstuna, Falkenberg, Gävle, Göteborg, Halmstad, Jönköping, Karlshamn, Karlstad, Kristianstad, Kungsängen, Lidköping, Lund, Malmö, Nässjö, Skövde, Solna, Spånga, Stockholm, Täby, Upplands Väsby, Uppsala, Västerås och i Ystad.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

SWE3
SWE3SWE3 är det svenska förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey. Tillsammans i ett aktivt förbund skapar vi förutsättningar för individen, föreningen och våra idrotters utveckling. Vi ingår i internationella sammanhang samtidigt som vi är starkt rotade i den svenska idrottsrörelsens värderingar.

SWE3 bildades 2022 genom en sammanslagning av Svenska Amerikansk Fotbollförbundet och Svenska Landhockeyförbundet. Svenska Amerikansk Fotbollförbundet bildades 1984 och invaldes i Riksidrottsförbundet 1991. Svenska Landhockeyförbundet bildades 1975 och valdes in i Riksidrottsförbundet 1977.

Förbundet består av omkring 70 föreningar runt om i Sverige.

Förutom Riksidrottsförbundet är SWE3 även anslutet till Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), International Federation of American Football (IFAF), European Hockey Federation (EHF) och International Hockey Federation (IHF).

Följ SWE3

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SWE3

Premiär för Superserien 2024 – Sveriges högsta serie i amerikansk fotboll för herrar5.4.2024 11:25:36 CEST | Pressmeddelande

Efter en höst och vinter där intresset för NFL, den amerikanska proffsligan i amerikansk fotboll, varit rekordstort sparkar Superserien, Sveriges högsta serie i amerikansk fotboll för herrar, av nu till helgen. I årets serie deltar åtta lag där de regerande svenska mästarna Stockholm Mean Machines utmanas av AIK, Carlstad Crusaders, Kristianstad Predators, Limhamn Griffins, Tyresö Royal Crowns och Örebro Black Knights liksom av de regerande norska mästarna Oslo Vikings.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye