AcadeMedia

Montessorigrundskolan Maria blir en del av AcadeMedia

Dela
AcadeMedia förvärvar Montessorigrundskolan Maria i Malmö. Grundskolan blir en del av skolgruppen Montessori Mondial som idag består av sju skolor som alla arbetar utifrån montessoripedagogiken med en internationell inriktning.
Montessorigrundskolan Maria grundades 2002 och ligger på Husie Kyrkoväg 64 i Malmö.
Montessorigrundskolan Maria grundades 2002 och ligger på Husie Kyrkoväg 64 i Malmö.

– Montessorigrundskolan Maria har en väl fungerande verksamhet med en tydlig profil som ligger i linje med våra skolor inom Montessori Mondial. Vi är mycket glada över förtroendet att få fortsätta utveckla skolan tillsammans med våra andra grundskolor, säger Annika Rinman som är skolchef för skolorna inom Montessori Mondial. 

Montessorigrundskolan Maria grundades 2002 och ligger på Husie Kyrkoväg 64 i Malmö. Skolan har cirka 225 barn från förskoleklass till årskurs 9 samt ett fritidshem. Totalt arbetar cirka 35 medarbetare på skolan och fritidshemmet. 

Totalt driver AcadeMedia drygt 75 grundskolor. Sju av dessa skolor har det gemensamma namnet Montessori Mondial och erbjuder en modern och resultatinriktad montessoripedagogik anpassad efter dagens förutsättningar och beprövade vetenskapliga metoder. Dessa skolor finns i Kristianstad, Linköping, Lund, Nacka och i Stockholm. 

– Det känns tryggt att lämna över min verksamhet till AcadeMedia, som präglas av stabilitet och hög kompetens. Som en del av skolgruppen Montessori Mondial kan vår skola fortsätta att utvecklas och samtidigt bidra i ett nytt sammanhang, säger Martin Åkerman, medgrundare av Montessorigrundskolan Maria. 

Genom att tillhöra en skolgrupp där alla arbetar utifrån montessoripedagogiken får skolan ökade möjligheter till samarbete och erfarenhetsutbyte inom pedagogisk utveckling och akademisk kvalitet. Annika Rinman är skolchef för skolorna inom Montessori Mondial: 

– Jag ser verkligen fram emot att välkomna Montessorigrundskolan Maria till oss. Verksamheten kommer under året att integreras i AcadeMedias organisation. Vår målsättning är att behålla och utveckla skolans fina verksamhet i nära samarbete med skolans grundare och medarbetare och inom ramen för montessoripedagogiken, säger Annika Rinman. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Montessorigrundskolan Maria grundades 2002 och ligger på Husie Kyrkoväg 64 i Malmö.
Montessorigrundskolan Maria grundades 2002 och ligger på Husie Kyrkoväg 64 i Malmö.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Montessori Mondial består av fem grundskolor varav en med integrerad förskola. Skolorna har en modern och resultatinriktad montessoripedagogik med specialistutbildade lärare och optimala lärmiljöer. Montessori Mondial finns i Kristianstad, Linköping, Lund och Stockholm (Kista och Mälarhöjden). Montessori Mondial är en del av AcadeMedia.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye